جیک سالیوان: پامپئو در جایگاهی نیست که ما را درباره ایران موعظه کند-راهبرد معاصر

جیک سالیوان: پامپئو در جایگاهی نیست که ما را درباره ایران موعظه کند

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به انتقادات وزیر خارجه سابق آمریکا از سیاست دولت جدید آمریکا در قبال ایران گفته او در جایگاهی نیست که کاخ سفید را در این خصوص موعظه کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 12
کد خبر: ۸۰۵۳۸

به گزارش راهبرد معاصر «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به انتقادهای «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا از سیاست‌های دولت فعلی کشورش در قبال ایران پاسخ داد.

سالیوان گفته پامپئو در جایگاهی نیست که دولت فعلی آمریکا را موعظه کند. او در اظهاراتی ادعامحور گفته با توجه به تعداد دفعاتی که نیروهای هم‌پیمان ایران در خاورمیانه به نیروهای آمریکا و شریکانش حمله کرده، پامپئو در جایگاهی نیست که دولت را درباره چگونگی حل و فصل این مشکل موعظه کند.

مایک پامپئو در مصاحبه‌ای جدید دولت آمریکا را به ضعف و مماشات در برابر ایران متهم کرده و گفت: «ایران می‌داند که چگونه کامیون خود را از یک آمریکای ضعیف عبور دهد.»

جیک سالیوان در بخش دیگری از ادعاهایش گفت دیپلماسی با ایران در جریان است، اما نه به شکل مستقیم. او گفت: «دیپلماسی با ایران در جریان است، البته نه به شکل مستقیم. در مقطع فعلی منتظریم بشنویم ایرانی‌ها چطور می‌خواهند پیش بروند.» او گفته گفت‌وگوها از کانال اروپایی‌ها و از کانال‌های دیگر ادامه دارند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه درباره دیپلماسی با ایران گفت: «آسان نخواهد بود ولی معتقدیم ما در یک روند دیپلماتیک قرار داریم که می‌توانیم به هدفمان دست پیدا کنیم.»

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا مدعی شده قصد دارد با توسل به دیپلماسی مسیر بازگشت به توافق هسته‌ای برجام را که دولت پیشین این کشور از آن خارج شد هموار کند، با این حال تا کنون هیچ اقدام عملی در این راستا صورت نداده است.

با آنکه واشنگتن طرفی بوده که این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت «جو بایدن» در چند هفته گذشته تأکید کرده بازگشت آمریکا به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران گام‌های جبرانی را که در واکنش به نقض عهد آمریکا و بی‌عملی طرف‌های اروپایی برداشته به عقب برگرداند.

جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده که با توجه به آنکه کاهش تعهدات تهران در واکنش به اقدام غیرقانونی آمریکا در نقض برجام انجام شده هر گامی از سوی تهران بعد از رفع تحریم‌ها صورت خواهد گرفت.

تهران همچنین تأکید کرده هر گونه مذاکره با طرف آمریکایی فقط در چارچوب برجام صورت خواهد گرفت. «سید عباس عراقچی»، معاون وزیر خارجه آمریکا روز گذشته (پنجشنبه) تأکید کرد بازگشت آمریکا به برجام به مذاکره نیاز ندارد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال ۱‍۳۹۷ با نقض تعهدات آمریکا در برجام به مشارکت کشورش در آن توافق پایان داد. ترامپ در آن زمان گفته بود خواستار رسیدن به توافقی «قوی‌تر و طولانی‌تر» است که در آن به همه زمینه‌های محل اختلاف با ایران از جمله برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران پرداخته می‌شود. 

تئوری ترامپ این بود که پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» که او بعد از خروج از برجام آن را اعلام کرده بود می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی قوی‌تر از برجام وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا بارها به شکست سیاست ترامپ در قبال ایران اعتراف کرده اما در اظهاراتی مشابه با او گفته قصد دارد از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای «قوی‌تر و طولانی‌تر» کردن توافق استفاده کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بخش دیگری از اظهاراتش درباره رابطه آمریکا و عربستان سعودی مدعی شد دولت فعلی آمریکا به ریاض چک سفیدامضا برای انجام هر کاری نمی‌دهد.

دولت جو بایدن چند هفته پیش با انتشار گزارشی رسماً «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی را به صدور دستور ترور «جمال خاشقچی»، منتقد سعودی متهم کرد اما هیچ جریمه‌ای برای تنبیه او در نظر نگرفت.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر