به گزارش راهبرد معاصر؛ راستش را بخواهید بهار فصل مورد علاقهی من است و در این روزهای خوب نه خستگی میفهمم و نه بی حالی. عطر بهار و بوی یاسها چنان نیرویی به من میبخشند که به جای راه رفتن پرواز میکنم؛ اما کم نیست تعداد افرادی که با تغییر فصل و رسیدن بهار احساس سستی و بی حالی میکنند. اگر شما هم جزو این دسته هستید مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
با شروع بهار چه اتفاقی در بدن میافتد؟
با شروع بهار و افزایش دما، بدن خون بیشتری تولید میکند و متابولیسم دچار تغییر و تحول میشود. به همین دلیل هم ساعت بیولوژیکی بدن به هم میریزد و شما احساس خستگی میکنید؛ اما بعد از مدتی که بدن به هوای بهاری عادت میکند این حالت سستی نیز از بین میرود. به عقیدهی متخصصان، بدن افراد مختلف عکسالعملهای مختلفی دارد؛ یعنی مدت زمانی که طول میکشد تا بدن هر فردی به فصل جدید عادت کند بنا به شرایط جسمی، دستگاه گردش خون و ژنتیک هر فردی متفاوت است.
گذار از زمستان به بهار
برای اینکه بدن را برای گذر از زمستان و ورود به بهار و تابستان آماده کنید لازم است به فکر تمیزی و سمزدایی از بدن باشید. نه به خاطر اینکه زمستان را به خواب زمستانی رفتهاید بلکه به خاطر اینکه با مصرف مواد غذایی سنگین و پرچرب بدن را اشباع کردهاید. ورزش و تحرک بدنیتان را بیشتر کنید. در هوای آزاد پیادهروی کنید. البته برای مقابله با خستگی بهاری باید به اندازهی کافی بخوابید. سعی کنید زودتر به رختخواب بروید و اگر امکانش را دارید بعد ازظهرها چرت کوتاهی بزنید.
راه حلهای غذایی
حواستان به تغذیهتان باشد. شبها غذای سبکی میل کنید تا راحتتر بخواید. میوه، سبزیجات و ماهی را در الویت برنامهی غذاییتان بگذارید و مصرف گوشتهای پرچرب را کاهش دهید.
صبحتان را با یک لیوان آب پرتقال طبیعی شروع کنید. لیموترش را فراموش نکنید. از سبزیجات دیگری که میتوانید روی خواص تمیزکنندگی آن حساب کنید ترب سیاه است. جعفری نیز به میزان قابل توجهی آهن و ویتامین C به بدنتان میرساند و سستی و بی حالی را از بین میبرد. همچنین اینکه بدن را سم زدایی میکند. اگر تصور میکنید به مکمل نیاز دارید ویتامین D و مکمل امگا 3 مصرف کنید.
توصیههایی تغذیه ای به سبک چینی
چینیها زمستان را «یین» و بهار را «یانگ» میدانند. برای همین معتقدند که باید تغذیه را نیز مطابق با این نماد تنظیم کنید. به عقیدهی چینیها برای شروع بهار بهتر است با مواد غذایی «یین» مانند سبزیجات برگ سبز مثل تره فرنگی، هویج یا کلمها شروع کنید. از مصرف مواد غذایی «یانگ» مانند زنجبیل، پیازچه و پیاز زیاد و همچنین مواد غذایی خیلی چرب مانند سرخ کردنیها و مواد غذایی نشاسته ای بپرهیزید./ بهداشت نیوز