عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت

مصر از ائتلاف ضدایرانی انصراف داد

منابع آگاه می‌گویند دولت مصر به آمریکا اطلاع داده دیگر در ائتلاف ضدایرانی موسوم به «ناتوی عربی» مشارکت نخواهد کرد، چراکه این ائتلاف برنامه روشنی ندارد و ضمنا احتمال تنش با ایران را افزایش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 11
کد خبر: ۸۳۰۶
به گزارش راهبرد معاصر ، خبرگزاری «رویترز» بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) به نقل از منابع آگاه از کناره‌گیری مصر از مشارکت در طرح موسوم به «ناتوی عربی» که به ابتکار آمریکا و با هدف ایجاد جبهه‌ای واحد علیه ایران مطرح شده است، خبر داد.

رویترز که این تصمیم مصر را «ضربه‌ای به راهبرد دولت [دونالد] ترامپ [رئیس‌جمهور آمریکا] برای مهار قدرت ایران» توصیف کرده، به نقل از یک منبع آگاه نوشته است که مصر رسما تصمیم خود به انصراف از مشارکت در این ائتلاف را به آمریکا و دیگر اعضای ائتلاف اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، مصر به نشست روز یکشنبه اعضای این ائتلاف هم که در شهر ریاض عربستان سعودی برگزار شد، هیأتی اعزام نکرده است.

رویترز با اشاره به تلاش آمریکا برای ایجاد جبهه‌ای متشکل از متحدان عرب‌اش برای مقابله امنیتی، سیاسی و اقتصادی با ایران، به نقل از منابع آگاه، نوشته است: «مصر به این دلیل انصراف داد که در جدی بودن این ابتکار تردید داشت و هنوز سندی رسمی که این طرح را تشریح کند، دریافت نکرده بود. علاوه بر این، به این دلیل که این طرح خطر بروز مناقشه با ایران را افزایش می‌داد.»

یک منبع عربی دیگر هم گفته است که عدم اطمینان به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده آمریکا و احتمال اینکه جانشین ترامپ طرح ناتوی عربی را کنار بگذارد هم از جمله عوامل اثرگذار بر تصمیم قاهره بوده است.

یک منبع سعودی در مورد روند پیشرفت این طرح گفته است: «خوب پیش نمی‌رود.»

طرح ناتوی عربی را اولین بار در سال ۲۰۱۷ سعودی‌ها پیشنهاد کردند. این پیشنهاد با استقبال آمریکا مواجه شد و بعدا نیز مقام‌های آمریکایی از آن به عنوان یکی از ستون‌های برنامه ایالات متحده برای مقابله با ایران یاد کردند. عربستان سعودی، امارات عربی متحده، کویت، بحرین، قطر، عمان و اردن اعضای این ائتلاف هستند.

خبر خروج مصر از این ائتلاف در حالی اعلام می‌شود که «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر که به واشنگتن سفر کرده، این هفته با همتای آمریکایی‌اش دیدار کرد. ترامپ پیش از نشست بدون اشاره به ائتلاف عربی، گفته بود قصد دارد با سیسی در مورد موضوعات امنیتی نیز گفت‌وگو کند.

دو منبع مطلع به رویترز گفته‌اند که دیگر کشورهای عربی حاضر در ائتلاف تلاش می‌کنند ضمن پیشبرد این طرح، مصر را هم برای بازگشت به ائتلاف تحت فشار دیپلماتیک قرار دهند. یک منبع عربی گفته تصمیم مصر نهایی نیست، اما بعید است که بتوان قاهره را به بازگشت به این ائتلاف متقاعد کرد.

رویترز خروج مصر، به عنوان دارنده بزرگترین ارتش جهان عرب را، جدیدترین لطمه به ابتکار موسوم به «ائتلاف امنیت خاورمیانه» (مسا) توصیف کرده است. واکنش‌های جهانی به «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در کنسولگری سعودی در استانبول و همچنین ادامه تنش کشورهای تحت رهبری عربستان سعودی با قطر، از جمله دیگر ضرباتی است که به این ائتلاف که به صورت غیررسمی به ناتوی عربی معروف شده، خورده است.

این موضوعات موجب شده تا جلسه رسمی امضای اسناد مربوط به این ائتلاف که قرار است در واشنگتن برگزار شود، بارها به تعویق بیافتد. رویترز به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشته است که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ مدافع اصلی این طرح در دولت آمریکا و معمار سیاست واشنگتن برای مهار ایران است.
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار