نوری المالکی: حشد شعبی منحل نخواهد شد معاون ترامپ: به مذاکره با ایران ادامه خواهیم داد پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان پیام دادند سفر نتانیاهو به واشنگتن با هدف تخریب مسیر مذاکره ایران و آمریکا عراقچی: می‌توانیم به توافقی بهتر از برجام دست بیابیم الجزیره به نقل از منبع ایرانی: سفر لاریجانی به مسقط موفقیت‌آمیز بود دیدار مقامات قطر و ترکیه درباره غزه، ایران و ثبات منطقه سفیر عربستان در تهران: هماهنگی ایران و عربستان بهترین پاسخ به اقدامات اسرائیل است انصارالله یمن: هرگونه حمله آمریکا به ایران، منطقه را وارد جنگی فراگیر می‌کند رایزنی سفیر ایران با وزیر خارجه لبنان کاخ سفید: دیدار ترامپ و نتانیاهو فردا است عراقچی: اگر آمریکا در مذاکرات جدی باشد، ما نیز جدی خواهیم بود/ نتانیاهو به دنبال جنگ است لفاظی ترامپ علیه ایران؛ یا توافق یا جنگ! علی‌اف در دیدار با معاون رئیس‌جمهور آمریکا: شریک راهبردی قدرتمندترین کشور جهان هستیم عملیات گسترده امنیت ملی عراق؛ هسته پیچیده تروریستی داعش در الانبار متلاشی شد

مخالفت دو قانونگذار آمریکایی با «وعده رفع تحریم» به ایران

دو قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور مخالفت خود را با هر گونه وعده برای رفع تحریم‌ها علیه ایران اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 08
کد خبر: ۸۳۱۹۶

به گزارش راهبرد معاصر دو قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه کشورشان مخالفت خود را با هر گونه وعده رفع تحریم به ایران اعلام کردند.

پایگاه واشنگتن‌فری‌بیکن نوشته این دو قانونگذار ارشد جمهوری‌خواه در نامه‌ای رسماً به دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا اطلاع داده‌اند که  به توافق جدیدی با ایران که در آن وعده رفع تحریم‌های اقتصادی داده شده باشد، ملزم نخواهند بود.

«جیم بنکز» و «جو ویلسون» به عنوان اعضای ارشد کمیته تحقیقاتی کنگره نوشته‌اند نهاد قانونگذار آمریکایی فوراً «با هر گونه رفع تحریم علیه ایران مخالفت کرده و تلاش خواهد کرد آن را باطل کند.»

بنکز در مصاحبه با واشنگتن‌فری‌بیکن گفته هر گونه توافق با ایران باید تقدیم مجلس سنا شده و در این مجلس به تصویب برسد.

قانونگذاران ارشد در کنگره آمریکا تا کنون نزدیک به ۱۰ طرح برای اخلال در بازگشت احتمالی دولت آمریکا به برجام معرفی کرده‌اند. تشدید تحریم‌ها علیه ایران، اعلام عدم حمایت از برجام، مخالفت با کاهش تحریم‌ها و تلاش برای جلوگیری از پیوستن دوباره آمریکا به این توافق موضوعات کلی این طرح‌ها را تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این طرح‌ها نمایندگان کنگره چندین نامه درباره برجام به مقام‌های دولت جو بایدن ارسال کرده و درخواست‌هایی را درباره توافق با ایران مطرح کرده‌اند. برخی از این نامه‌ها خواستار بازگشت بایدن به برجام شده‌اند و برخی دیگر با بازگشت به برجام مخالفت شده است. 

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد./فارس

ارسال نظر