«لشکر طیبه» مسئولیت حمله «پهَلگام» را برعهده گرفت محکومیت بازداشت غیر قانونی مهدیه اسفندیاری و شاهین حزامی توسط فرانسه فحاشی محمود عباس به حماس دستور عراقچی برای مساعدت به اتباع ایرانی در استانبول وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است توییت عراقچی به زبان چینی پس از دیدار با وانگ‌یی + عکس عراقچی پیام کتبی پزشکیان به رئیس‌جمهور چین را به وانگ‌یی تسلیم کرد عراقچی: تلاش‌های اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی واضح است عراقچی: پزشکیان به زودی به چین سفر می‌کند معاون عراقچی: هیچ معجزه‌ای فردای روز توافق اتفاق نمی‌افتد قتل‌عام گردشگران در حمله مسلحانۀ کشمیر گروسی: ایران در تعامل با مذاکرات هسته‌ای جدی است ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم

مخالفت دو قانونگذار آمریکایی با «وعده رفع تحریم» به ایران

دو قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور مخالفت خود را با هر گونه وعده برای رفع تحریم‌ها علیه ایران اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 08
کد خبر: ۸۳۱۹۶

به گزارش راهبرد معاصر دو قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه کشورشان مخالفت خود را با هر گونه وعده رفع تحریم به ایران اعلام کردند.

پایگاه واشنگتن‌فری‌بیکن نوشته این دو قانونگذار ارشد جمهوری‌خواه در نامه‌ای رسماً به دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا اطلاع داده‌اند که  به توافق جدیدی با ایران که در آن وعده رفع تحریم‌های اقتصادی داده شده باشد، ملزم نخواهند بود.

«جیم بنکز» و «جو ویلسون» به عنوان اعضای ارشد کمیته تحقیقاتی کنگره نوشته‌اند نهاد قانونگذار آمریکایی فوراً «با هر گونه رفع تحریم علیه ایران مخالفت کرده و تلاش خواهد کرد آن را باطل کند.»

بنکز در مصاحبه با واشنگتن‌فری‌بیکن گفته هر گونه توافق با ایران باید تقدیم مجلس سنا شده و در این مجلس به تصویب برسد.

قانونگذاران ارشد در کنگره آمریکا تا کنون نزدیک به ۱۰ طرح برای اخلال در بازگشت احتمالی دولت آمریکا به برجام معرفی کرده‌اند. تشدید تحریم‌ها علیه ایران، اعلام عدم حمایت از برجام، مخالفت با کاهش تحریم‌ها و تلاش برای جلوگیری از پیوستن دوباره آمریکا به این توافق موضوعات کلی این طرح‌ها را تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این طرح‌ها نمایندگان کنگره چندین نامه درباره برجام به مقام‌های دولت جو بایدن ارسال کرده و درخواست‌هایی را درباره توافق با ایران مطرح کرده‌اند. برخی از این نامه‌ها خواستار بازگشت بایدن به برجام شده‌اند و برخی دیگر با بازگشت به برجام مخالفت شده است. 

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار