زمان دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه

زمان دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400

زمان دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400 در روز جمعه تاریخ 28 خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 11
کد خبر: ۸۳۴۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، تا کنون بسیاری از طیف فعالان سیاسی در کشور به صورت رسمی و یا غیر رسمی برای حضور در دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری که زمان دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400 در روز جمعه 28 خردادماه برگزار می شود نام برده شده است اما برخی از این چهره های شاخص هنوز رسما حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری را تایید نکرده اند اما هر چه به زمان انتخابات نزدیک می شویم مسیر پاستور پر ترافیک تر و نامهای بیشتری به لیست کاندیداها به عنوان نامزد انتخابات اضافه می شود و تلاش های گروههای سیاسی در کشور برای حضور در این حماسه پررنگ تر و بیشتر می شود.

زمان و شرایط ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری ایران

براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه می‌یابد.

براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی.

۲-ایرانی الاصل .

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴-مدیر و مدبر.

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

زمان دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400

نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان‌دوره‌ای ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد .

در حال حاضر ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حال انجام است.

جدول زمان‌بندی انتخابات ریاست جمهوری

  انتخابات ۱۴۰۰

طبق جدول زمان‌بندی انتخابات ریاست جمهوری، انتشار اسامی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ۵ و ۶ خرداد اعلام خواهد شد.

 بر اساس این جدول، صدور دستور برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روز ۲۱ اردیبهشت خواهد بود و در همین روز ثبت‌نام از نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به مدت ۵ روز آغاز خواهد شد.

زمان نام‌نویسی داوطلبان انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره پنج خود، زمان ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و دو انتخابات میان‌دوره‌ای را اعلام کرد.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در این اطلاعیه‌آمده است: ضمن گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر، به آگاهی هم‌میهنان عزیز میرساند ثبت نام داوطلبان انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر وروستا، اولین میاندوره یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و دومین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به شرح زیر انجام می‌پذیرد:

بر اساس این اطلاعیه ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت۱۴۰۰ (به مدت ۵ روز) ادامه می‌یابد.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

همچنین ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهرها از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه مورخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ آغاز و تا پایان وقت اداری روز سه‌شنبه مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ (به مدت ۷ روز) ادامه می‌یابد.

بر اساس اطلاعیه شماره پنج، ثبت نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی روستاها و تیره‌های عشایری از ساعت ۸ صبح روز دوشنبه مورخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ آغاز و تا پایان وقت اداری روز یکشنبه مورخ ۲۲ فروردین۱۴۰۰ (به مدت ۷ روز) ادامه می‌یابد.

همچنین ثبت نام داوطلبان میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز یکشنبه مورخ هشتم فروردین ماه ۱۴۰۰ آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۰ (به مدت ۷ روز) ادامه می‌یابد.

ثبت نام داوطلبان میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری هم از ساعت ۸ صبح روز جمعه مورخ ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۰ آغاز و تا پایان وقت اداری روز پنجشنبه مورخ ۱۹ فروردین ماه۱۴۰۰ (به مدت ۷ روز) ادامه می‌یابد.

زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران 1400

بر اساس این اطلاعیه نحوه و شرایط ثبت نام در هر انتخابات در اطلاعیه‌های بعدی به اطلاع عموم خواهد رسید.

تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مشخص شد

طبق اعلام معاون سیاسی وزارت کشور ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است.

جمال عرف در نشست خبری امروز خود به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: در شرایط خاص بین المللی قرار داریم و آمریکایی ها بعد از خروج غیرقانونی از برجام و اعمال تحریم ها به این نتیجه رسیدند که دستاوردی نداشتند و اکنون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ترامپ دنبال کشاندن برجام به شورای امنیت است. در این بین وحدت، انسجام و همبستگی موجب حفظ کشور شده است و من از فعالان سیاسی و احزاب و همه مسئولان می خواهم این انسجام را حفظ کنند.رهبری هم دیروز نقشه راه را تعیین کردند و دولت در همین مسیر حرکت می کند.

زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 1400

وی با اشاره به وظایف حوزه سیاسی وزارت کشور، ادامه داد: مهمترین فعالیت در این حوزه، ساماندهی فضای حزبی در کشور بود. کمیسیون ماده ۱۰احزاب وظیفه تطبیق شرایط احزاب با قانون جدید احزاب را بر عهده داشت و ۱۱۸حزب خود را با شرایط قانون انطباق داده اند. خانه احزاب هم در این ایام راه اندازی شده و شعب استانی هم در ۱۸استان فعالیت می کنند.

اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید؛

*{ با اشاره به اعتصاب اخیر در بخشی از صنایع از جمله نفت و پتروشیمی}: کمیسیون کارگری شورای امنیت کشور با همکاری وزارت نفت مسأله را دنبال کرد و بخش مهمی از مطالبات کارگران پرداخت 

*{با اشاره به تاخیر در برگزاری دور دوم انتخابات مجلس یازدهم به دلیل بیماری شیوع کرونا} انتخابات در ۲۱شهریور با رعایت پروتکل های بهداشتی در ۱۱حوزه در ۹استان برگزار می شود. پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده است و بر این اساس تبلیغات میدانی در این انتخابات نخواهیم داشت‌ و از فضای مجازی و صداوسیمای استان ها استفاده خواهد شد. نامزدهای انتخابات برای رعایت پروتکل های بهداشتی توجیه می شوند زیرا سلامت مردم برای ما اهمیت دارد.

  • از هشت شهریور زنگ انتخابات میان دوره ای مجلس یازدهم به صدا در می آید و کسی که قصد حضور در این انتخابات را دارد، باید شش ماه قبل از انتخابات استعفا دهد. تقویم انتخابات ریاست جمهوری از اسفند آغاز می شود. در ۱۴۰۰ چهار انتخابات ریاست جمهوری، شوراها، میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را خواهیم داشت.

*دولت هیچ برنامه ای برای تقسیمات استانی ندارد بلکه ارتقاها در درون استان ها انجام می شود.

*{ در مورد اینکه چه تمهیداتی برای انتخابات ۱۴۰۰ در زمینه رعایت پروتکل‌ها بهداشتی شده که حضور کم رنگ انتخابات اسفند سال گذشته تکرار نشود}: ما باید بنا را بر این بگذاریم که مثل خیلی از کشورها مانند کره و روسیه انتخابات را با شرایط کرونایی برگزار کنیم. در این کشورها یکی از اقدامات افزایش تعداد روزهای انتخاباتی به چند روز بود که ما هم می توانیم با تغییر قانون این اقدام را انجام دهیم.

*{ در مورد تاریخ انتخاب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ }: ما دو زمان را برای انتخابات ۱۴۰۰ به شورای نگهبان، ۲۱ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ دادیم که با ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ موافقت شد.

کاندیدای ریاست جمهوری 1400

ترافیک در مسیر پاستور؛ ۵۵ چهره‌ای که وارد کارزار ریاست جمهوری می‌شوند

ترافیک در مسیر پاستور به شدت شلوغ است. قبل از تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ چهره‌هایی اعلام نامزدی کردند و حالا پس از تعطیلات نوروزی تقریبا هر روز شاهد اعلام کاندیداتوری یکی از چهره‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... هستیم.

نزدیک به ۷۰ روز تا سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده است؛ فضای انتخابات از حالت سردی سال ۹۹ بیرون آمده و با نزدیک شدن به موعد رای‌گیری تب و تاب آن گرم و گرم‌تر می‌شود.

احزاب در قالب ائتلاف‌ها و تشکیل جبهه‌های متعدد به سمت همگرایی و وحدت حرکت کرده تا بتوانند با استفاده از ظرفیت‌های همدیگر فضای بهتری را برای معرفی، تبلیغات و رای‌آوری نامزد مورد نظر خودشان فراهم آورند.

در حالی که نزدیک به ۲ ماه از عمر دولت روحانی که با شعار‌های پر زرق و برق به ویژه در مسائل اقتصادی روی کار آمده بود، زمان مانده است، اما عملکرد دولت تدبیر و امید به ویژه در بعد اقتصادی، تاثیر منفی بر معیشت مردم داشته و از این رو شخصیت‌های مختلف عمدتا با شعار‌های اقتصادی وارد کارزار انتخاباتی می‌شوند.

دولت روحانی که به تعبیر منتقدان و کارشناسان سیاسی همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد مذاکرات که منتج به توافقنامه موسوم به برجام شد، چیده بود اکنون با رفتن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا و روی کار آمدن «جو بایدن» معاون اول باراک اوباما (رئیس جمهور آمریکا در زمان امضای برجام) سعی در احیای برجام دارد و طرفداران دولت بر این عقیده‌اند که این امر می‌تواند برگ برنده‌ای برای حامیان دولت و اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد.
زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری 1400

کارشناسان سیاسی می‌گویند که اصلاح‌طلبان و دولت مستقر می‌خواهند دو قطبی «مذاکره و عدم مذاکره» که البته در سال ۹۶ نیز جریان داشت را مجدداً احیا کنند و موج انتخاباتی را بر همین اساس هدایت و راهبری کنند. از سوی دیگر نیرو‌های انقلاب سوء مدیریت را علت اصلی وضعیت فعلی کشور می‌دانند و معتقدند علاوه بر حل مسائل بین‌المللی باید با نگاه به درون و مدیریت شایسته امور کشور را مدیریت و ساماندهی کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری نیز در نخستین روز سال جدید در گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی که با آحاد ملت شریف ایران داشت، خطاب به افرادی که می‌خواهند داوطلب انتخابات شوند، گفتند: انتظار داریم سنگینی کار را متوجه شوید و بدانید چه مسئولیت سنگینی را می‌خواهید بر دوش بگیرید. اگر دیدید که می‌توانید این مسئولیت را بعهده بگیرید، آن‌گاه وارد کارزار انتخاباتی شوید.

زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری

بر خلاف بهارستان یازدهم، ترافیک در مسیر پاستور به شدت شلوغ است. قبل از عید نوروز ۱۴۰۰ افرادی همچون، سردار حسین دهقان، علی مطهری، سردار سعید محمد، مصطفی کواکبیان و ... اعلام نامزدی کردند و حالا پس از تعطیلات نوروزی از روز شنبه تاکنون تقریبا هر روز شاهد اعلام کاندیداتوری یکی از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... هستیم.

از این رو افرادی که تاکنون به صورت رسمی یا غیر رسمی اعلام کاندیداتوری کرده اند و یا احتمال کاندیداتوری آنان وجود دارد و فعالیت شبه انتخاباتی دارند و یا اینکه نام آن‌ها در فضای احزاب مطرح هستند را با ذکر سمت ذکر می‌کنیم:

 
ردیف نام و نام خانوادگی سمت رسمی/غیر رسمی
1 محمدغرضی وزیر وزیر پست و تلگراف و تلفن دولت سازندگی رسمی
2 حسن سبحانی استاد دانشگاه و نماینده دور هفتم مجلس رسمی
3 سردار سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) رسمی
4 رامین مهمانپرست سخنگوی اسبق وزارتامور خارجه در دولت یازدهم رسمی
5 سردار حسین دهقان وزیر دفاع دولت یازدهم رسمی
6 امیر حسین قاضی زاده هاشمی نائب رئیس مجلس یازدهم رسمی
7 سیدعباس نبوی رئیس موسسه تمدن و توسعه ایرانی رسمی
8 محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون
دولت نهم
و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران
رسمی
9 عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما رسمی
10 محمد عباسی وزیر اسبق ورزش و جوانان رسمی
11 اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی رسمی/بیانیه حزب
12 سیدمصطفی میرسلیم عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی رسمی/بیانیه حزب
13 حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی رسمی/بیانیه حزب
14

حسین انواری 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

رسمی/بیانیه حزب

15

محمدعلی افشانی
 

شهردار سابق تهران و عضو ارشد حزب اعتماد ملی


 

رسمی/اعلام حزب

 

16 محسن مهرعلیزاده

معاون رئیس دولت اصلاحات
 

رسمی
17 علی مطهری نماینده ادوار مردم تهران در مجلس  رسمی
18

مصطفی کواکبیان
 

دبیرکل حزب مردم سالاری
 

رسمی/اعلام حزب
19 محسن رهامی
 
دبیرکل سابق انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها
 
رسمی
20 محمدصادق خرازی

دبیرکل حزب ندای ایرانیان
 

رسمی/اعلام حزب
21

فائزه هاشمی‌رفسنجانی
 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران

رسمی
22 آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه غیر رسمی
23 حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی

تولیت آستان حرم مطهر امام (ره)

غیر رسمی
24 علی لاریجانی رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم  غیر رسمی
25 محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران و رئیس مجلس یازدهم غیر رسمی
26 محمود احمدی نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم غیر رسمی
27 اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی غیر رسمی
28 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت های یازدهم و دوازدهم غیر رسمی
29 سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و عضو
مجمع تشخیص مصلحت نظام
غیر رسمی
30 رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم غیر رسمی

31

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام غیر رسمی
32 علی نیکزاد نائب رئیس دوم مجلس یازدهم غیر رسمی
33 سیدپرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفین غیر رسمی
34 رضا اردکانیان وزیر نیرو دولت دوازدهم غیر رسمی
35

عبدالناصر همتی

رئیس کل
بانک مرکزی
در دولت دوازدهم
غیر رسمی
36 حجت‌الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) غیر رسمی
37

مسعود پزشکیان

وزیر بهداشت دولت اصلاحات و نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم

غیر رسمی
38

محسن هاشمی

رئیس شورای شهر تهران غیر رسمی
39 محمدرضا عارف

معاون اول دولت اصلاحات و رئیس بنیاد امید ایرانیان

غیر رسمی
40

محمد شریعتمداری

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی

غیر رسمی
41 محمدباقر نوبخت

رئیس سازمان برنامه و بودجه

غیر رسمی
42

علیرضا محجوب

رئیس خانه کارگر

غیر رسمی
43

عباس آخوندی  

وزیر راه

و شهرسازی دولت روحانی

غیر رسمی
44

مصطفی معین

وزیر علوم در دولت اصلاحات
 

غیر رسمی
45 سورنا ستاری معاون علمی حسن روحانی غیر رسمی
46 محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری غیر رسمی
47 قدرتعلی حشمتیان دبیرکل جبهه مستقلین و اعتدالگرایان غیر رسمی
48 محمدجواد حق‌شناس عضو شورای شهر تهران و حزب اعتماد ملی غیر رسمی
49 علی فلاحیان وزیر اطلاعات دولت سازندگی غیر رسمی
50 محمدزارع
فومنی
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات غیر رسمی
51 سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم غیر رسمی
52
فریدون عباسی
دورانی
رئیس کمیسیون انرژی مجلس یازدهم غیر رسمی
53 محمد سعیدی کیا رئیس هیئت امناء بنیاد مستضعفان و جانبازان غیر رسمی
54 رضا صالحی امیری  وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در دولت روحانی غیر رسمی
55 محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس دهم غیر رسمی

 

 
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده