موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

واکنش رئیس ستاد انتخابات به مصوبه شورای نگهبان درباره انتخابات 1400

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: پنجاه و نه میلیون و سیصد و ده هزار و سیصد و هفت نفر، کل واجدین شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ هستند و آمار رأی اولی‌ها یک میلیون و سیصد و نود و دو هزار و صد و چهل و هشت نفر می‌باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۳ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 10
کد خبر: ۸۷۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، طی سخنانی با اشاره به آغاز فرایند ثبت‌نام از داوطلبین سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: از فردا ثبت‌نام را به مدت 5 روز آغاز می‌کنیم و بعد از 5 روز لیست و پرونده کسانی که ثبت‌نام کردند را در اختیار شورای محترم نگهبان قرار خواهیم داد.

 

وی افزود: شورای نگهبان نیز دوتا 5 روز برای رسیدگی به صلاحیت‌ها زمان دارد و در صورت لزوم 5 روز دیگری دارند و در مجموع 10 روز این کار طول می‌کشد و بعد از این 10 روز، ما اسامی کسانی که تأیید شدند را آگهی و اعلام می‌کنیم و عملاً از هفتم خرداد تبلیغات انتخاباتی آغاز خواهد شد و 26 خرداد تبلیغات پایان می‌یابد و انتخابات ان‌شاءالله هم روز جمعه  28 خرداد برگزار می‌شود.

 

رئیس ستاد انتخابات درباره مدارک لازم داوطلبان برای ثبت‌نام گفت: افراد بر اساس ماده 55 قانون مدارک لازم را ارائه می‌کنند و کار ثبت نام صورت می‌گیرد و طبق ماده 59 قانون هر کسی که می‌خواهد مدارک مثبته بدهد، از آن‌ها أخذ می‌شود و در اختیار ناظر یعنی شورای محترم نگهبان قرار می‌دهیم.

 

عرف درباره شرایط نامزدها بررای ثبت‌نام خاطر نشان کرد: در ماده 35 قانون اعلام شده کسانی که می‌خواهند در این عرصه بیایند اولا باید رجل سیاسی و مذهبی باشند، دوم اینکه ایرانی‌الاصل باشند و بعد مدیر و مدبر و سایر این موارد ذکر شده است. با توجه به اینکه موضوع ریاست‌جمهوری به‌عنوان رئیس قوه‌ی مجریه یک مسئولیت بسیار خطیر و بزرگی است، کسانی که می‌خواهد از فردا بیایند، این مسئولیت و بار را در ذهن داشته باشند فلذا قانون‌گذار معیار رجل سیاسی و مذهبی را تعیین کرده و می‌بایست حداقل مردم او را بشناسند و یک‌جا مدیر و مدبر بوده باشد.

 

وی در پاسخ به این سوال که امسال با مصوبه جدیدی که گذاشته شده شاهد ثبت نام‌های فله‌ای نخواهیم بود؟، اظهار داشت: اطلاع‌رسانی خوبی از طریق شورای نگهبان انجام شده و ما هم در اطلاعیه 14 ستاد انتخابات اشاره کردیم و امیدواریم افرادی که می‌آیند آن ویژگی‌ها و شاخص‌ها را داشته باشند.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که در امر ثبت‌نام‌ها طبق مصوبه عمل خواهد شد؟، اظهار داشت: ان شاءالله.

عرف در ادامه در خصوص درباره برنامه این ستاد برای رعایت پروتکل‌ها در امر ثبت‌نام از داوطلبان گفت: ما مکان را توسعه دادیم و تعداد کابران هم افزایش دادیم و این کار در دو طبقه انجام می‌گیرد. همان‌طور که قبل‌تر هم گفته شده، از داوطلبان می‌خواهیم که با خود همراه نیاورند و ما نهایتا پذیرای یک همراه هستیم و مانند دوره‌های قبل اجازه‌ی حضور به همراهان را نمی‌دهیم.

 

عرف هم‌چنین درباره قواعدی که نامزدها در تبلیغت رعایت کنند، تصریح کرد: نامزدها نباید به مسائلی که باعث برهم زدن وحدت ملی و انجسام احتمعی کشور باشد ورود کنند و مهمترین دغدغه ما بیماری کروناست و مانند گذشته امکان دورهمی‌ها و میتینگ‌ها وجود ندارد؛ ما اعلام کرده‌ایم که باید به حداقل برسد و از ظرفیت رسانه و فضای مجازی استفاده کنند. نامزدی که این موضوعات را رعایت نکند، این اولین شاخص است که چنین فردی قانون‌مداری را رعایت نمی‌کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا میتینگ‌های انتخاباتی ممنوع است یا در این زمینه توصیه‌های صورت گرفته است؟، گفت: طبق دستورالعملی که تنظیم شده و به ستاد ملی مقابله با کرونا داده‌ایم، ابلاغ خواهیم کرد و اگر کسی می‌گوید من ستاد محدودی دارم و با رعایت ضوابط بهداشتی می‌خواهم فعالیت کنم، فعالیت ستادهای محدود با رعایت کامل پروتکل‌ها موردی ندارد.

 

رئیس ستاد انتخبات کشور درخصوص تخفلاتی احتمالی که اگر از سوی نامزدها صورت بگیرد، گفت: ما به عنوان مجری اگر گزارشی باشد در اختیار ناظر یعنی شورای نگهبان قرار می‌دهیم و ناظر صلاحیت‌ها را تعیین می‌کند و کمیته مشترکی درباره تخلفات داریم و مراحل کار طی می‌شود و امیدواریم با درکی که نامزدها نسبت به شرایط کشور دارند، وارد آن موارد نشویم و مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

 

عرف درخصوص نحوه برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی، تصریح کرد: مهمترین دغدغه ما این است که شعب أخذ رأی امن و سالم باشد و قطعا همه موارد بهداشتی رعایت خواهد شد. مانند قبل استفاده از استامپ را نخواهیم و از انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1398 مجلس استامپ حذف شد. این دوره 70 هزار شعبه أخذ رأی داریم که حدود 10 درصد افزایش داشته و این افزایش هم بر اساس قاعده و اصول انجام گرفته است. کار دیگر نیز نرم افزار شعبه‌یاب است که به فرد کمک می‌کند که به کدام شعبه مراجعه‌ی نزدیک و خلوت کند.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این دوره تغییر و تحولی در قوانین انتخابات داشتیم؟، تصریح کرد: مبنای کار ما قانونی است که در گذشته بوده و طبق همان کار را انجام می‌دهیم.

 

عرف هم‌چنین گفت: پنجاه و نه میلیون و سیصد و ده هزار و سیصد و هفت نفر، کل واجدین شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در  1400 هستند و آمار رأی اولی‌ها یک میلیون و سیصد و نود و دو هزار و صد و چهل و هشت نفر می‌باشد./تسنیم

ارسال نظر