جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 یکشنبه 22 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 یکشنبه 22 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400

انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهم ترین انتخابات ایران است که راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۷ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 11
کد خبر: ۸۳۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.

 

نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ 

حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.

 

در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.

 

شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی می‌کند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. 

 

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟

افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند. 

انتخابات ریاست جمهوری 1400

چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟

افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که  عباس آخوندی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزت‌الله ضرغامی، سعید محمد و  مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.

 

احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟

گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی،  محمود احمدی‌نژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟

اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.

 

اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400

زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه می‌یابد.

براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی.

۲-ایرانی الاصل .

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴-مدیر و مدبر.

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.

 

ثبت نام حضوری داوطلبان در انتخابات ریاست جمهوری

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور و معاون وزیر کشور در گفت‌وگوبی با اشاره به آخرین مهلت ثبت نام داوطلبان انتخابات شهر و روستا، گفت: روز آخر معمولا جمعیت بیشتری استقبال خواهند کرد و کسانی که نسبت به محیط پیرامون خود احساس مسئولیت می‌کنند، کمک نمایند تا اقدامات در شورا‌ها به نحو احسن انجام شود.

وی با بیان اینکه ثبت نام برای روستا‌ها در حال حاضر و پیشتر شهر‌ها ثبت نام کرده بودند، افزود: بیش از ۵۰ هزار نفر اقدام به ثبت نام کردند و اسامی به هیئات نظارت ارسال می‌شود تا آن‌ها نیز بررسی کنند.

عرف با اشاره به بیشتر شدن نسبت ثبت نام کنندگان زن نسبت به مردان، گفت: امیدواریم خانم‌ها با استقبال بیشتر در این عرصه نقش آفرینی کنند.

معاون وزیر کشور با اشاره به آغاز ثبت نام در پایان سال قبل، گفت: نتایج هنوز اعلام نشده، ولی هیئات نظارت وظایف خود را انجام می‌دهند.

عرف همچنین در خصوص ثبت نام کنندگان انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ۲۱ اردیبهشت ثبت نام آغاز می‌شود و بر اساس قانون تلاش می‌کنیم در وزارت کشور تمهیدات لازم از حیث دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت کنیم.

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 1400

وی در پایان خاطرنشان کرد: ثبت نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به صورت حضوری انجام می شود و تلاش خواهیم کرد تا دستورالعمل های بهداشتی نیز در این حین رعایت شود.

 

طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری مغایر قانون شناخته شد

عباسعلی کدخدایی در توییتی نوشت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری به دلیل باقی ماندن برخی ایرادات مطرح شده از سوی هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مغایر بند ۲ اصل ۱۱۰ شناخته شد و مراتب به مجلس اعلام شد.

اصل ۱۱۰ قانون اساسی درباره وظایف و اختیارات رهبری است که این وظایف و اختیارات عبارتند از:

۱‌_ تعیین سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام.

‌۲‌_ نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام.

‌۳‌_ فرمان همه پرسی.

‌۴‌- فرماندهی کل نیروهای مسلح.

‌۵‌_ اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها.

‌۶‌_ نصب و عزل و قبول استعفا:

الف_ فقهای شورای نگهبان.

ب_ عالی ترین مقام قوه قضائیه.

ج_ رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.

د_ رئیس ستاد مشترک.

هـ_ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

و_ فرماندهان عالی نیروهای نظامی و انتظامی.

‌۷‌_ حل اختلاف وتنظیم روابط قوای سه گانه.

‌۸‌_ حل معضلات نظام که از طرق عادی قابل حل نیست, از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام.

‌۹‌_ امضای حکم ریاست جمهوری پس ازانتخاب مردم, صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که دراین قانون می آید باید قبل از انتخاب به تایید شورای نگهبان و در دوره اول به تایید رهبری برسد.

‌۱۰‌- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشورپس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی, یا رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتاد و نهم.

‌۱۱‌- عفو یا تخفیف مجازات محکومین در حدود موازین اسلامی پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه.

رهبر می تواند بعضی از وظایف و اختیارات خود را به شخص دیگری تفویض کند.

 

جایگزین امیرآبادی در هیأت اجرایی انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امروز هیأت رئیسه مجلس گفت: در جلسه امروز با اعلام کناره‌گیری احمد امیرآبادی فراهانی از نمایندگی مجلس در هیأت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری با رأی هیأت رئیسه مجلس حسینعلی حاجی دلیگانی جایگزین وی در این هیأت شد.

سلیمی افزود: با توجه به اقدامات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در جابه‌جایی اعتبارات تخصیص یافته به دستگاه‌های مختلف هیأت رئیسه در جلسه امروز خود این اقدام ستاد ملی مقابله با کرونا را یک تخلف دانست و نظر اعضا بر این بود که این ستاد برای مقابله با شرایط خاص پیش آمده بر اثر شیوع بیماری کرونا تشکیل شده و اجازه ندارد اعتبارات دستگاه‌ها را جابه‌جا کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: لازم به ذکر است که ستاد ملی مقابله با کرونا اقدام به جابه‌جایی اعتبارات دستگاه‌های مختلف اجرایی تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان کرده است.

سلیمی خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین نامه‌های مردمی به رئیس و نمایندگان مجلس مورد توجه قرار گرفت و جالب اینجا است که از ابتدای مجلس یازدهم تاکنون ۳۲ هزار نامه مردمی به رئیس مجلس نوشته شده و رسیده و همچنین نمایندگان نیز هزاران نامه را از مردم در مورد مشکلات مختلف‌شان دریافت کردند که این مسئله نشان‌‌ دهنده ضعف دستگاه‌های اجرایی در انجام امور مردم است.

وی افزود: علاوه بر این در این جلسه موضوع اعتبارات مربوط به حقوق سربازان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که این اعتبار در مصوبه مجلس از ۲ هزار میلیارد تومان به حدود هفت هزار میلیارد تومان افزایش یافت که امیدواریم این مصوبه مجلس در افزایش حقوق سربازان اجرایی شود.

 

اردکانیان کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نمی‌شود

روابط عمومی وزارت نیرو کاندیداتوری رضا اردکانیان وزیر نیرو در انتخابات ریاست‌جمهوری را تکذیب کرد.

در جوابیه وزارت نیرو در واکنش به گزارش یکی از رسانه‌ها آمده است: گزارش منتشرشده به عنوان «ترافیک در مسیر پاستور/ 55 چهره‌ای که وارد کارزار ریاست جمهوری می‌شوند»، خبر و گمانه‌زنی‌هایی را در خصوص کاندیداتوری رضا اردکانیان در انتخابات 1400 مطرح کرده است.

در این زمینه پاسخ وزیر نیرو به موضوع انتخاب کاندیداتوریش در این انتخابات به طور مشروح ارائه شده و در وب‌سایت وزارت نیرو به آدرس www.paven.ir در دسترس است. بر این اساس درج نام رضا اردکانیان وزیر نیرو در این گزارش صحیح نیست.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

به گزارش تسنیم، منظور از پاسخ وزیر نیرو در جوابیه‌ی این وزارتخانه، مصاحبه مهرماه سال گذشته رضا اردکانیان است. وی در مصاحبه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا شما می‌خواهید در سال 1400، کاندیدای ریاست‌جمهوری شوید؟، پاسخ داد: «نه تنها تصمیم ندارم که کاندیدا بشوم، بلکه تصمیم دارم که کاندیدا نشوم.»

 


واکنش نایب رئیس مجلس به نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰

علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری درباره طرح جهش تولید مسکن که اخیراً در مجلس به تصویب رسید، گفت: انتظار مردم این بود که با توجه به مشکلات بسیار زیاد در بخش مسکن، مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود جدی داشته باشد.
وی بیان کرد: بر این اساس یکی از اولویت های اصلی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تدوین و بررسی طرح جهش تولید مسکن بود و مجلس هم به موقع این طرح را در دست بررسی قرار داد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد: متأسفانه چندین سال است که ساخت مسکن را در کشور تعطیل کردند به گونه ای که مقام معظم رهبری در جلسات مختلف به این موضوع اشاره کردند و به این دلیل مجلس شورای اسلامی بر خود تکلیف دانست به این موضوع مهم ورود کند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی در طرح جهش تولید مسکن قرار است زمین برای تولید مسکن تأمین و تخفیفاتی در زمینه اقدامات فنی و مهندسی در نظر گرفته شود و همچنین ۴۰ درصد مانده تغییرات تسهیلات بانکی باید در اختیار این موضوع قرار گیرد تا بیش از یک میلیون واحد مسکونی در سال ساخته شود.
وی ادامه داد: براساس این طرح باید شورای عالی مسکن تشکیل شود که متأسفانه دولت در این هشت سال به این موضوع توجه نکرد. در حالی که در دولت قبلی، جلسات شورای عالی مسکن هر دو هفته یک بار و با حضور رئیس جمهور وقت برگزار می شد.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تأسیس صندوق ملی بخش مسکن هم کار مهمی است که براساس مصوبات مجلس عملیاتی شد و همه منابع باید در اختیار این صندوق قرار گیرد و از این صندوق در جهت کمک به تخفیفات فنی و مهندسی در بخش مسکن استفاده خواهد شد و عملاً بهانه ای برای ندادن تسهیلات در بخش مسکن با این مصوبات مجلس دیگر وجود نخواهد داشت.

نیکزاد بیان کرد: مطابق با طرح جهش تولید مسکن قرار است زمین ۹۹ ساله تأمین و به مردم واگذار شود و از تسهیلات قابل قبولی استفاده شود و وزارت نیرو، نفت و ارتباطات هم مکلف شدند فقط حق اخذ انشعاب از این مسکن ها را دارند و جانبازان و نیروهای مسلح هم براساس این قانون از تخفیف هایی برخوردار خواهند شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این سازمان امور مالیاتی قرار است با قیمت ثابت از هر واحد مسکونی مالیات اخذ کند و تسهیلات ارزشمندی در قانون بودجه برای بهبود بخش مسکن در نظر گرفته شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مجلس با تصویب طرح جهش تولید ملی مسکن یک کار جهادی در این حیطه انجام داد که هم به اشتغال کمک می کند و هم در دور زدن تحریم ها اثرگذار است و کمک میکند ما در مسکن خودکفا شویم و لازم است که دولت و سیستم بانکی این قانون را عملیاتی کنند.

وی اظهار داشت: براساس این قانون مصوب مجلس، ۱۳۶ رشته مرتبط با صنعت ساختمان فعال خواهد شد و اگر بانکی به تعهدات خود در این زمینه عمل نکند، بانک مرکزی باید سپرده های آن بانک را کاهش دهد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امیدوارم در اسرع وقت شورای نگهبان، مصوبات مجلس درباره طرح جهش تولید مسکن را تأیید کند و این طرح تبدیل به قانون شود. چرا که فرصت بسیار خوبی برای بهبود وضعیت مسکن است.
نیکزاد در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا شما قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارید؟ گفت: صبر کنید؛ صبر موضوع بسیار خوبی است.

وی بیان کرد: ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ تا ۲۵ اردیبهشت است و تا آن زمان صبر کنید.

 

غرب با دادن امتیازهایی به دنبال تاثیرگذاری در انتخابات ۱۴۰۰ است

حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در نشست سراسری و مجازی مسئولان دفاتر نهاد و مدیران محترم گروه های معارف اسلامی دانشگاهها با اشاره به تعداد و کیفیت مخاطبینی که در دانشگاه‌ها وجود دارند،گفت: این موضوع مسئولیت ما را برای پیگیری و پیش برد برنامه ها دو چندان می کند.

وی افزود: ما در فضای دانشگاهی شاهد تغییرات قابل توجهی هستیم و نیاز است متناسب با این تغییرات مسئولیت و تکالیف را مورد توجه قرار دهیم.

رستمی تاکید کرد: جریان ترویج شبهه و ابهام نسبت به مبانی و اصول اعتقادی چه در حوزه باورهای دینی و چه در حوزه های اجتماعی و سیاسی خیلی گسترده است و تلاش های زیادی برای از بین بردن سرمایه اجتماعی نظام به کار برده می شود. از طرفی ما تحولاتی در حوزه های عاطفی و احساسی شاهد هستیم، موضوعی که بخش زیادی از مخاطبین را در معرض هجمه خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این در حوزه های رفتاری هم ما شاهد تغییراتی هستیم. ارتباطات انسان ها با یکدیگر، روابط خانوادگی، در محیط های علمی و آموزشی، در حوزه های سبک زندگی و غرق شدن در فضای مجازی و غفلت از زیست واقعی، در بحث میزان صبر بردباری و تاب آوری و بحث های مرتبط با همدلی و حوزه آسیب های اجتماعی این‌ها موضوعاتی است که ما با مسائلی در این حوزه مواجه هستیم.

نماینده رهبر انقلاب در دانشگاه یادآور شد: این مسائل می طلبد که مسئولیت‌ها و ورود به این مسائل با برنامه ریزی دقیق‌تر صورت گیرد و ورود جدی تری به این مسائل داشته باشیم.

حجت الاسلام رستمی گفت: نهاد نباید در فضای آموزش عالی کشور تنها به رویکرد فرهنگی اکتفا کند، یکی از نواقص که ما در فضای محیط های آموزشی در دانشگاه و چه در آموزش و پرورش داریم این است که حوزه های معرفتی، دینی، باورها و اعتقادات در قالب برنامه های فرهنگی و فوق برنامه در نظر گرفته می شود، در حالی که فضای آموزش عالی فضایی است که ما معتقدیم خروجی آن باید یک انسان تحصیل کرده، کارشناس، متدین و باورمند باشد.

وی افزود: اگر ما موضوع دین و نماز را یک برنامه فوق برنامه تلقی کنیم عملا ارزیابی هر مجموعه بر اساس برنامه های اصلی در نظر گرفته می شود و برنامه های دینی به عنوان برنامه های فوق برنامه نقشی در ارزشیابی برنامه ها نخواهند داشت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اظهار داشت: سند دانشگاه اسلامی کار ارزشمندی بود که در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و تصویب شده و با همین نگاه جامع به دانشگاه نگاه می‌کند و می‌گوید دانشگاه اسلامی دانشگاهی است که آموزش، مدیریت و فرهنگش باید اسلامی باشد .

رستمی ادامه داد: رویکردی که ما در فضای جدید نهاد دنبال می کنیم این است که ما علاوه بر بحث های فرهنگی که باید ارتقا پیدا کند در بحث‌های آموزش، پژوهش و مدیریت دانشگاه هم به دنبال اجرای سند دانشگاه اسلامی هستیم.

وی گفت: در این فضا توجه به فضای آموزشی دانشگاه، استفاده از توان ظرفیت آموزش اساتید و کلاسها و مجموعه فعالیتهای آموزشی دانشگاه برای اهداف سند دانشگاه اسلامی، توجه به اهداف حرفه‌ای معلمی و آداب تدریس و ... اینها جزء موضوعاتی است که باید به آن توجه داشته باشیم و جز رویکردهای جدید نهاد است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: در بحث پژوهش هم، تحقق نظام پژوهش سند دانشگاه اسلامی و توجه به رشد و نشاط علمی دانشگاه، نظارت بر پایان نامه ها و موضوعات پایان نامه ها، ارتباط بین دانشگاه و حوزه و ترویج اخلاق علمی و اخلاق پژوهش و در نظام آموزش، حفظ روحیه اخلاقی و معنوی مدیران و تحقق ارزشهای اسلامی در جریان مدیریتی دانشگاه در کنار فعالیت های فرهنگی نهاد از ماموریت‌ها و اقدامات ما باید باشد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو گفت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران این است که مردم سالاری و همراهی مردم در سرنوشت کشور و مشارکت آنها در سرنوشت سیاسی خودشان یک موضوع اصلی بوده نه یک موضع تشریفاتی.

وی افزود: مردم ما از ابتدای شکل گیری انقلاب مردم در مورد آینده نظام نظر دادند و در سالهای مختلف هم شاهد برگزاری انتخابات های مختلف در کشور بوده ایم که این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

رستمی گفت: ما در ماه های آینده انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو خواهیم داشت، طبیعتا غربی ها به دنبال این هستند که در ایران دولتی روی کار آید که سیاست هایش با غرب همراهی داشته باشد و در مسیر سازش و تعامل با غرب و در راستای منافع غرب حرکت کند به همین دلیل برایشان مهم است که چنین دولتی در کشور ما سر کار آید برای همین اگر اطمینان کسب کنند، در این فضا گام بر می دارند و اگر احساس کنند در این مسیر موفق نیستند به دنبال زیر سوال بردن انتخابات و کم کردن مشارکت و ... می روند.

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: غرب الان علنا تصریح می کند که برای ما مهم است که دولت آینده ایران ادامه دهنده راه برجام باشد به همین دلیل به دنبال دادن امتیازها و مشوق هایی برای تاثیر در افکار عمومی برای موفقیت دولت های همسو با غرب هستند.

وی با اشاره به مشکلات معیشتی مردم و مشکلاتی که برای ایران و کشورهای دنیا ایجاد کرده،گفت: این مشکلات موجب شده تا رسانه‌های معاند و دشمنان مردم و نظام به دنبال پمپاژ ناامیدی در میان مردم باشند. به همین دلیل همه ما برای بالابردن مشارکت مردم در انتخابات و اینکه مردم در سرنوشت کشور سهیم باشند وظیفه مضاعفی داریم و باید با استفاده از ظرفیت های مختلف به خصوص ظرفیت فضای مجازی در راستای این مهم گام برداریم.

 

سعید جلیلی یک گام تا کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰

این روزها نیز در فضای مجازی اطرافیان سعید جلیلی خیلی به آب و آتش می زنند تا هنوز تکلیف برجام مشخص نشده، او را به چهره غالب در انتخابات تبدیل کنند.سعید جلیلی نزد افکار عمومی به عنوان نامزد گفتمان مقاومت شناخته می شود. گرچه چهره های دیگری هم هستند که سعی دارند در همین قالب گفتمانی وارد صحنه شوند اما سعید جلیلی در طرح این گفتمان خود را گزینه اصلی می داند و بعید به نظر می رسد افرادی همچون سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی بتوانند حتی با اتخاذ مواضعی رادیکال تر این گفتمان را از آن خود کنند.سعید جلیلی سال ۹۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد و بیش از ۴ میلیون رأی کسب کرد. حامیانش معتقدند با توجه به وضعیتی که برجام پیدا کرد اگر جلیلی بیاید آرای بیشتری را می تواند به دست آورد.

البته این فقط یک روی سکه است و جلیلی منتقدان بسیاری دارد که کسر قابل توجهی از آن ها اصولگرا هستند. ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین و فعال سیاسی اصولگرا گفت «جلیلی فرد قابل احترام و متدینی است اما چهره‌ای است تکراری و نمی‌تواند رأی بالایی بیاورد حتی اگر انتخاب شود با رأی بسیار پایین خواهد بود که این هم به حمایت پایداری‌ها از او بر می‌گردد. من تصور می‌کنم او نمی‌تواند از عهده ریاست قوه مجریه برآید».در واقع این گروه از منتقدان می گویند کشور با مشکلات عدیده‌ای در کسب‌وکارها، نوسانات بسیار ارز و طلا، پایین بودن ارزش پول ملی، قیمت بالای مسکن، تورم و غیره دست و پنجه نرم می کند و راه حل این موضوعات قطعا به دست جلیلی امکان پذیر نخواهد بود چون او سابقه اجرایی ندارد و تنها در دوره ای مسئول مذاکرات هسته ای بوده است.

انتقادها به جلیلی به این جا ختم نمی شود. گروهی دیگر معتقدند نامزدی جلیلی صحنه انتخابات را دوقطبی و انتخاب مردم را احساسی می کند و این اتفاق به صلاح کشور نیست.در این میان گروهی هم هستند که می گویند به شرطی سعید جلیلی می تواند در انتخابات ریاست جمهوری موفق باشد که دایره حامیانش وسیع شود، به عنوان نمونه حسین کنعانی مقدم اعتقاد دارد «اگر قرار باشد فقط جبهه پایداری از آقای جلیلی حمایت کند، بیش از یک یا دو درصد رأی نمی‌آورد اما اگر همه اصولگرایان بخواهند از او حمایت کنند و نظر نهایی شورای وحدت و ائتلاف روی او باشد، وضعیت فرق می‌کند و می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد».

رایزنی های شورای وحدت اصولگرایان با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از هفته پیش شروع شد، حال باید دید در روزهای آینده سعید جلیلی می تواند نظر این شورا و سپس شورای ائتلاف را برای جلب حمایت کسب کند یا خیر؟ هرچند خیلی ها معتقدند قطعی شدن حضور رئیسی در انتخابات به احتمال بسیار بالایی حضور جلیلی را منتفی خواهد کرد.

 

 

ارسال نظر