به گزارش راهبرد معاصر، پیش بینی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 1400 در رسانه ها، محافل سیاسی و فضای مجازی حسابی داغ شده و است و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور در داخل و خارج (انتشار فایل صوتی ظریف، مذاکرات برجامی، وضعیت اصلاح طلبان به دنبال عملکرد ضعیف روحانی و...) نیز بر حساسیت انتخابات 1400 افزوده است و تحلیلگران به دلایل گوناگون این انتخابات را در وضعیت ایران بسیار مهم و تعیین کننده می دانند. هر چند هنوز زمان زیادی برای قضاوت و جمع بندی نتایج انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، اما نظرسنجی های انتخابات سیزدهم آغاز شده و به مرور در حال انتشارند.
نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری 1400
جدای از نامزدهای انتخاباتی 1400 در میان دو جبهه اصولگرایان و اصلاح طلبان در مجموع سبد اصولگرایان بزرگتر از اصلاحات بوده است و در بین کاندیداهای ریاست جمهوری اصولگرا رئیسی و قالیباف با فاصله زیاد نسبت به بقیه از اقبال مردمی بیشتری برخوردارند که بر اساس جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری اطرافیان ابراهیم رئیسی از قطعی شدن کاندیداتوری او خبر می دهند که در این صورت قالیباف به نفع او انصراف خواهد داد.
در جریان اصلاحات و در بین نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلب گزینه جدی محمد جواد ظریف بودکه اقبال عمومی بیشتری نسبت به سایرین داشت و به عنوان گزینه اصلی مجمع اصلاح طلبان با 37 رای انتخاب شده بود اما پس از انتشار فایل صوتی او و اظهار نظرش درباره تقابل میدان و دیپلماسی و عملکرد شهید سلیمانی، هجمه های بسیاری علیه او شکل گرفت و رهبر انقلاب این اظهارات را خطایی بزرگ عنوان کرد و در نهایت ظریف تصمیم گرفت رسما از کاندیداتوری در انتخابات 1400 انصراف دهد.
پس از ظریف جدی ترین گزینه های اطلاح طلبان جهانگیری و محسن هاشمی هستند که به مراتب اقبال عمومی کمتری از ظریف دارند و به سختی می توان شانسی برای پیروزی اصلاحات در انتخابات با این نامزدها قائل بود.
در کنار این افراد دو اسم دیگر نیز شنیده می شود که می توانند سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری را تحت تاثیر قرار دهند. محمود احمدی نژاد و علی لاریجانی. محمود احمدی نژاد که در انتخابات سال 96 رد صلاحیت شده، ظاهرا عزم کاندیدا شدن در انتخابات 1400 را دارد و اظهارات جنجالی درباره مواضع شورای نگهبان ایراد کرده است. علی لاریجانی نیز که تا کنون اظهار نظر مستقیم و رسمی نکرده در محافل غیررسمی به دیگران اعلام کرده قصد ثبت نام در انتخابات را ندارد اما بنظر می رسد چراغ خاموش در حال بررسی شرایط است و احتمالا بر اساس لیست نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 1400 تصمیم گیری خواهد کرد. شاید اگر رئیسی وارد رقابت انتخاباتی نشود احتمال حضور لاریجانی قوت بگیرد.
طبق اعلام معاون سیاسی وزارت کشور ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است.
جمال عرف اظهار کرد: در شرایط خاص بین المللی قرار داریم و وحدت، انسجام و همبستگی موجب حفظ کشور شده است و من از فعالان سیاسی و احزاب و همه مسئولان می خواهم این انسجام را حفظ کنند.رهبری هم نقشه راه را تعیین کردند و دولت در همین مسیر حرکت می کند.
براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه مییابد.
براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
۱- از رجال مذهبی، سیاسی.
۲-ایرانی الاصل .
۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
۴-مدیر و مدبر.
۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.
۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندورهای ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد .
در حال حاضر ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حال انجام است.
طبق رویه هر دوره انتخابات ریاست جمهوری، نتایج اولیه از ساعاتاولیه بامداد اعلام می شود و اندک اندک با تجمیع آرا نتایج اعلام می گردد و احتمالا نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز 30 خرداد 1400 اعلام خواهد شد تا برنده سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران مشخص گردد.