به گزارش راهبرد معاصر، شرایط دریافت وام مسکن 300 میلیونی در تهران و کلانشهرها اعلام شده است که بر این اساس در سال جاری بانک مسکن در حمایت از تولید مسکن و کمک به ساخت و سازهای کیفی و در حمایت از قشر آسیب پذیر وام نوسازی کم بهره را برای بافت فرسوده افزایش داده و سازندگان می توانند با بهره 9 درصدی از دریافت وام مسکن بهره مند شوند که در ادامه این گزارش به شرایط دریافت وام مسکن و چگونگی پرداخت وام مسکن می پردازیم.
عضو هیات مدیره بانک مسکن از افزایش وام نوسازی بافت فرسوده برای سازندگان حرفهای به ۳۰۰ میلیون تومان در تهران خبر داد.
محمدحسن علمداری با اشاره به پرداخت وام مسکن بافت فرسوده به ۲۰ هزار واحد، اظهار کرد که مبلغ قرارداد امضا شده با مالکان بافتهای فرسوده تاکنون ۱۳۷۰ میلیارد تومان است.
محمدحسن علمداری تصریح کرده است: سال ۱۳۹۹ برای نوسازی خانه های کلنگی (احیای بافتهای فرسوده) با استفاده از روشهای نوین ساختوساز ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشد که سالجاری یعنی سال ۱۴۰۰ مبلغ این وام به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
بنابراین شرط مهم دریافت این وام این است که از روش های نوین ساخت و ساز استفاده کنید. منظور از روش های نوین ساخت و ساز به طور کلی استفاده از مصالح جدید و روش های نوین مهندسی است که واحدهای مسکونی را در برابر زلزله مقاوم کند و مصرف انرژی را در آنها به حداقل برساند.
علمداری افزوده است: بانک مسکن در تهران و کلانشهرها ۵۰ میلیون و در سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان وام بافت فرسوده با سود ۹ درصد پرداخت میکند.
وی گفته است: مابقی تسهیلات مورد نیاز برای بافت فرسوده – که در تهران مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان خواهد بود – با سود ۱۸ درصد به متقاضیان پرداخت میشود.
شایان ذکر است وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی بخش مسکن و بانک مسکن به عنوان بانک عامل در حوزه ساخت و ساز در تامین مالی بودجه لازم برای پرداخت این وام مشارکت دارند و بنا به گفته محمود محمودزاده معاون این وزارتخانه بودجه تخصیص داده شده به این وام حدود۳۶۰ هزار میلیارد تومان است که امکان پرداخت تسهیلات به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار متقاضی را فراهم می کند.
معاون وزارت راه و شهرسازی نیز در این راستا گفت: مبلغ ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی، در قالب تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان ارائه میشود.
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، با اشاره به تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ و هدایت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی به حوزه ساخت مسکن، گفت: در شرایط کنونی پیگیری از بانک مرکزی به منظور تخصیص سهمیه هر بانک برای پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۱٫۲ میلیون متقاضی واجد شرایط در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در بیان این نکته که طبق قانون بانک مرکزی تا انتهای فروردین ماه باید سهمیه هر بانک برای پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن را مشخص و روند پرداخت را به صورت برخط گزارش دهد، تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی این بحث را در قالب مکاتبهای به بانک مرکزی ارسال میکند تا شاهد اجرای دقیق قانون بودجه باشیم.
وی در تشریح تبصره ۱۸ قانون بودجه، افزود: براساس این تبصره، در سال ۱۴۰۰،مبلغ ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی در قالب تسهیلات پرداختی برای ساخت در مجموع ۱٫۲ میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی در قالب تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان واجد شرایط ارائه خواهد شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس از تصویب وام ۳۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن در سال جاری خبر داد.
اقبال شاکری، نماینده تهران از تصویب وام جدید ساخت مسکن در مجلس خبر داد. به گفته این نماینده مجلس، بانکها بر اساس قانون بودجه موظفند ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات پرداختی خود را به حوزه ساخت مسکن اختصاص دهند. این قانون در شورای نگهبان هم تایید و به دولت ابلاغ شده و لازمالاجراست.
به گفته شاکری وام ۳۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن به ۱٫۲ میلیون نفر پرداخت میشود و بازپرداخت آن ۲۰ ساله است. اگرچه هنوز هیچ جزئیاتی از این وام مانند سود ماهانه آن مشخص نشده است، اما به نظر میرسد که اقساط این وام کمتر از یک و نیم میلیون تومان در ماه باشد که ظرف ۲۰ سال باید پرداخت شود.
بر این اساس به موجب قانون بودجه، بانکها احتمالا از ابتدای سال جاری، باید این وام را پرداخت کنند. شاکری هم در این خصوص گفته است: در سال ۱۴۰۰ بانکها موظف هستند به ۱٫۲ میلیون خانوار تسهیلات ساخت ۳۰۰ میلیون تومانی اختصاص دهند. وزارت راه و شهرسازی هم باید زمین را به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار این ۱٫۲ میلیون خانوار بدون سرپناه قرار دهد.
ضمانت اجرای این مصوبه قانون و پرداخت این وام چیست؟ به گفته این نماینده مجلس، با توجه به متن قانون بودجه ابلاغ شده به دولت، در صورتی که بانکی از این قانون سرپیچی کند، بانک مرکزی موظف است، متناسب با تعهد انجام نشده نسبت به افزایش سپرده قانونی بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اقدام کند.
این نماینده مجلس گفته بانک مرکزی مطابق قانون باید در فروردین ماه سهیمه هر بانک را مشخص کرده و سامانه ارائه آماری از نحوه عملکرد هر موسسه را به صورت برخط ارائه دهد، مخاطب این آمار نیز یک نهاد خاص مانند مجلس شورای اسلامی نبوده و همه مردم باید بدانند این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن چگونه توسط بانکهای کشور پرداخت شده و خود مردم عملکرد نظام بانکی را قضاوت کنند.
محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا وزرات راه و شهرسازی امکان تامین زمین و همچنین معرفی افراد واجد شرایط برای استفاده از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به منظور ساخت مسکن را دارد یا خیر؟ گفت: به طور کلی باید گفت، این آمادگی در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد و برنامه ریزی برای تامین زمین ۵ میلیون واحد مسکونی در سطح کشور انجام شده است و از نظر آمادگی و اقدام مشکلی برای ساخت ۱٫۲ میلیون واحد مسکونی در سال ۱۴۰۰ وجود ندارد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه تامین منابع مالی روند ساخت مسکن را تسهیل خواهد کرد، گفت: در قانون ذکر شده، الویت ساخت واحدهای مسکونی با بافتهای فرسوده است که نیازی به تامین زمین و زیرساختهای مورد نیاز ندارد و منابع مالی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی ساخت مسکن میتواند به ارتقای این بافت کمک شایانی کند.
محمود زاده گفت: در مجموع مشکل خاصی از سوی وزارت راه و شهرسازی به منظور جهش تولید مسکن وجود ندارد، چون برنامهریزیهای آن لازم برای تامین زمین و ثبت نام متقاضیان واجد شرایط از پیش انجام شده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: پیگیری از بانک مرکزی به منظور تخصیص سهمیه هر بانک برای پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 1.2 میلیون متقاضی واجد شرایط در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است.
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به تبصره 18 قانون بودجه 1400 و هدایت 360 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی به حوزه ساخت مسکن، گفت: در شرایط کنونی پیگیری از بانک مرکزی به منظور تخصیص سهمیه هر بانک برای پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 1.2 میلیون متقاضی واجد شرایط در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در بیان این نکته که طبق قانون بانک مرکزی تا انتهای فروردین ماه باید سهمیه هر بانک برای پرداخت 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن را مشخص و روند پرداخت را به صورت برخط گزارش دهد، تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی این بحث را در قالب مکاتبهای به بانک مرکزی ارسال میکند تا شاهد اجرای دقیق قانون بودجه باشیم.
وی در تشریح تبصره 18 قانون بودجه، افزود: براساس این تبصره، در سال 1400،مبلغ 360 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی در قالب تسهیلات پرداختی برای ساخت در مجموع 1.2 میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی در قالب تسهیلات 300 میلیون تومانی به متقاضیان واجد شرایط ارائه خواهد شد.
بررسی تبصره 18 قانون بودجه1400 خبر از توجه نمایندگان مردم به چند نکته اساسی در این قانون و توجه به تجربیات گذشته خبر میدهد.
مساله اول در این باب توجه نمایندگان مردم نسبت به ضمانت اجرایی این قانون است، زیرا در گذشته نیز تجربه وضع قوانین شورای پول اعتبار به منظور هدایت تسهیلات بانکی به حوزه ساخت سابقه داشته، اما بانکها کمترین توجهی به اجرای قانون نداشتهاند.
از همین رو اگر بانکی نسبت به اجرای این قانون یعنی پرداخت 20درصد از تسهیلات پرداختی خود مطابق تعیین بانک مرکزی به حوزه ساخت مسکن در قالب تسهیلات 300میلیون تومانی اقدام نکند، با افزایش سپرده قانونی که قدر تسهیلات دهی بانکها را کاهش میدهد مواجه شده که در نظام بانکی جریمه بزرگی به حساب میآید.
مساله دوم مورد توجه نمایندگان مردم به تامین مالی ساخت مسکن، توجه به مساله خانوارهای پر جمعیت است. از همین رو حداقل 20درصد از منابع 360 هزار میلیارد تومانی موضوع این قانون معادل 72 هزار میلیارد تومان به خانوارهایی تعلق میگیرد که 3 یا بیش از 3 فرزند دارند، لذا این خانوارها در الویت قرار گرفتهاند.
با توجه به این نکته که تسهیلات ساخت مسکن در نظر گرفته شده در سال 1400 برای هر خانوار واجد شرایط معادل 300میلیون تومان در نظر گرفته شده، لذا بخش از مردم تصور میکنند، این تسهیلات برای خانهدار شدن کافی نیست.
تسهیلات در نظر گرفته شده مذکور به حوزه ساخت مسکن تعلق دارند و متقاضیان واجد شرایط باید برای تامین زمین یا از بافت فرسوده استفاده کنند یا از شرایط وزارت راه و شهرسازی به منظور استفاده از زمینهای اجاره 99سال با هزینه بسیار کم بهره ببرند و تسهیلات 300میلیون تومانی را برای ساخت استفاده کنند.
با توجه به در نظر گرفتن هزینه 4 میلیون تومانی ساخت هر متر مربع مسکن به طور متوسط در سطح کشور، این تسهیلات میتواند 100درصد هزینه ساخت یک واحد مسکونی 75 متری را پوشش دهد.
نکته قابل توجه در تحقق قانون بودجه سال 1400، اقدام به موقع بانک مرکزی در حوزه پشتیبانی از تولید مسکن و مانع زدایی از جریان تولید واحد مسکونی متناسب با نیاز است، زیرا بر مبنای قانون این نهاد مکلف است تا در فرودین ماه سال1400 سهمیه هر بانک به منظور پرداخت تسهیلات 300 میلیون تومانی ساخت مسکن را تعیین کند.
همچنین با ارائه سامانهای، نسبت به ارائه گزارش برخط آمار تسهیلات اعطایی اقدام کند تا شاهد تخصیص این منابع در حوزه ساخت مسکن و صاحبخانه شدن 1.2 میلیون خانوار واجد شرایط معادل بیش از 4میلیون نفر ایرانی در سال1400 باشیم.
با گذشت یک ماه از سال بانک ها در حال تعیین تکلیف افزایش سقف وام های خود هستند و یکی از بانک های مهم کشور نیز سقف وام ۲۵۰ میلیونی خود را به ۳۰۰ میلیون افزایش داده است اما دریافت این وام شرایطی دارد.
اگر مالک یا یکی از ورثه شریک در خانه ای کلنگی هستید با توجه به گرانی افسارگسیخته قیمت ملک در تهران و سراسر کشور، شما بسته به این که متراژ ملک چقدر است و منطقه ای که این ملک در آن قرار دارد کجاست و همچنین موقعیت ملک مذکور – که امکان تبدیل بخشی از کاربری ملک به تجاری را ایجاد کند یا خیر – احتمالا صاحب یک ثروت میلیاردی هستید.
این ثروت در صورت نوسازی این ملک کلنگی چند برابر می شود و اگر نقدینگی لازم برای این کار را هم نداشته باشید می توانید روی می توانید روی دریافت وام ۳۰۰ میلیونی بانک مسکن که بخشی از آن سود ۹ درصدی دارد و بخشی دیگر با سود ۱۸ میلیونی به شما تخصیص داده می شود، حساب کنید.