اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

امارات دنبال تشکیل محوری جدید بدون عربستان است؟

امارات دنبال تشکیل محوری جدید بدون عربستان است؟ مشاور محمد بن‌زاید در صفحه توئیتر خود به طور غیرمستقیم نوشته است باید محور جدیدی در منطقه تشکیل شود و برخی این حرف را علیه عربستان تحلیل کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 April 26
کد خبر: ۸۵۳۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  «عبدالخالق عبدالله» مشاور محمد بن زاید، ولی‌عهد امارات در صفحه توئیتر خود از ضرورت تشکیل محوری جدید در منطقه نوشت.

 

او نوشت: «محور منطقه‌ای جدیدی میان کشورهای امضاکننده توافق ابراهیمی در حال تشکیل است که منافع بسیاری در آن نهفته است و به جای محورهای منطقه‌ای تاریخ گذشته، قرار خواهد گرفت».

 

منظور از توافق ابراهیمی، توافق سازش با رژیم صهیونیستی است که بحرین، امارات، مغرب و سودان به آن پیوسته‌اند.

 

وبسایت ویکیلیکس سعودی در این باره نوشته است که توئیت مشاور بن زاید نشان از این دارد که امارات در جهت تشکیل محوری به مرکزیت خود و بدون حضور عربستان سعودی حرکت می‌کند.

 

توئیت «عبدالخالق عبدالله» واکنش و جنجال کاربران عرب‌زبان را موجب شده و یکی از آن‌ها پرسیده است که آیا منظور وی کنار گذاشتن عربستان سعودی است؟

 

امارات در سال گذشته اولین کشوری بود که تن به سازش با رژیم صهیونیستی با میانجیگری دولت ترامپ داد. پس از آن بحرین، سودان و مغرب نیز وارد این مسیر شدند. اما عربستان سعودی علی‌رغم دیدار محمد بن سلمان با نتانیاهو و علنی شدن بسیاری از روابط پنهانی میان ریاض و تل آویو، به دلیل شرایط داخلی و منطقه‌ای و همچنین تغییر دولت در آمریکا، نتوانسته است به طور رسمی سازش با صهیونیست‌ها را اعلام کند و این موجب ناخشنودی اماراتی‌هاست.

 

«جیسون گرینبلات» فرستاده سابق آمریکا به منطقه غرب آسیا در دوره ترامپ در ماه مارس گذشته در سخنانی گفت که دولت سعودی نیاز به زمان بیشتری برای توافق با اسرائیل دارد، اما اکنون در این مسیر قرار گرفته است.

 

روابط میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی، همواره یک رابطه در هم تنیده و نزدیک بوده است و دو کشور در بسیاری پرونده‌های منطقه‌ای و جهانی یکدیگر را همپوشانی می‌کنند. با این حال به رغم تلاش دو طرف برای حفظ این رابطه، اما در سال‌های اخیر برخی نشانه‌ها از اختلاف عمیقشان بروز کرده است/ فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار