آماده باش اصلاح طلبان برای 1400/ عبور از روحانی، ورود به مصادیق-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

آماده باش اصلاح طلبان برای 1400/ عبور از روحانی، ورود به مصادیق

آن چیزی که بیش از اندازه در این بازه زمانی خود نمایی می کند، اهداف پشت پرده ورود مصداقی اصلاح طلبان به عرصه انتخابات 1400 ، و همزمانی آن با کلید زدن رسمی پروژه عبور از روحانی توسط تئورسین اصلاحات است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - 2018 November 21
کد خبر: ۸۵۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش "راهبرد معاصر"؛  نزد افکارعمومی سخن از عدم ورود زودهنگام به بحث های انتخابات و مذموم بودن آن می کنند، اما چون که خلوت می رسند اسب خود را برای ورود به کارزار انتخابات زین می نمایند. ممکن است کار به جایی برسد که پشت به صحنه سازی های قراردادی خود کرده و حتی جامعه را هم درگیر رفتارهای قبیله ای و جناحی ناظر به انتخابات کنند. انتخاباتی که نه امروز و فردا، بلکه قرار است قریب به هزار روز دیگر برگزار شود. 

 
 
انگار همین دیروز بود که دست روحانی را به عنوان اسطوره رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی بالا بردند و جامعه را دعوت به حمایت از وی کردند. پایگاه اجتماعی خود را تمام قد در اختیار او قرار دادند و تاکید کردند تنها تار مویی تا تحقق شعارهای مرد "تدبیر و امید" باقیست. روزنامه های زنجیره ای و ظرفیت های رسانه ای و مجازی خود را به خط کردند تا براساس قانون "تَکرار"، جمعه را به این باور برسانند که آری؛ "اندکی صبر سحر نزدیک است" و مسیر خوشبختی با نگارش نام حسن روحانی بر روی برگه های رای در دسترس. 
 
 
از آن روزها تا دل دل کردن های امروز" اصلاح طلبان" برای "عبور از روحانی" تنها یک سال و اندی گذشته تا افکارعمومی ورود زود هنگام اصلاح طلبان را به عرصه انتخابات مشاهده کنند. آخرین شاهد مثال این ادعا نیز اظهارات اخیر الیاس حضرتی عضو فراکسیون امید مجلس، قائم مقام حزب اعتمادملی و مدیر مسئول روزنامه اصلاح طلب اعتماد است. وی در این باره تاکید کرده: «آقای عارف مصمم است در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا شود، آقای جهانگیری قاعدتاً باید بیاید وعلاوه بر اینها نفرات دیگری هم هستند.»
 
 
 
همزمانی عبور رسمی اصلاح طلبان از روحانی و ورود به مصادیق انتخاباتی

 

 

آن چیزی که بیش از اندازه در این بازه زمانی خود نمایی می کند، ورود مصداقی اصلاح طلبان به عرصه انتخابات 1400 ، همزمان با کلید زدن رسمی پروژه "عبور از روحانی" توسط تئورسین اصلاحات است.

 

 

سعید حجاریان را همگان به عنوان تئورسین و استراتژیست اردونشنیان اصلاح طلب می شناسند که حتی مشاوره های او به لیدر اصلاحات است که خط و ربط سیاسی رئیس جمهور اسبق را تعیین می کند. هشدارها و خط دادن های گاه و بیگاه او هر از گاهی سبک رفتاری اصلاح طلبان را از شانه خاکی به مسیر اصلی هدایت می کند و او به عنوان هادی و بلدراه سیاسی جریان اصلاحات شناخته می شود. حجاریان در روزهایی که دولت اول رئیس‌جمهور روحانی مشغول به کار بود تاکید کرد: "معتقدم که ما بدلیلی جز روحانی نداریم. تنها بدیل ما روحانی است و باید تلاش کنیم او دوباره رأی بیاورد."

 

اصلاح طلبان روحانی؛ از تمجید تا عبور

از سوی دیگر، پس از تداوم فعالیت های دولت و نارضایتی های نسبی شکل گرفته در محافل اصلاح طلبی، این جریان سیاسی به دستور حجاریان تئوری تمجید و تهدید دولت روحانی را در دستور کار قرار داد تا در روزی مثل امروز بتواند زمینه جداکردن راه اصلاح طلبان از دولت تدبیر و امید را فراهم آورند. چنانچه حجاریان می گفت:«اصلاح‌طلبان باید از تجارب خودشان استفاده و به تداوم دولت آقای روحانی کمک کنند، باید بکوشند روحانی دوام آورد و بماند. ما در حال حاضر آلترناتیوی برای آقای روحانی نداریم. البته دولت هم باید اشکالات و کاستی‌های خودش را اصلاح کند و اگر لازم است حتی کابینه را هم ترمیم کند. »

 

حالا که تحلیل های جریان رقیب و برخی از چهره ای حاضر در جریان خودی محقق شده و برجام نشد آنچه که وعده اش به مردم داده شد و نوک پیکان انتقادات افکارعمومی اصلاح طلبان را نشانه رفته، بهترین راه مطرح ساختن طرح عبور از روحانی و ورود مصداقی زودهنگام به عرصه انتخابات است تا با فرافکنی از زیر بار مسئولیت ها شانه خالی کنند و از دگر سو، رسانه ها را به جای پوشش دغدغه های مردم که عملا بستر ریزش پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان را تشدید می کند، به سوی اهداف انتخاباتی خود شیفت دهند. 

 

حجاریان طرح عبور از روحانی که زمزمه های آن از مدت ها قبل از پشت دیوار اروگاه اصلاحات به گوش می رسید را به شکل رسمی جایگزین طرح تمجید و تهدید دولت کرد و این بار به جای کوبیدن یکی به نعل و یکی به میخ، خیلی صریح و جدی روحانی و دولتش را زیر بار انتقاداتش برد و عنوان کرد: «دولت روحانی هم استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت. پروژه اصلی دولت برجام بود.»

 

معنای سخنان «سعید حجاریان» چیزی جز جدا کردن راه جریان اصلاحات از دولت تدبیر و امید برای حضور بهتر در صحنه انتخابات مجلس و ریاست جمهوری سال 1400 نمی تواند باشد. پروژه ای که می تواند عبور انتخاباتی اصلاح‌طلبان از روحانی و دولتش نام بگیرد؛ تحرکات انتخاباتی این جریان سیاسی برای حضور هرچه بهتر در انتخابات مجلس و به ویژه 1400 با فاصله گذاری رسمی با دولت همزمان شد تا شاید فضا دوباره برای نوشتن یادگاری مردم بر دیوار اصلاح طلبان فراهم شود، دیواری که باید دید آیا یارای ایستادگی در برابر فشار انتقادات افکارعمومی را دارد و یا با ریزش آن عملا دست اصلاح طلبان را در کارزار انتخاباتی در پوست گردو می گذارد؟

 

 

بهره سخن

 

همان طور که ذکر شد همزمانی طرح عبور از روحانی و ورود زودهنگام به عرصه انتخابات از سوی اصلاح طلبان در مسیر کنترل افکارعمومی و هدایت دوباره در مسیر گزینش این جریان سیای در انتخابات پیش روست. این در حالیست که بررسی و مطالعه رفتار سیاسی اصلاح طلبان در فازهای انتخاباتی 76، 80، 92، 94 و 96 عملا دو سبک رفتاری را به ذهن متبادر می سازد که به شکل رسمی در دستور کار این جریان سیاسی است. یک سبک رفتاری به پیش از انتخابات بازمی گردد.

 

 این جریان سیاسی تمام ظرفیت های خود را برای اقناع جامعه در جهت اهداف سیاسی خود بسیج می کند. اگر در دهه هفتاد و هشتاد حوزه های اجتماعی و فرهنگی برای وعده دادن مقبول تر بود، امروز حوزه اقتصادی ست که می تواند بار سیاسی اصلاح طلبان را به مقصد برساند و این یعنی تغییر تاکتیک در کانال راهبردی مشترک در دهه 70، 80 و 90. فاز دوم رفتاری فرار به جلو و عدم پذیرش مسئولیت وعده هایی ست که پیشتر به مردم داده شده و مصداق بارز آن را می توان با مقایسه ای ساده میان گفتار و رفتار چهره ای شاخص این جریان سیاسی به نظاره نشست.

 

 قانون نانوشته ای وجود دارد که برای شناخت شخصیت و اصالت هر قبیله و خانواده ای به بزرگان آن بنگرید، این مهم در خصوص جریان های سیاسی به شکل اولی تری مطرح است. شاید در روزهایی که منتجب نیا قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی اصلاح طلبان را "فدایی روحانی" می دانست و محمدرضا خاتمی نائب رئیس مجلس ششم جریان سیاسی متبوع خود را تضمین کننده رفتار سیاسی دولت عنوان کرد. و یا پیوند تکرارهای لیدر اصلاحات و تبلیغات شهر به شهر صادق زیباکلام، روزهای شیرین با آمدن روحانی را به جامعه نوید می داد، حتی بدبین ترین شخص رای دهنده به روحانی، تصور نمی کرد که همین جریان به شکل نرم و بدون پذیرش مسئولیت و عذرخواهی، طرح عبور از روحانی را در دستور کار قرار دهند و مردم را با مشکلات متعدد تنها بگذارند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
0
0
از هر کس عبور کنند ملت دیگه مدیریت اصلاح طلبان را در این ۶ سال دیدند و لمس کردند و توبه کردند