۱۰ مشکل اصلی تولید در ایران چیست؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

۱۰ مشکل اصلی تولید در ایران چیست؟

بررسی های تحقیقی و میدانی نشان می دهد، تولید در ایران با ۱۰ مشکل اساسی روبروست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 16
کد خبر: ۸۶۹۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، مقام معظم رهبری امسال هم همانند سال‌های گذشته بر حمایت از تولید داخل تأکید داشته و رونق تولید را لازمه رفع مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرده‌اند. بر همین اساس اولویت بندی مشکلات بخش تولید و اتخاذ سیاست‌های مناسب توسط دستگاه های مختلف کشور برای  رفع موانع این بخش امر ضروری به شمار می‌آید.

بررسی های تحقیقی و میدانی نشان می دهد که تولید در ایران مشکلات متعددی دارد ولی مهمترین مشکلات تولید را شاید بتوان در 10 سرفصل به شرح زیر بیان کرد:  

1_تأمین نقدینگی امروز یکی از مشکلات مهم واحدهای تولیدی بشمار می‌آید به نحوی که امروز بخش زیادی از تولیدکنندگان نمی‌توانند این نیاز را از محل فروش محصول در بازار یا از طریق سیستم بانکی در زمان مقرر و با رقم مدنظر تأمین کند. متأسفانه همین امر عاملی شده تا امکان فعالیت برای آنها سخت و حجم تولید هر روز کاهش یافته و در نهایت تولیدکننده مجبور به تعطیلی واحدها شود.

2_عدم امکان مبادلات ارزی و مالی تولیدکنندگان با شرکای خارجی را هم باید یکی دیگر از مشکلات تولید دانست چرا که این موضوع خود بر کاهش صادرات و حتی تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان اثر منفی گذاشته است.

3_بدهی‌های معوق واحدهای تولیدی به سیستم بانکی را باید یکی از دلایل اصلی عدم رونق تولید در کشور عنوان کرد . در حال حاضر با تشدید مشکلات تولیدکننده امکان بازپرداخت بدهی‌های بانکی را نداشته و هر روز این بدهی ها به صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند. البته افزایش بدهی ها خود مانعی شده تا تسهیلات جدیدی در اختیار تولیدکننده قرار نگیرد.

4_ اشکالاتی در مالیات بر ارزش افزوده را باید دیگر مشکل امروز بخش تولید دانست. چرخه معیوب اخذ مالیات بر ارزش افزوده عاملی شده تا پرداخت مالیات برای تولیدکننده ای که هر روز با کاهش تولید و رکود فروش در بازار روبه رو است به صرفه نباشد.

5- قوانین و مقررات ضد و نقیض در کشور خود مانعی برای رونق تولید شده است در این رابطه باید ضمن اصلاح قوانین با محوریت حمایت از تولید، زمان  و هزینه صدور مجوزها را به حداقل رساند. البته این موضوع اراده جدی دولت و مجلس برای وضع قوانین مثبت و اجرای آنها را می‌طلبد.

6_اشکالات سیستم حمل و نقل کشور و هزینه های سرباری که برای تولیدکننده به وجود می آورد را باید دیگر مشکلات بخش تولید کشور عنوان کرد.این موضوع در بخش صادرات و حتی در حوزه فروش داخلی نیز تأثیر منفی گذاشته است. در شرایط فعلی اصلاح ناوگان حمل و نقل ریلی و دریایی و بازسازی این بخش یک امر ضروری به شمار می آید که چرا با تقویت این حوزه هزینه جا به جایی محصولات برای تولیدکننده کاهش یافته و در نهایت قیمت تمام شده کالاها مناسب خواهد شد.

7_افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی را باید یکی از سدهای جدی رونق تولید در کشور دانست.

8_تغییرمدام نرخ ارز و سایه سنگین آن بر اقتصاد کشور نیز باید مدیریت شود چراکه امروز تولیدکننده نمی‌داند آیا کالایی که امروز فروخته است را فردا هم می‌تواند تولید کند یا خیر ؟

9_علاوه بر این موارد رکود بازار را باید سر منشاء تمام مشکلات تولید دانست که این موضوع خود متأثر از کاهش قدرت خرید مردم است.

10_ امروز ظرفیت تولید بسیاری از واحدهاکاهش یافته و همین امر هزینه های سرباز تولیدکننده را افزایش قابل توجهی داده است. اگر با کاهش رکود در بازار ظرفیت واحدهای تولید افزایش پیدا کند به طور حتم هزینه های سربار تولید کاهش یافته و در کنار آن فضای رقابت برای تولیدکننده داخلی با اجناس وارداتی بهبود خواهد یافت. در حال حاضر دولت با افزایش تعرفه در صدد حمایت از تولید برآمده است اما وقتی ظرفیت تولیدکننده کاهش یافته نمی تواند در بازار مقابل اجناس وارداتی قد علم کند.
ارسال نظر