سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۷ تا ۱۰ آبان در برخی از جاده‌های کشور این ربات انسان‌نما اتاق را مرتب و لباس‌ها را تا می‌کند جاده چالوس یکطرفه شد/ محدودیت‌های جدید اعلام شد اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعا‌های فائزه هاشمی هشدار دادگستری تهران درباره مراکز غیرمجاز خدمات زیبایی تشکیل پرونده قضائی برای فائزه هاشمی زمان توزیع کارت آزمون کانون وکلا اعلام شد تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری ادارات/ سازمان اداری و استخدامی کشور مسئول اجرای ساعات کاری ادارات جدید شد مدارس این شهر‌ها فردا چهارشنبه ۷ آبان تعطیل شد/ تاخیر در فعالیت ادارات خوزستان + جزئیات  وکیل مدافع پژمان جمشیدی: موکلم ممنوع الخروج نبوده است  خروج سهامدار اصلی بانک آینده از کشور صحت دارد؟

چه کسانی نباید واکسن کرونا تزریق کنند؟

رییس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فقط افرادی که آنافیلکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدیدکننده حیات) شدید نسبت به واکسن‌های قبلی داشتند می‌توانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 09
کد خبر: ۸۷۲۰۳

به گزارش راهبرد معاصر دکتر محمد عبداللهی، متخصص سم‌شناسی و داروشناسی، در میزگرد تصویری همه‌گیری جهانی کرونا و سیستم عصبی به تبیین ملاحظات دارویی و اصول مهم واکسیناسیون کرونا پرداخت و گفت: جهان در حال تجربه و نهایی‌کردن اطلاعات در مورد داروهای مؤثر بر کرونا است.

 

او بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: تقریبا تمامی واکسن‌های تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسن‌های استنشاقی توسط برخی کشورها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریع‌تر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی می‌تواند اثربخشی سریع‌تر و بهتری داشته باشند.

 

دکتر عبداللهی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، پس از ۶ هفته، بیماران ۴ هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید-۱۹ چهار تا ۱۰ هفته پس از بهبودی، دیابتی‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.

 

به گفته او دُز داروهای کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثربخشی واکسن کم نشود اما مصرف استروییدهای استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیت‌های پوستی و آسم با خیال راحت می‌توانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقادی نیست.

 

این استاد سم‌شناسی و داروسازی تاکید کرد که مصرف داروهای سرکوب‌کننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دو هفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند. مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلول‌درمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیل‌های آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.

 

به گفته او مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی، سالمندان، مبتلایان به زوال عقل و هرگونه اختلالات مغز و اعصاب باید سریع‌تر واکسن دریافت کنند.

این استاد دانشگاه یادآور شد که بیماران مزمن کلیوی، نارسایی کبدی و قلبی نیز می‌توانند واکسیناسیون شوند اما ممکن است که پاسخ ایمنی آنها ضعیف‌تر باشد و باید مانیتور شوند.»/ایسنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار