بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

رونمایی از تاکتیک انتخاباتی دولت

رئیس‌جمهور امروز در سخنانی به مسئله انتخابات اشاره کرد و گفت: مردم باید بدانند که کاندیداها به‌دنبال تعامل با دنیا و یا خواستار دعوا با جهان هستند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 19
کد خبر: ۸۸۵۷۳

به گزارش راهبرد معاصر حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیئت دولت اظهاراتی داشت که شائبه دخالت در انتخابات، دوگانه‌سازی و تغییر دغدغه‌های مردم را مطرح می‌کند.

 

او در سخنان خود بعد از اینکه گفت "نامزدها برنامه‌های خود را برای مسائل موجود کشور درخصوص خشکسالی، تحریم‌ها و مذاکرات و مسئله کرونا اعلام کنند"، تصریح کرد: مهم‌تر اینکه کاندیداها استراتژی‌شان را بیان کنند، مردم باید بفهمند که این فرد تعاملی است یا تقابلی و باید بدانند دنبال تعامل با جهان است و یا به‌دنبال دعوا با جهان است، این استراتژی مهم است.

 

این سخنان و مباحث مطرح‌شده توسط روحانی را می‌توان به‌نوعی ورود به عرصه انتخابات و تعیین مسئله برای این عرصه دانست. این‌که روحانی در روزهای پایانی فعالیت دولتش، به انتخابات و تعیین مصداق‌ها برای نامزدها پرداخته است شاید یک دلیل مهم داشته باشد: ایجاد فضای دوقطبی مذاکره یا تحریم در انتخابات و پیش انداختن کاندیدای موردنظرش در این عرصه.

 

روحانی در حالی به مسائل انتخاباتی پرداخته است که کشور و مردم با مشکلات عدیده معیشتی و اقتصادی روبه‌رو هستند و نه‌تنها از شدّت و حدّت این مشکلات کاسته نشده است بلکه با بی‌توجهی دولت به بازار و عدم نظارت کافی روی قیمت‌ها، نارضایتی مردم از عملکرد دولت‌مردان بیش از پیش شده است.

از سوی دیگر، حدود یک ماه پیش روحانی از برنامه‌ریزی 100روزه پایانی دولت برای حل‌وفصل برخی امور خبر داده بود اما به‌نظر می‌رسد این وعده 100روزه پایانی دولت نیز سرنوشت مشابه 100روزه ابتدایی دولت را پیدا کرده است.

رئیس‌جمهور هم‌چنین در این سخنرانی به مسئله «فیلترینگ» که از جمله مسائلی است که بارها به آن پرداخته و در زمان‌ها و شرایط مختلف از آن مصادره به مطلوب کرده است، اشاره کرد و گفت: هر کار مهمی باید با نظر مردم باشد و نه‌اینکه امروز که انتخابات است، فضای مجازی خوب است و فردا که انتخابات تمام شد، دنبال فیلترِ با دست و پا بگردیم.

 

این‌جا و در این بخش از سخنان روحانی نیز دوگانه‌سازی و دوقطبی‌سازیِ «فیلترینگ و عدم فیلترینگ» فضای مجازی دیده می‌شود. نکته قابل توجه این است که ردپای مسئولان دولتی در محدودسازی بخشی از فضای مجازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دیده می‌شود و علی‌رغم این مسائل، رئیس‌جمهورِ وقت در آستانه انتخابات به این‌گونه مسائل می‌پردازد.

 

این دوگانه‌سازی‌ها پیش از این هم مسبوق به سابقه است. حسن روحانی در مواقع دیگری از جمله انتخابات 1392، در زمان مذاکرات هسته‌ای برجام، انتخابات 1396 نیز اقدام به ساخت و پردازش دوگانه «جنگ و صلح» پرداخته است.

 

سخنرانی امروز حسن روحانی بیش از هر زمان دیگری رنگ‌وبوی انتخاباتی داشته است و به‌نظر می‌رسد رئیس‌جمهور و مشاوران وی برای رهایی از انتقادهای کارشناسان اقتصادی تصمیم گرفته‌اند در فضای انتخاباتی کشور، با ایجاد فضای دوقطبی در کشور و فراموشی مشکلات اقتصادی، بیش از هر جریانی از وضعیت موجود سود ببرند./تسنیم

ارسال نظر