بایدن سرطان گرفت انفجار در دیرالزور و درگیری‌های شدید در جنوب سوریه هشدار گروسی درباره عواقب شکست دیپلماسی با ایران؛ ادعای رقابت تسلیحاتی در منطقه رئیس‌جمهور: ملت ایران، مردم کردستان عراق را حقیقتا برادران خود می‌دانند وزیر خارجه عمان: با رئیس‌جمهور پزشکیان درباره آینده منطقه گفت‌و‌گو کردیم عراقچی: غنی‌سازی در ایران، چه توافقی حاصل شود و چه نشود، ادامه خواهد یافت موافقت کابینه امنیتی اسرائیل با احداث دیوار حائل در مرز اردن دیدار سه جانبه وزرای خارجه ایران، قطر و عمان وزیر میراث فرهنگی پیام پزشکیان را به پاپ تحویل داد انصارالله از حملات به فرودگاه‌های اراضی اشغالی طی ساعات آتی خبر داد سفر وزیر خارجه عراق به تهران گفت‌وگوی پزشکیان و وزیر خارجه قطر با محوریت روابط فی مابین و تحولات غزه حمله راکتی به شهرک‌های مجاور نوار غزه واکنش عراقچی به اظهارات ویتکاف: غنی‌سازی در ایران ادامه پیدا می‌کند ادعای شاباک: تهران یک جوان ۱۸ ساله اسرائیلی را برای جمع‌آوری اطلاعات حساس و انجام اقدامات در راستای منافع ایران، استخدام کرده بود

ابراز نگرانی پامپئو از احتمال رفع تحریم ها علیه ایران

وزیر امور خارجه سابق آمریکا از احتمال رفع تحریم‌های ضد ایرانی در نتیجه بازگشت کشورش به برجام ابراز نگرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 24
کد خبر: ۸۹۲۰۶

به گزارش راهبرد معاصر «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در پیامی در توییتر روز دوشنبه از رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران ابراز نگرانی کرد.

پامپئو که یکی از طراحان سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران بود مدعی شده رفع تحریم‌ها در سال ۲۰۱۵ کارساز نبوده و اکنون هم کارساز نخواهد بود.

او در توییتر نوشت: «رفع تحریم، معادل ارسال پالت‌های پول نقد است و دادن میلیاردها دلار به ایران تنها تروریسم را جسور خواهد کرد. این اقدام در سال ۲۰۱۵ کارساز نبود و الان هم کارساز نخواهد بود.»

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند. 

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است. /فارس

ارسال نظر