به گزارش راهبرد معاصر؛ «حموده صباغ» رئیس مجلس سوریه در کنفرانس خبری در دمشق با اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری سوریه گفت: بشار اسد رئیس جمهور این کشور با کسب 13 میلیون و 540 هزار و 890 آرا یعنی معادل 95.1% به عنوان رئیس جمهور جدید برای یک دوره هفت ساله انتخاب شده است.
رئیس پارلمان سوریه همچنین اعلام کرد که «محمود مرعی» و «عبدالله سلوم عبدالله» دو رقیب بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری هر کدام به ترتیب 3.3 و 1.5 درصد آرا را کسب کردند.
بنابر اعلام رئیس پارلمان سوریه، در این دور از انتخابات 14 میلیون و 239 هزار و 140 نفر معادل 78 درصد شرکت کردند.
بیش از 18 میلیون سوری در این دوره واجد شرایط رای دادن بودند و کسانی که 18 سال سن داشتند میتوانستند در این دوره در رایگیری شرکت کنند.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه روز چهارشنبه (5 خرداد ماه) با مشارکت گسترده شهروندان سوری و با رقابت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و محمود احمد مرعی از چهرههای معارض داخلی و عبدالله سلوم عبدالله عضو حزب اتحاد سوسیالیست در آرامش کامل و بدون نقص امنیتی برگزار شد.
بشار اسد سومین فرزند حافظ اسد در 11 سپتامبر سال 1956 در سوریه به دنیا آمد.
پس از تمام کردن مدرسه رشته پزشکی در دانشگاه دمشق را انتخاب کرد و در سال 1988 فارغالتحصیل شد و در بیمارستان نظامی مشغول به کار شد. وی سپس در سال 1992 برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال 1994 موفق به اخذ مدرک تخصصی چشم پزشکی گردید. او علاوه بر زبان عربی، به زبانهای انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی تسلط دارد. همسر بشار اسد، اسماء نام دارد و دارای سه فرزند است. پسر او حافظ با شرکت در تیم سوریه در المپیاد جهانی ریاضی 2016 با کسب 13 امتیاز موفق به کسب دیپلم افتخار شد.
وی در رشته چشم پزشکی در دمشق و لندن تحصیل کرده است. حافظ اسد از سالها پیش از مرگ خود، پسر بزرگش، باصل اسد را برای جانشینی خویش تعلیم داده بود، اما یک سانحه رانندگی مشکوک در سال 1994 جان او را گرفت و پسر دوم خاندان اسد، بشار اسد که تا آن زمان علاقه چندانی به سیاست نشان نمیداد و در لندن در حال تحصیلات پزشکی با تخصص چشم پزشکی بود، به صحنه سیاست کشیده شد.
در سال 2000 بشار اسد به عنوان تنها کاندیدای ریاست جمهوری سوریه به جانشینی پدرش حافظ اسد انتخاب شد. وی در این انتخابات 97 درصد آرا را به دست آورد. بشار اسد در سال 2007 هفت سال دیگر برای ریاست جمهوری سوریه انتخاب شد.
وی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سوریه (2014) ثبت نام کرد و صلاحیت وی و دو نفر دیگر، ماهر حجار و حسن النوری تأیید شد. بشار اسد نهایتاً با کسب 88٫7 درصد آرا مجدداً برای سومین دوره هفت ساله رئیس جمهور سوریه شد.
ماده 88 از قانون اساسی سوریه تاکید میکند که رئیس جمهوری برای بیش از دو دوره هفت ساله نمیتواند رئیس جمهور شود اما ماده 155 توضیح میدهد که این ماده مشمول رئیس جمهور کنونی سوریه یعنی بشار اسد نمیشود زیرا از انتخابات سال 2014 حساب میشود و به همین دلیل حق نامزدی بشار اسد برای یک دوره دیگر تمدید شد و وی در این دوره هم با کسب بیش از 95درصد آرا برای چهارمین بار سکان ریاست جمهوری این کشور را بر عهده گرفت.
در پی اعلام نتایج انتخابات سوریه که به پیروزی قاطع بشار اسد در این دور از انتخابات انجامید، مردم شهرهای این کشور از جمله در دمشق به خیابانها ریختند و به جشن و پایکوبی مشغولند.
مردم سوریه با در دست داشتن پرچم این کشور و خواندن سرودهای ملی این پیروزی را جشن گرفتند./تسنیم