انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

مجاز شدن سه فرزندی در چین

رئیس جمهوری چین پس از چندین ماه تحقیقات و ارائه راهکارهای مختلف از سوی کارشناسان در راستای مبارزه با کاهش جمعیت این کشور، سرانجام با سیاست ۳ فرزندی موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 31
کد خبر: ۹۰۰۶۲

به گزارش راهبرد معاصر و به نقل از رویترز، چین به عنوان یک تغییر بزرگ نسبت به شرایط فعلی محدودیت دو فرزندی در این کشور، امروز (دوشنبه) اعلام کرد که هر زوج اجازه داشتن 3 فرزند را خواهند داشت. این تغییر در جلسه دفتر سیاسی به ریاست شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین مورد تایید قرار گرفت.

 

انتظارات درباره اصلاحات در سیاست‌های کنترل جمعیت پس از آن بالا رفت که طبق آخرین آمار رشد جمعیت چین به پایین‌ترین میزان طی یک دهه اخیر رسیده است.

 

بر اساس گزارش سرشماری سال 2020 جمعیت چین که روز سه‌شنبه هفته گذشته منتشر شد، این کشور در حال حاضر 1 میلیارد و 410 میلیون نفر جمعیت دارد که نشان دهنده نرخ رشد 5.38 درصدی جمعیت در 10 سال اخیر (یا به طور متوسط 0.53 درصد در سال) است.

 

یک دهه پیش از این در جریان سرشماری سال 2010 میلادی، جمعیت چین 1 میلیارد و 340 میلیون نفر اعلام شده بود. اما عدد 5.38 درصد، کمترین نرخ رشد جمعیت در چین از زمان اجرای سیاست تک فرزندی در این کشور یعنی از اواخر دهه 70 میلادی محسوب می‌شود؛ چیزی که احتمالا باعث خواهد شد پکن برنامه‌هایش را برای ترغیب زوج‌ها به فرزند آوری تقویت کند.

 

نرخ باروری 1.3 کودک برای هر زن در سال 2020 که همرتبه با کشورهای مسنی مانند ژاپن و ایتالیا است زنگ خطر را برای چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا به صدا درآورده است.

 

این موضوع حتی در بین کارشناسان و نهادهای آکادمیک چین نیز مطرح و پیشنهادات مختلفی در این رابطه ارائه شده بود. به عنوان مثال یک استاد دانشگاه چینی به دولت این کشور پیشنهاد داد که به هر خانواده‌ای برای فرزند آوری و تولد هر فرزند یک میلیون یوان (156 هزار دلار) پاداش در نظر بگیرد تا بدین وسیله از کاهش رشد جمعیت این کشور جلوگیری شود./فارس

ارسال نظر