آیا میتوان دو نوع متفاوت واکسن کرونا را تزریق کرد؟-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

آیا میتوان دو نوع متفاوت واکسن کرونا را تزریق کرد؟

واکسن‌های گوناگونی برای کروناویروس اکنون در اختیار قرار گرفته است و به دلایل متفاوت ممکن است پس از تزریق دوز اول واکسن از یک نوع دوز دوم آن در اختیار نباشد، آیا در این موارد می‌توان از واکسنی از نوع متفاوت استفاده کرد؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 17
کد خبر: ۹۲۰۶۴

به گزارش راهبرد معاصر گرچه ممکن است استفاده از دو نوع متفاوت واکسن کرونا برای دوزهای اول و دوم واکسیناسیون (شیوه Mix and Match) بی‌خطر و موثر باشد، اما پژوهشگران هنوز در حال گردآوری داده‌ها در این باره هستند.

 

دکتر کیت اوبراین، رئیس واحد واکسن در سازمان جهانی بهداشت می‌گوید همه واکسن‌های تاییدشده کووید-۱۹ در سراسر جهان طوری طراحی شده‌اند که دستگاه ایمنی را برای تولید آنتی‌بادی‌های ضد ویروس تحریک کنند، گرچه شیوه عمل آنها را برای تحریک دستگاه ایمنی متفاوت است.

 

او می‌گوید: «بر اساس اصول اساسی چگونگی عمل واکسن، به نظر ما ترکیب کردن دو نوع واکسن کرونا هم موثر خواهد بود.»

 

دانشمندان در دانشگاه آکسفورد در انگلیس در حال آزمایش ترکیب‌های دو دوزی واکسن‌های کرونای ساخته‌شده بوسیله شرکت‌های آسترازنکا، مدرنا، نواواکس و فایزر/بیونتک هستند. کارآزمایی‌های کوچکتری از این نوع هم در اسپانیا و آلمان در حال انجام است.

اوبراین گفت: «لازم است در مورد هر یک از ترکیب‌های واکسن‌ها شواهد لازم را به دست آوریم.»

 

تا به حال شواهد محدود به دست آمده نشان داده‌اند که تزریق دوز اول از نوع واکسن آسترازنکا و سپس تزریق دوز دوم از نوع واکسن فایزر بی‌خطر و موثر است به نظر می‌رسد ترکیب این دو نوع واکسن با احتمال اندکی بیشتر عوارض جانبی مانند درد بدن و لرز همراه باشد.

علت این افزایش عوارض جانبی ممکن این باشد که ترکیب کردن دو نوع متفاوت واکسن کرونا می‌تواند پاسخ ایمنی قوی‌تری ایجاد کند. مقامات بهداشتی در برخی کشورها در شرایط معینی مخلوط کردن دو نوع واکسن کرونا را توصیه کرده‌اند.

 

پس از آنکه واکسن کرونای شرکت آسترازنکا با یک عارضه نادر لخته شدن خون مرتبط شد، بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و اسپانیا به افرادی که از این واکسن برای دوز اول واکسیناسیونشان استفاده کرده بودند، توصیه کردند، از واکسن مدرنا یا فایزر برای دوز دومشان استفاده کنند.

 

مقامات بهداشتی در انگلیس و آمریکا می‌گویند افراد باید در صورت امکان برای دوز دوم واکسیناسیونشان از واکسن مشابهی استفاده کنند. اگر برای دوز اول از واکسن آسترازنکا استفاده کرده‌اند، به آنها توصیه می‌شد فقط در صورتی که سابقه لخته شدن خون در رگ‌ها یا سایر بیماری‌های زمینه‌ساز لخته شدن خون دارند، از واکسن دیگری استفاده کنند./همشهری

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار