واکنش تخت روانچی به اتهامات نماینده دائم آمریکا علیه ایران-راهبرد معاصر

واکنش تخت روانچی به اتهامات نماینده دائم آمریکا علیه ایران

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت اعلام کرد که ایران در هیچ حمله‌ای علیه کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق، دخالت مستقیم یا غیر مستقیم نداشته است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 03
کد خبر: ۹۴۰۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پاسخ به نامه اخیر نماینده دائم آمریکا، اتهامات وارده به ایران را رد و با نقض منشور قلمداد کردن حمله اخیر آمریکا به سوریه و عراق، این حملات را شدیداً محکوم کرد.

 

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل اخیرا در نامه‌ای به شورای امنیت مدعی شد حملات هوایی اخیر این کشور در مرز عراق و سوریه، با هدف جلوگیری از حملات «شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران» علیه پرسنل و تاسیسات آمریکا، انجام شد.

 

مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در این نامه که به رئیس شورای امنیت ارسال کرده، اعلام کرده است من چندین بار در گذشته، از جمله در نامه‌های خود به رئیس شورای امنیت، به صراحت گفته‌ام که جمهوری اسلامی ایران در هیچ حمله مسلحانه‌ای از سوی هیچ نهاد یا فردی علیه کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق، دخالت مستقیم یا غیرمستقیم نداشته است.

 

وی اضافه کرده است: بنابراین، هر گونه تلاش برای نسبت دادن تصریحی یا تلویحی چنین اتهامی به ایران، نادرست و فاقد حتی بدیهی‌ترین اطلاعات قابل اطمینان برای اثبات بوده و کاملاً بی اساس است و به همین خاطر ما با قاطعیت چنین ادعاهایی را رد کرده و از نظر حقوقی آنها را باطل و فاقد هرگونه اثری می‌دانیم.

 

* تلاش آمریکا برای متهم کردن دیگران در منطقه محکوم به شکست است

تخت روانچی تأکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران تفسیر دلبخواه آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل برای توجیه حمله نظامی غیرقانونی خود در ششم تیر ۱۴۰۰ به سوریه و عراق را قاطعانه رد کرده و این اقدامات غیرقانونی را که نقض حاکمیت دو کشور منطقه است، شدیداً محکوم می‌کند.

 

نماینده کشورمان اضافه کرده است: این استدلال آمریکا که چنین حملاتی برای «بازداشتن» جمهوری اسلامی ایران و به اصطلاح «گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران» از انجام حملات بیشتر به کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق انجام شده است، مبنای واقعی یا قانونی ندارد؛ چون صرفاً بر یک تفسیر دلبخواه از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل بنا شده است و به همین خاطر، این حملات آمریکا نقض آشکار حقوق بین‌الملل، به ویژه ماده ۲ منشور سازمان ملل است.

 

سفیر کشورمان در سازمان ملل در پایان تأکید کرده است که تلاش اخیر آمریکا برای متهم کردن دیگران در منطقه برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت‌های غیرمسئولانه و بی‌ثبات کننده یا منحرف کردن اذهان از اقدامات نظامی غیرقانونی و ماجراجویانه‌اش در منطقه، محکوم به شکست است.

 

بامداد دوشنبه هفتم تیر خبرگزاری رسمی سوریه از حمله هوایی هواپیماهای ناشناس به مواضعی در منطقه بوکمال در مرز سوریه و عراق خبر داد و پس از آن وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای ضمن قبول مسئولیت حمله به مقر الحشد الشعبی اعلام کرد که «جنگنده‌های این کشور یکشنبه‌ شب به وقت واشنگتن به دستور جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور حملات دقیقی را به مناطقی در بوکمال در مرز سوریه و عراق انجام داد».

 

در این حمله، چهار نیروی عراقی به شهادت رسیدند و گروه‌های مقاومت در عراق روز در چند بیانیه از انتقام سخت از آمریکایی‌ها سخن گفتند. دولت و وزارت خارجه عراق نیز این حمله را رسما محکوم کردند.

 

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه هفتم تیر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: آمریکا همچنان مسیر اشتباهی را در منطقه طی می‌کند. توصیه به دولت جدید در آمریکا این است به جای این رفتارهای احساسی و به جای بحران آفرینی‌ها و زندگی در تنش و ایجاد مشکلات برای مردم منطقه مسیر خودش را اصلاح کند و اجازه دهد مردم این منطقه بدون دخالت آنها درباره سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند. /فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده