بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

تلاش گروهی از سناتورها برای جلوگیری از کاهش اختیارات جنگی بایدن

گروهی از سناتورهای آمریکایی قصد مانع‌تراشی در تلاش‌های قانونگذاران این کشور برای کاستن از اختیارات جنگی بایدن دارند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۲۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 13
کد خبر: ۹۵۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر  گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا قصد دارند از تلاش‌ها برای کاهش اختیارات نظامی «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا جلوگیری کنند.

پایگاه خبری-تحلیلی «پولیتیکو» این رویداد را «تحولی عجیب» برای اعضای کنگره دانسته که از مدت‌ها پیش، از نادیده گرفته شدن نقش سنتی کنگره در صدور دستور اقدامات نظامی توسط روسای جمهور هر دو حزب آمریکا شاکی بوده‌اند.

 

این رسانه نوشته حدود ۲۰ سال بعد از اتفاقات وحشتناک ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکایی با تقلا برای حفظ اختیارات نظامی رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا جهت انجام اقدامات نظامی بدون نیاز به کسب مجوز از کنگره، خودشان را در وضعیتی عجیب قرار داده‌اند.

مطابق این گزارش، این موضع‌گیری سناتورهای جمهوری‌خواه تا حد زیادی از دغدغه آنها برای ضرورت مقابله با گروه‌های عراقی و همچنین نگرانی‌ها از احتمال بی‌ثبات شدن سریع اوضاع در افغانستان نشأت می‌گیرد. 

 

«مارک روبیو»، عضو ارشد کمیته اطلاعاتی مجلس سنا گفت: «رئیس‌جمهورها باید اجازه داشته باشند تروریست‌ها یا سایر گروه‌های مسلحی را که قصد آسیب زدن به ایالات متحده یا پرسنل ما در هر نقطه دنیا دارند، هدف قرار دهند و تمامی اقدامات لازم را جهت تضعیف توانایی حمله آنها به ما را انجام دهند.»

این بحث‌ها در شرایطی در کنگره مطرح می‌شوند که مجلس سنای آمریکا در هفته‌های آتی باید به طرحی که خواستار لغو دو مجوز جنگی رئیس‌جمهور این کشور است رأی دهد.  

 

تصویب ۳ طرح موازی در مجلس نمایندگان

حدود دو هفته پیش، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا دو طرح را به تصویب رساندند که خواستار لغو برخی امتیازات جنگی قدیمی رئیس‌جمهوری ایالات متحده است. 

یکی از آن دو طرح که در جلسه مورخ نهم تیرماه در مجلس نمایندگان به تصویب رسید خواستار لغو پاره‌ای اختیارات نظامی است که به موجب مصوبه‌ای در سال ۱۹۹۱ به رئیس‌جمهور اعطا شده بود.

 

آن مصوبه که «قطعنامه مشترک برای صدور مجوز استفاده از نیروهای مسلح ایالات متحده متعاقب قطعنامه ۶۷۸ شورای امنیت سازمان ملل» نام گرفته بود ۱۴ ژانویه ۱۹۹۱ و در پی حمله رژیم صدام به کویت به تصویب کنگره آمریکا رسید و به رئیس‌جمهور اختیار می‌داد بدون مشورت با کنگره نظامیان کشورش را به جنگ خلیج فارس اعزام کند.

 

طرح دومی که به تصویب اعضای مجلس نمایندگان رسید خواستار لغو قطعنامه کمتر شناخته شده دیگری است که در سال ۱۹۵۷ به تصویب رسید. این مصوبه کنگره خواستار اعطای پاره‌ای اختیارات به رئیس‌جمهور برای اقدام نظامی در منطقه غرب آسیا جهت محافظت از آمریکا در برابر آنچه «ستیزه‌جویی مسلحانه از سوی هر کشور تحت کنترل کمونیسم بین‌المللی» خوانده می‌شد بود. /فارس

ارسال نظر