گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین امروز در استانبول حمله یک فرد با کوکتل مولوتف به جمعیت حامی اسرای صهیونیست در کلرادو کابینه سودان منحل شد وال‌استریت‌ژورنال: کاخ سفید دستور توقف همه فعالیت‌های جدید تحریمی علیه ایران را صادر کرد حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا

درخواست برجامی مرکل از بایدن

صدراعظم آلمان بعد از دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن خواستار اتمام موفقیت‌آمیز مذاکرات برجام در شهر وین شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۲۵ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 16
کد خبر: ۹۵۵۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان بعد از دیدار با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن تصریح کرد مسئله مربوط به ایران و برجام از محور‌های گفت‌وگوی میان سران دو کشور بوده است.

صدراعظم آلمان همچنین گفت که بایستی تمامی تلاش‌ها برای اتمام موفقیت‌آمیز مذاکرات مربوط به برجام در وین به کار گرفته شود.

آلمان یکی از اعضای گروه ۱+۴ (روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) است که در حال اجرای توافق هسته‌ای برجام با ایران هستند.

این کشور به همراه انگلیس و فرانسه بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ وعده داده بودند با تحریم‌های آمریکا مقابله خواهند کرد و منافع ایران در برجام را تضمین خواهند کرد.

سه کشور‌های اروپایی علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

«جو بایدن» بعد از دیدار با آنگلا مرکل اشاره‌ای به گفت‌وگویش با وی درباره ایران نکرد. او در عوض، درباره ناآٰرامی‌ها در کوبا اظهارنظر کرد و مدعی شد واشنگتن آماده است مقادیر زیادی واکسن کرونا برای این کشور ارسال کند./فارس
ارسال نظر
آخرین اخبار