انتقاد تند کارشناس فوتبال از دربی ۹۶-راهبرد معاصر

انتقاد تند کارشناس فوتبال از دربی ۹۶

کارشناس فوتبال کشورمان با انتقاد از عملکرد دو تیم پرسپولیس و استقلال در دربی ۹۶ گفت: دو تیم اصول اولیه فوتبال را هم نمی‌دانستند و ما فقط دل‌مان خوش است فوتبال بازی می‌کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۲۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 17
کد خبر: ۹۵۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  مسعود اقبالی درباره دربی ۹۶ که با پیروزی استقلال مقابل پرسپولیس در ضربات پنالتی به پایان رسید، اظهار داشت: واقعاً برای فوتبال‌مان متأسفم، مدت زیادی از مسابقات یورو نگذشته، اگر فوتبال‌مان را با آن‌ها مقایسه کنیم متوجه می‌شویم چقدر از استانداردهای بین‌المللی دور هستیم. دو تیم در نیمه اول و دوم محتاطانه‌ بازی می‌کردند و چیزی برای گفتن نداشتند. حتی از دادن چهار پاس به هم خبری نبود و اصول اولیه دفاع و حمله را هم نمی‌دانستند.

 

وی افزود: می‌توانم بگویم فوتبال فقط در دو ۱۵ دقیقه وقت اضافه به نمایش درآمد، آن هم به خاطر خستگی هر دو تیم بود که دو،‌ سه فرصت به دست آوردند. ما دیگر چیزی به نام فوتبال و کار گروهی ندیدیم. هیچ برنامه‌ای هم در تعویض‌ها نبود. مثلاً پرسپولیس دو مهاجمش را خارج کرد و دو مهاجم جدید به زمین آورد، ولی متوجه نیستند که اگر مهاجم نمی‌تواند فرصت به دست بیاورد، به خاطر عدم درک متقابل بین خطوط است نه ضعف خط حمله. به هر حال فوتبال خیلی ضعیفی بود. متأسفم بگویم در روزی که هوادار نبود و بازیکنان باید با آرامش بیشتری بازی می‌کردند، دو تیم حتی اصول اولیه دفاع کردن و فوتبال را بلد نبودند و از استانداردها خارج شدند. خوشبختانه فغانی هم بسیار راحت بود و بازی سختی را قضاوت نکرد. بچه‌ها هم به او اعتراض نمی‌کردند. در کل بخواهم بگویم فوتبال بسیار کودکانه‌ای بود.


کارشناس فوتبال کشورمان در واکنش به این موضوع که دو تیم در هفته گذشته مصاحبه‌ها و بیانیه‌های تندی علیه یکدیگر منتشر کردند اما در زمین مسابقه خبری از بحث فنی نبود، تصریح کرد: همه جای دنیا تبلیغات و این مسائل وجود دارد، رئال و بارسلونا هم این جریانات را بیرون زمین دارند، اما وقتی بازی شروع می‌شود منطقی بر آن حاکم است. یعنی کار، برنامه و استراتژی مشخص است،‌ حتی می‌دانند که فلان بازیکن تعویضی چه وظایفی در زمین دارد. اگر دقت کنید کمک مربی برگه‌ای دستش دارد و با بازیکنان هماهنگ می‌کند چه وظیفه‌ای دارند، ولی ما چیزی به نام وظیفه نداریم، هر چه می‌بینیم براساس خلاقیت و اتفاقی است و برنامه تاکتیکی خاصی وجود ندارد. شما نگاه کنید ضد حمله یک‌سری اصول دارد، وقتی صاحب توپ می‌شوید یا اصول را می‌دانید و باید زود ضد حمله بزنید،‌ یا با تعلل و حفظ توپ جلو خواهید رفت. ما اصلاً چنین چیزی در فوتبال‌مان نمی‌بینیم. ما حتی تراکم هم در بازی ندیدیم، یا به هم می‌چسبند یا انقدر فاصله می‌گیرند که خلع ایجاد می‌شود. ما فقط حاشیه بیرون زمین را داریم و داخل زمین هیچ چیز نداریم.

 

«من نمی‌دانم آیا مربیان ما با بازیکنان کار نمی‌کنند؟» اقبالی با بیان این جمله و انتقاد از مربیان ادامه داد: آیا کسی نیست روی مربیان نظارت کند؟ من بارها به ریاست قبلی فدراسیون و کمیته اموزش هم گفتم آئین نامه‌ای تدوین کنند که فدراسیون فوتبال مثل کمیته دوپینگ بتواند بالای سر مربیان برود و ببیند آقایان در تمرینات‌شان چه کار می‌کنند. اصلاً برنامه دارند یا همینطور رندمی کار می‌کنند. به همین خاطر هم بازیکنان به بلوغ تاکتیکی فوتبال نرسیده‌اند. مربیان ما اصلاً دست به قلم نمی‌برند تا چند برنامه تمرینی خوب بنویسند. هیچ تحلیل صحیحی از بازی‌ها هم نداریم. می‌دانید چرا؟ چون آقایی که ۱۵ میلیارد می‌گیرد می‌داند فصل بعد هم هست. ارتباطات نامیمونی در فوتبال ما حاکم است که آقایان سال بعد هم با همان دلالان کنار می‌آیند و مهم نیست اصلاً تیم‌شان ته جدول برود یا لیگ دسته اول. بازیکنی که ۲، ۳ میلیارد می‌گیرد یک پاس بغل پا نمی‌تواند بدهد، این چه فوتبالی است ما داریم؟! واقعاً من وقتی دربی را نگاه می‌کردم شرمنده شدم و می‌خواستم تلویزیون را خاموش کنم. کسی هم نیست این درد را درمان کند، فقط دل‌مان خوش است فوتبال بازی می‌کنیم.

 

وی درخصوص اینکه به نظر می‌رسید پرسپولیس با کمی ترس مقابل استقلال بازی کرد، گفت: ما تا چه زمانی می‌خواهیم خودمان را به حدی برسانیم که در دربی این ترس و وحشت را نداشته باشیم. مربیان فقط نگران هستند که اگر دربی را ببازیم یعنی کل لیگ را باختیم. هر مربی هم وارد رختکن می شود اولین جمله‌ای که می‌گوید این است که ما باید این بازی را ببریم. انگار بازیکنان آمده‌اند که بازی را ببازند! گفتن همین جملات ترس و دلهره را به بازیکنان تزریق می‌کند. یا مثلاً مربی خودش برای بازیکنان پاداش تعیین می‌کند؛ همین باعث می‌شود از همان دقیقه اول بازیکنانش با ترس و دلهره بازی کنند. بدبختی فوتبال ما همین است. مربیان ما حتی صحبت در رختکن‌شان هم مشکل دارد، چه برسد به مسائل تاکتیکی. واقعاً این فوتبال باعث شرمندگی است، درست شدنی هم نیست، مگر اینکه معضلات اقتصادی و فرهنگی از فوتبال ما کنار برود.

 

کارشناس فوتبال کشورمان در ادامه یادآور شد: من ۴۰ سال است مدرس فوتبال هستم، همه این‌ها را به مربیان یاد دادیم، اما مربیان وقتی از کلاس بیرون می‌روند همه چیز یادشان می‌رود. من همیشه در کلاس‌هایم به آقایان گفتم که وقتی از کلاس بیرون می‌روید دوباره سراغ آبگوشت درست کردن نرودید، لازانیا درست کنید. کم کم باید تفکرات مدرن را یاد بگیرید. ما یک‌سری تاکتیک‌های جدید به مربیان یاد می‌دهیم و باید تفکرات قدیمی را کنار بگذارند. چیزی که ما در کلاس‌ها گفتیم همان چیزی است که در اروپا تدریس می‌شود، اما متأسفانه اینجا آقایان یادشان می رود.

 

اقبالی تصریح کرد: مربیان ما امنیت شغلی هم ندارند،‌ خیلی از مربیان دنیا به گفته خودشان ساک‌شان جلوی در است،‌ ولی نه اندازه ما غیر منطقی. الان فرهاد مجیدی بازی‌هایش را می‌برد و با پول خودش به بچه‌ها پاداش می‌دهد، ولی اگر دربی را می‌باخت ممکن بود اخراجش کنند. اصلاً دنبال ارزیابی و ارزش‌یابی نیستند. بازی‌های لیگ یک که اصلاً افتضاح است. مربی می‌خواهد تیمش را بیرون بکشد./ تسنیم

ارسال نظر