به گزارش راهبرد معاصر دو نماینده گنگره آمریکا از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، از جامعه اطلاعاتی آمریکا خواستهاند درباره روشهایی که باعث بقای حکومت ایران علیرغم فشار تحریمها شدهاند اطلاعرسانی کند.
وبگاه «واشنگتنفریبیکن»، نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی که علناً از براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت میکنند نوشته این دو نماینده کنگره خواستار آن هستند که جامعه اطلاعاتی آمریکا «پردهها را از امپراطوری مالی ایران» کنار زده و دریچهای برای درک شبکههای تأمین مالی ایران بگشاید.
این پایگاه نوشته «فرنچ هیل»، نماینده جمهوریخواه ایالت «آرکانزاس» و «آل لاوسون»، نماینده دموکرات ایالت «کالیفرنیا» به دنبال آن هستند که دولت «جو بایدن» یافتههای اطلاعاتی خود را درباره کانالهای مالی ایران که به این کشور کمک کرده علیرغم مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها حکومتش را سرپا نگاه دارد، افشا کند.
این دو نماینده روز چهارشنبه طرحی را ارائه کردهاند که از وزارت خزانهداری آمریکا میخواهد به نمایندگان کنگره درباره منابع مالی حکومت ایران در شرایط تحریمها گزارش ارائه دهند.
دو قانونگذار آمریکایی هنگام رونمایی از این طرح که واشنگتنفریبیکن پیشبینی کرده با اقبال نمایندههای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات روبرو شود، ادعا کردند: «این طرح میتواند با در هم آمیختن اطلاعات علنی موجود با بخشی از اطلاعات آمریکا که میتوان آن را علنی کرد پنجره ارزشمندی به روی روشهای مفسدانه مقامهای ارشد ایران باز کرده و هلدینگهای مالی آنان را که صرف حمایت از تروریسم و تأمین مالی آن میشود، محدود کند.»
پایگاه واشنگتنفریبیکن نوشته کنگره میتواند از این اطلاعات برای اعمال تحریمهای جدید علیه شبکههای مالی ایران، بانکهای دخیل در تسهیل تراکنشهای مالی مربوط به این شبکهها و مقامهای ایرانی دخیل در دور زدن تحریمها، استفاده کند.
این پایگاه خبری مدعی شده ارائه چنین گزارشی میتواند به تشدید مخالفتها با مذاکرات دولت بایدن جهت بازگشت به توافق هستهای ایران منجر شود.
طرح قانونگذاران آمریکایی دولت بایدن را به اطلاعرسانی به کنگره درباره «مجموع منابع مالی برآورشده» ایران ملزم میکند. نمایندههای کنگره علاوه بر این خواستهاند دولت بایدن نام تمامی موسسات مالی که هنوز با حکومت ایران مراودات مالی دارند را افشا کند.
گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا به کنگره بایستی شامل اطلاعاتی درباره مقامهای بلندپایه حکومت ایران باشد.
این خبر در شرایطی گزارش شده که دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
یک مقام ارشد ایرانی چند هفته پیش در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز گفت آمریکا باید تضمین بدهد مجدداً از برجام خارج نمیشود.
یک هفته قبلتر یک مقام وزارت خارجه آمریکا درباره درخواست ایرانیها برای ضمانت از آمریکاییها مبنی بر اینکه خروج از برجام تکرار نخواهد شد گفت: «ضمانتی در کار نیست. این را ما میدانیم، ایران هم میداند. بهترین تضمین بازگشت به توافق و اجرای متعهدانه آن است.»/فارس