صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 18
کد خبر: ۱۰۵۹۱۲
تعداد نظرات: ۱۵ نظر

مسعود فیاضی وزیر آموزش و پرورش می‌شود؟+ بیوگرافی و سوابق

س از نزدیک شدن به اتمام مهلت دوماهه دولت سیزدهم برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، این‌بار نام مسعود فیاضی به عنوان جدی‌ترین گزینه بر سر زبان‌ها افتاده است.

به گزارش راهبرد معاصر، متصدی عیال‌وارترین وزارتخانه کشور پس از گمانه‌زنی‌های فروان، سرانجام در فضای غیررسمی کشور به یک گزینه نهایی رسید. مسعود فیاضی که نام او در کنار محمدطیب صحرایی به عنوان جدی‌ترین گزینه‌های وزارت آموزش و پرورش در فضای رسمی و عمومی کشور مطرح شده است گویا با پیشی گرفتن از صحرایی برای ورود به ساختمان شهید رجایی وزارتخانه آموزش و پرورش، آماده رفتن به بهارستان می‌شود.

مسعود فیاضی در فضای سیاسی-اجتماعی کشور بیش از حسین باغگلی وزیر پیشنهادی پیشین دولت سیزدهم شناخته شده است اما چهره بودن فیاضی تا اینجا به دلیل هیاهوهایی بوده است که بیش از نفع برای او ضرر داشته است.



از عمران، فقه و اصول تا دفتر رشد انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش

مسعود فیاضی کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه فنی تهران گذراند، و بعد از آن و با گذشت ۲۵سال، به مقام استادیاری در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی رسید. از مهندسی تا فقه را می شود شروع یک تحول درونی در او نامید، اما فیاضی در همان سال های فراگیری فقه و اصول با ورود به سطوح گوناگون مجموعه سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش، خود را در قامت یک پژوهشگر نشان داد و در همان زمان پیشوندهای زیادی در جلوی نام او با پیوست وزارت آموزش و پرورش آمد. از جمله مهم ترین آن ها؛ مدیر کل انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، مدیر مسئول مجلات رشد وزارت آموزش و پرورش، مسئول کلان بنیاد آی سی دی ال، رئیس هیات مدیره انتشارات مدرسه، بودند که البته حضور فیاضی در هر کدام از این مسئولیت‌ها با سر و صدا همراه بود.



از انتصاب‌ها تا حاشیه‌ها

هنگامی که در سال ۱۳۹۵ مدیر مسئول مجله رشد آموزش و پرورش بود، سید امیر موسوی سردبیر مجله رشد استعفا می‌دهد، استعفایی که به یک نامه ختم نشد و به رشته توییت‌هایی که شخص فیاضی و سیاست‌های او را در مجله رشد نشانه گرفته بود، منتهی شد. موسوی در یکی توییت‌های خود آورده بو؛ زمانی‌که فیاضی به حکم حجت‌الاسلام و المسلمین علی ذوعلم به مدیرمسئولی مجلات رشد منصوب شده بود، “کم‌کم کلمه‌ی “موسیقی” تبدیل به یک کلمه‌ی ممنوعه شد. رمان‌ها همه رد می‌شدند. این عاشقانه ‌است، این تخیلی‌ست، این جنگ را منفی نشان داده است.” البته پس از استعفای موسوی جمعی دیگر از اعضای تحریریه مجله رشد با بیانیه‌ای و در انتقاد به فیاضی، استعفا دادند. نکته مهم این داستان که در زمان خود یک حاشیه‌ی بزرگتر از مجله رشد تبدیل شده بود، عدم واکنش فیاضی نسبت به موضوع بود، او هیچ وقت در این خصوص اظهار نظر نکرد.

یک بار دیگر در سال ۱۳۹۸ نام فیاضی به عنوان یک حاشیه‌ی بزرگتر از متن دیده شد وقتی که علی زاکانی رئیس وقت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با برکناری سینا کلهر او را به عنوان معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس منصوب کرد، برخی به نسبت فامیلی زاکانی با فیاضی و تاثیر داشتن در این انتصاب، اشاره کردند اما عموم انتقادها به عدم تخصص مسعود فیاضی برای این مسئولیت بود و از یک عقب‌گرد در مرکز پژوهش‌ها خبر می دادند. فیاضی در این موضوع نیز به سکوت خود ادامه داد.



نگاه تحولی به آموزش و پرورش از مرکز پژوهش‌ها شروع شد

استادیار گروه منطق فهم دین پژوهشکده حکمت، در روزهای قبل از سال ۱۳۹۸ اظهارنظرهایش حول امور پژوهشی و کتب درسی آموزش و پرورش بود و به بیان او تصمیم‌گیری از دلچسب‌ترین و به یادماندنی ترین درس‌های کتاب درسی کشور بوده است. او به هنگامی که مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری وزارت آموزش و پرورش بود تلاش‌های زیادی را برای در اختیار قرار دادن محتوای رایگان به دانش‌آموزان انجام داد و حتی به دلیل عدم تامین بودجه از سوی دولت از مراکز خصوصی درخواست کرد که با دفتر همکاری کنند.

اما در روزهای بعد از سال ۱۳۹۸ او دیگر نمی‌توانست در ادبیات خرد آموزش و پرورش بماند و در پژوهش‌هایی که از مرکز پژوهش‌های مجلس بیرون آمده بود، ناظر علمی بود! طرح‌هایی مانند موانع اجرایی سند تحول، ایده تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش، اظهار نظر کارشناسی در خصوص طرح رتبه‌بندی از جمله مهم‌ترین آن‌ها بود. در واقع فیاضی پس از حضور در مرکز پژوهش‌های مجلس و اقتضائات آن، نزدیک به ادبیات تحولی در سطح کلان آموزش و پرورش شد.



فیاضی، خیلی دور خیلی نزدیک به آموزش و پرورش

با بالا و پایین کردن رزومه مسعود فیاضی حداقل در تحصیلات آکادمیک و البته حضور در کف آموزش و پرورش، تقریبا دورتر از حتی وزیر پیشنهادی پیشین دولت رئیسی است اما فیاضی خیلی نزدیک به معرفی شدن به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است به گونه‌ای که برخی از تیم‌های ارزیابی دولت سیزدهم نام او را برای رفتن به میدان فردوسی راهی بهارستان کرده‌اند.

مطالبه‌ای که معلم ها به هنگام انتخاب وزیر دارند این است که از جنس خود ما باشد؛ یعنی حداقلی را که برای وزیر خود، متصور هستند این است که بداند معلمی آنطور که در فضای کشور جا افتاده است نه کار راحتی است و نه معیشت در خوری دارد. اما فیاضی که حضور در مدرسه‌ها را به عنوان یک مدیرپژوهشی و مدیرمسئول نشریات دانش‌آموزی تجربه کرده است و سابقه یک روز شبیه بودن به آن‌ها را ندارد، حالا احتمال دارد وزیر دورِ نزدیکِ آن ها شود!



انتخاب فیاضی پایانی بر اصول انتخاب وزیر در آموزش و پرورش است؟!

نام‌هایی که به عنوان وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم مطرح می‌شود خیلی متفاوت با اصولی است که به درست یا غلط پیش از این برای انتخاب وزیر آموزش و پرورش درنظر گرفته می‌شد، بطور مثال یک نقدی که به آخرین وزیر دولت دوازدهم وارد می‌شد این بود که او در مدرسه‌ها هرگز به عنوان معلم حضور نداشته است؛ حال آنکه حاجی‌میرزایی در سطوح اجرایی آموزش و پرورش پیش از وزارت، رزومه‌ای سنگین داشت. آنچه که مشخص است این است که در دایره انتخابی وزیر آموزش و پرورش دولت رئیسی مولفه آموزگار بودن، حضور در وازتخانه یا مدیریت‌ها و ستادهای استانی آموزش و پرورش و….نه تنها اصول بلکه فرع آن نیز ملاک نیست.

حالا باید منتظر بود و دید فیاضی در صورت معرفی نهایی اصول و شاخص‌ها را جابه جا می کند یا دومین برگشتی مجلس شورای اسلامی در انتخاب وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم خواهد بود.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
هیچ هیچ هیچ واقعا
ناشناس
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
چرا همیشه به این وزارت مهم توجه نمیشه این وزارتخونه فقط مربوط به معلم نیست این وزارتخونه مربوط به کل کشوره سالانه چند میلیون دانش اموز در ارتباط با این وزارته ترا بخدا به این وزارت توجه خاص کنید اینجا درست بشه خیلی از کارای کشور درست میشه چرا تو این کشور این وزارت اینقدر بی اهمیته برید کشورهای صنعتی وپیشرفته ببینید بهترین افراد برای اموزش وتربیت فرزندانشون انتخاب میکنن نه اخرین وزراتشون اموزش وپرورش باشه و بدترین انتخاب، انتخاب وزیر اموزش وپرورش باشه باعث تاسفه
سرباز معلم
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
امید داشتیم دکتر حاجی بابایی بیاد ما نیروهای بلاتکلیف بعد 91تعیین تکلیف کنه حالا نظر آقای فیاضی درمورد ما چی هست
س. ش
۰۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
سلام. هزاران بار جای تاسف دارد که چقدر آموزش و پرورش غریب هست وچقدر غریبانه دولت باهاش رفتار مبکند. هیچ کس درد فرهنگی و نمیفهمد مگر اینکه خودش فرهنگی بوده و باشد. تو رو خدا چقدر ظلم میکنید. مگر بقیه ارگان ها هم نیستند ولی هییییچ وقت اینگونه بی اهمیت و بی تفاوت رفتار نمیشه باهاشون. چرا در انتخاب وزیر آموزش و پرورش کوتاهی میکنین و فقط میخواین رفع تکلیف کنین. به خودتون میگین فرهنگیان یک عمر بهشون ظلم ‌شده و هنوزم داره بهشون ظلم میشه و عادت دارن!!! شما رو به خدا قسم بس کنید. یه گزینه بهتری که صلاحیت وزیر شدن و داره و درد فرهنگیان چشیده و میفهمه، انتخاب کنید. آخه آقای مسعود فیاضی با مدرک عمران و سابقه ای که دارن چه ربطی به آموزش و پرورش دار ن؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟ این چه عدالتی هست که شما ازش حرف میزنید؟؟؟؟
یک معلم
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
نمیدونم چه اجباریه که حتما از حوزه بیارن بالا یر معلما؟؟؟ اصلا صلاحیت نداره خجالت اوره مدرک عمران بیاد وزیر اموزش و پرورش بشه
م.ر
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
سلام واقعا جای تاسف است از انتخاب فردی که درد فرهنگی را نچشیده خاک تخته نخورده و از جنس ما نیست ای کاش بعد از اینهمه مدت گزینه بهتری انتخاب می شود . دکتر نوری ،دکتر حیدری کسانی هستند که در مجموعه آموزش و پرورش کار کردند لطفا گزینه ای انتخاب کنید که برازنده وزارت آموزش و پرورش باشد برای آموزش و پرورش سیاسی کاری نکنید
ناشناس
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
صلاحیت وزارت ندارد
محمد
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
ایشون هیچ سابقه اجرایی درست وحسابی ندارند فقط مجلات رشد روچاپ کردند واقعا آموزش وپرورش نیاز به افرادی مثل حاج بابایی دارد نه امثال ایشون که فقط نور چشمی اند
معلم
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
به طور کلی صلاحیت ندارد
صفایی
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
امیدهای کوچکی که داشتیم هم بر هوا رفت
امیدوار بودیم حداقل دو سال جلوی تخته سیاه بوده باشد.. اما کجا در کشور عدالت محور این چنین فردی می تواند بالا برود... معلم ها در گذر زمان پیامبر گونه به کم قانع میشوند اما از دولتی که سید بزرگوارش از عدالت گفت امیدی برایمان شکوفا شد...
معلم با وضع معیشتی متوسط کمترین آثارش ارزش علم برای کودکان معصومی است که حقیقت را می بینند..
سیده حمیده ولایی
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۸
بهترین گزینه از بطن اموزش وپرورش باشد
سیده حمیده ولایی
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۸
مسعود فیاضی گزینه مناسبی برای وزارت اموزش وپرورش نیست
حتی ایشان یک روز هم در اموزش وپرورش کار نکردند و مدرک علمی ایشان در اموزش وپرورش کارایی ندارد
ناشناس
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
چرا از سر بغض خبر تنظیم میکنین؟
فرهنگی
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
حتی اگر پیرامون نام مسعود فیاضی (برادر داماد زاکانی) گمانه زنی هم صورت گیرد افتضاح است چه رسد به انتخاب به عنوان وزیر.
ناشناس
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
باغ گلی بهتر از فیاضی بود،دگه کسی نیست