صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۹:۵۱
  • سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
  • Tuesday 09 August 2022
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 17
کد خبر: ۱۴۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

سفر عمر البشیر به دمشق و تکاپوی کشورها برای ازسرگیری روابط با سوریه

بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان، طی نشستی در دمشق درباره روابط دوجانبه و تحولات سوریه و منطقه گفت‌وگو کردند. این نخستین سفر رهبر یک کشور عرب به سوریه از زمان بحران داخلی سال 2011 در این کشور است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، شامگاه یکشنبه از همتای سودانی‌اش عمر البشیر، در فرودگاه بین‌المللی دمشق استقبال به‌عمل آورد.


روسای جمهوری سوریه و سودان طی نشستی در کاخ «الشعب»، به بررسی روابط دوجانبه و تحولات اوضاع در سوریه و منطقه پرداختند.


این دو رئیس‌جمهور در این نشست تأکید کردند که شرایط و بحران‌های حاکم بر برخی کشورهای عربی مستلزم تجدیدنظر در رویکردهای عربی است که بر احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی‌شان استوار است و این امر، به نوبه خود ضامن بهبود روابط عربی- عربی است که به منافع امت عربی خدمت می‌کند.


بشار اسد و عمر البشیر خاطرنشان کردند که حوادث منطقه و به‌ویژه کشورهای عربی ضرورت سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی و نیز همکاری با یکدیگر برای مقابله با سناریوهایی، که منافع کشورهای منطقه را تهدید می‌کند، مورد تایید قرار می‌دهد.


عمر البشیر تصریح کرد، سوریه کشوری مهم است و تضعیف دولت این کشور دیگر کشورهای عربی منطقه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و تحولات چند سال اخیر منطقه، کاملا گویای این مساله است.


رئیس‌جمهوری سودان همچنین بر حمایت کشورش از سوریه و امنیت آن تأکید کرد و افزود که خارطوم آماده حمایت از وحدت اراضی سوریه است.


از سوی دیگر، بشار اسد متذکر شد که سوریه به‌رغم اتفاقات چند سال جنگ، همچنان هویت عربی خود را حفظ کرده است.


رئیس‌جمهوری سوریه تأکید کرد اتکای برخی کشورهای عربی به غرب هیچ منفعتی برای امت عربی ندارد بلکه بهتر است این کشورها به هویت عربی و به مسائل امت عربی متعهد بمانند.


وی همچنین از البشیر به خاطر سفر به سوریه تشکر کرد و اظهار داشت که این سفر، انگیزه‌ای قوی برای بازگشت روابط بین دو کشور به سطح روابطِ قبل از جنگ علیه سوریه، است.


عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان پیشتر بر ایجاد راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه تاکید کرده بود. البشیر در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز گفته بود: علت همه آنچه در سوریه رخ می‌دهد، دخالت آمریکاست. تحقق صلح و توقف جنگ‌ها در سوریه، بدون حضور بشار اسد عملی نخواهد شد.


شایان ذکر است که بسیاری از کشورهای عرب منطقه از زمان آغاز بحران داخلی در کشور سوریه (۲۰۱۱) تلاش کرده اند تا ازدولتو رئیس جمهور قانونی سوریه فاصله بگیرند اما اخیرا بسیاری از کشورهای منطقه سعی کرده اند روابط خود را با سوریه از سر بگیرند.


به عنوان مثالاخیرا مسئله از سرگیری روابط دیپلماتیک بین سوریه و امارات عربی متحده مطرح شده است. در همین راستا شبکه خبری روسیا الیوم به نقل از آنچه آنان را منابع نزدیک به طرفین سوری و اماراتی در ژنو می‌خواند، گزارش داد که «مذاکره بین دو کشور برای فعال‌سازی روابط تجاری به عنوان مرحله نخست آغاز شده است.»


روسیا الیوم می‌گوید که احتمالا «این روابط تجاری در آغاز سال آتی آغاز ‌می‌شود، مشروط بر اینکه این مسئله زمینه‌ساز از سرگیری کامل روابط بین دو کشور در آینده نزدیک شود.»


بر اساس اطلاعات ویژه‌ای که به دست این شبکه رسیده است، «مذاکراتی که بین طرفین سوری و اماراتی از چند هفته پیش آغاز شده و در آن دیپلماتهای سوری حاضر در امارات حضور دارند، باعث شده که گرما [روابط] بین دو کشور بازگردد و نتایج مستقیم آن، این است که کشور امارات یک تیم به دمشق فرستاد تا مقر هیئت [دیپلماتیک] اماراتی را در دمشق ترمیم کند.»


اظهارات دمشق درباره تلاش امارات برای بازگشایی سفارت این کشور در سوریه بوده و وظیفه علنی کردن این مسئله بر عهده امارات است؛ به گونه‌ای که «فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد که «تصمیم بازگشایی سفارت، مرتبط به امارات بوده که یک کشور دارای حاکمیت است و می‌تواند آن را علنی کرده و خود، این خبر را اعلام کند.»


این محافل تأکید کردند که این کشورها در تلاشند از رهگذر برقراری رابطه با سوریه، از این بحران عبور کنند و دمشق نیز کرسی خود در اتحادیه عرب را مجددا به دست آورد. از این روی نمی‌توان تغییر موضع امارات در قبال سوریه را از عربستان جدا کرد؛ چرا که احتمالا عربستان نیز دست به این اقدام خواهد زد و این مسئله به خاطر سطح هماهنگی بین دو کشور حاشیه خلیج فارس در پرونده‌های منطقه است.


پیرامون برقراری روابط مجدد با سوریه توسط کشورهای عربی، «خالد الجار الله» معاون وزیر خارجه کویت 18 نوامبر جاریتأکید کردکه «رابطه کویت با دمشق در حالت تعلیق است و قطع نیست.»


اخیرا نیز اردن در پاسخ به پیام بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، برای از سرگیری و تقویت روابط و تبادل سفرا میان دو کشور ابراز تمایل کرده است.


مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز روز یکشنبه 25 آذر 1397در نشست «مجمع دوحه»، درباره روابط آنکارا با دولت بشار اسد در آینده، گفت اگر بشار اسد در انتخابات دموکراتیک، پیروز شود، آنکارا آماده همکاری با او است.



نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیرهوشنگ نورا
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۶
سلام،
به احتمال زیاد عمرالبشیر همانند سایر پیام رسان های حکومت عربستان سعودی پیش شرط عربستان برای کمک به بازسازی سوریه را دوباره مطرح کرده است: که اگر رابطه سوریه با ایران قطع شود، عربستان سعودی هزینه قابل توجهی را حهت بازسازی سوریه در اختیار این کشور قرار خواهد داد!
تا یکی دو روز دیگر صحّت این گمانه زنی ها مشخص خواهد شد.
و من ا... التوفیق