صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 22
کد خبر: ۴۰۹۴۶

روش صحیح فریز کردن مواد غذایی چگونه است؟

فریز کردن مواد غذایی یکی از بهترین روش‌ها برای مبارزه با تولید پسماند غذا و هدر رفت آن‌ها است که می‌تواند مواد خوراکی را برای مدت طولانی در دسترس قرار دهد. حال این مواد می‌توانند از نوع خوراکی‌های تازه باشند یا باقی‌مانده‌ای از وعده‌های روزانه.

به گزارش راهبرد معاصر، فریز کردن مواد غذایی یکی از بهترین روش‌ها برای مبارزه با تولید پسماند غذا و هدر رفت آن‌ها است که می‌تواند مواد خوراکی را برای مدت طولانی در دسترس قرار دهد. حال این مواد می‌توانند از نوع خوراکی‌های تازه باشند یا باقی‌مانده‌ای از وعده‌های روزانه. البته اطلاع از نکات و مواردی که به روش صحیح فریز کردن منجر می‌شود، می‌تواند طعم و تازگی این مواد غذایی را برای مدت زمان بیشتری حفظ کند و به شما بیاموزد که بهترین زمان برای خارج کردن این مواد غذایی منجمد چه زمانی است.

 

قبل از هر چیز دمای فریزر خود را چک کنید تا دمای ۱۷- درجه سانتی‌گراد یا کمتر را نشان دهد. برای این منظور لازم است که دماسنج اختصاصی برای فریزر داشته باشید یا این دما توسط خود وسیله به نمایش درآید.

 

با وجود آنکه فرآیند فریز کردن یا انجماد موجب کشته شدن باکتری‌های مواد غذایی نمی‌شود، ولی توانایی تکثیر آن‌ها را به مقدار زیادی کندتر می‌کند و به همین دلیل است که عمل انجماد، از فاسد شدن ماده غذایی جلوگیری می‌کند. بعد از آنکه ماده غذایی را از فریزر خارج کردید و یخ آن ذوب شد، باکتری‌ها دوباره بیدار می‌شوند و شروع به فعالیت می‌کنند. پس یعنی باید در این زمان ماده خوراکی را بخورید یا آن را بپزید.

 

اغلب مواد غذایی در فریزر‌های خانگی حدود دو تا سه ماه سالم می‌مانند، ولی دستورالعمل و نکات نگهداری با توجه به نوع ماده غذایی متفاوت است. البته مدت زمانی که برای فریز کردن مواد غذایی گفته می‌شود، بیشتر از آنکه در ارتباط با سلامت آن‌ها باشد، به کیفیت ماده غذایی برمی‌گردد.

 

از ظروف نگهدارنده دردار پلاستیکی یا کیسه فریزر استفاده کنید. ظروف شیشه‌ای برای این منظور مناسب نیستند، زیرا زمانی که در معرض تغییر دمای ناگهانی قرار بگیرند، ترک می‌خورند. به یاد داشته باشید که کیسه‌های فریزری (زیپ کیپ) و کیسه ساندویچی مثل هم نیستند. کیسه فریزر از پلاستیک ضخیم‌تر حاوی ترکیب افزودنی ساخته شده است که در فریزر شکسته نمی‌شود، ولی کیسه‌های ساندویچی معمولی یا برخی از کیسه‌های نگهداری دیگر این ویژگی را ندارند.

 

در صورت ممکن مواد غذایی را در اندازه‌های کوچک‌تر درون فریزر قرار دهید. این نکته علاوه بر آنکه سرعت یخ‌زدایی را افزایش می‌دهد، از هدر رفت و دور ریز ماده غذایی هم جلوگیری می‌کند. برای مثال به جای آنکه خورشت یا سوپ را در یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در مقادیر کوچک و ظروف مجزا نگهداری کنید.

 

برای آنکه میوه‌های بری، برش‌های موز، لوبیا سبز و مواد غذایی کوچک مشابه آن‌ها را هم‌زمان با هم فریز کنید، می‌توانید آن‌ها را روی سینی فلزی پخش کنید و سپس درون فریزر بگذارید. بعد از آنکه این مواد کاملا منجمد شدند، هر کدام را به صورت جداگانه به کیسه فریزر یا ظروف مورد نظر منتقل کنید.

 

به جای آنکه فریز کردن مواد غذایی را صرفا به عنوان روشی برای جلوگیری از فاسد شدن ببینید، به آن به عنوان روشی برای حفظ تازگی خوراکی‌ها نگاه کنید. زمانی که مواد غذایی منجمد در تازه‌ترین حد خود باشند، بهترین نتیجه را بعد از ذوب شدن خواهند داشت. به عنوان مثال وقتی میوه بلوبری را در حالتی که شل و خمیری شکل باشد، فریز کنید، بعد از خارج کردن از فریزر هم با بلوبری خمیری و شل روبرو می‌شوید.

 

می‌توان گفت که تقریبا غیرممکن است تمام هوای موجود در ظرف نگهدارنده یا زیپ کیپ فریزری خود را خارج کنید، پس سوختگی فریزری در ماده غذایی بعد از مدت زمانی که درون فریزر قرار بگیرد، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. البته اگر مصرف مواد غذایی فریزری شما زیاد باشد، دستگاه خلأ ساز که همه هوای موجود را خارج می‌کند، می‌تواند مشکلات فریز کردن مواد غذایی را از بین ببرد.

 

قبل از آنکه هر ماده غذایی را در فریزر قرار دهید، صبر کنید تا به طور کامل سرد شود. اگر غذایی که داغ است را درون فریزر بگذارید، علاوه بر آنکه سلامت آن را به خطر می‌اندازد (زمان مورد نیاز بیشتر برای خنک شدن، ماده غذایی را در منطقه به اصطلاح خطر دمای غذایی قرار می‌دهد)، قرار گرفتن یک جسم داغ درون فریزر، موجب گرم شدن باقی مواد غذایی نیز می‌شود که می‌تواند سلامت آن‌ها را نیز به مخاطره بیندازد.

 

در برخی از موارد، مواد غذایی منجمد را می‌توانید مستقیما استفاده کنید. به عنوان مثال بری‌های یخ زده به طور مستقیم قابل استفاده در اسموتی هستند یا می‌توانید خمیر گوجه فرنگی یخ زده را مستقیما به سوپ یا سس اضافه کنید. البته می‌توانید سینه مرغ یخ زده را هم به طور مستقیم روی حرارت قرار دهید و بپزید، ولی روش مورد تائید و ارجحی برای آشپزی نیست.

 

در برخی موارد دیگر نیاز است ماده غذایی را به طور کامل یخ‌زدایی کنید. امن‌ترین روش برای این منظور خصوصا در مورد مواد غذایی پروتئینه مانند گوشت، مرغ و ماهی آن است که آن‌ها را از شب تا صبح درون یخچال قرار دهید. اگر این مواد در دمای اتاق یخ‌زدایی شوند یا برای ذوب شدن یخ، آن‌ها را درون آب گرم قرار دهید، ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شوند.

برچسب ها
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: