صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۰:۴۵
  • سه‌شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
  • Tuesday 13 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 12
کد خبر: ۴۲۷۵۶

آخرین وضعیت و آمار کرونا در خوزستان ۲۳ اردیبهشت ۹۹

گزارش‌ها از آمار صعودی بیماری کرونا در خوزستان به‌رغم گرمای هوا حکایت می‌کند و موجب نگرانی مردم و مقامات وزارت بهداشت شده است.

به گزارش راهبرد معاصر، آمار صعودی بیماری کرونا در خوزستان موجی از نگرانی را به کشور منتقل کرد تا آنجا که روز گذشته اکثر کارشناسان این وزارتخانه با اشاره به سیر صعودی ابتلا به کرونا در خوزستان و هشدار به مردم این استان، تاکید کردند گرمای هوا تاثیری بر کاهش کرونا ندارد.

 

 

آخرین آمار مبتلایان کرونا در خوزستان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ابتلای ۱۶۴ مورد جدید در شبانه روز گذشته خبر داد و گفت: شمار مبتلایان خوزستان به ۴۷۹۴ مورد افزایش یافت.

 

علی احسان پور امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۹ با اشاره به شناسایی ۱۶۴ مورد ابتلای جدید به بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته خوزستان، اظهار کرد: شمار مبتلایان کرونایی استان تا کنون به چهار هزار و ۷۹۴ مورد رسیده و در حال حاضر نیز ۵۹۵ بیمار مبتلا به این ویروس در بیمارستان های معین استان تحت درمان هستند.

 

او با اشاره به فوت ۶ بیمار در شبانه روز گذشته افزود: آمار نهایی جانباختگان ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در خوزستان به ۳۰۳ نفر رسید.

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در ۲۴ ساعت گذشته خوشبختانه ۱۲۲ بیمار تشخیص قطعی پس از دریافت خدمات درمانی بهبود یافته و تا کنون شمار بهبودیافتگان به سه هزار و ۸۹۶ مورد افزایش یافته است.

 

از روز گذشته آمارهای تفکیکی ابتلای شهرستان ها از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حذف شد و فقط آمار کلی روزانه استان اعلام می شود. لازم به ذکر است که تا روز گذشته آمار مبتلایان خوزستان ۴۶۳۰ بیمار، فوت شدگان ۲۹۷ مورد و بستری شدگان نیز ۵۵۹ بیمار اعلام شده بود.


اعزام اورژانسی ۱۸۵۰ بیمار مشکوک به کرونا در خوزستان

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز از انجام ۱۸۵۰ عملیات اعزام بیماران مشکوک به کرونا در مدت همه‌گیری این بیماری خبر داد.

 

 

دکتر محمدامین زرگر با اشاره به اقدامات اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در همه‌گیری کرونا اظهار کرد: با تلاش همکاران ما، تاکنون شکایتی در زمینه عدم خدمات‌رسانی به مردم خوزستان نداشته‌ایم.

 

وی افزود: با وجود تمهیدات ویژه‌ای که باید برای اعزام بیماران کرونایی انجام شود، نیروهای فوریت‌های ۱۱۵ سریعا بر بالین بیماران حاضر شده و اقدامات درمانی و انتقال بیماران را انجام داده‌اند.

 

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز بیان کرد: برای ارائه خدمات بهتر و بهینه به بیماران و همچنین حفاظت فردی پرسنل، تعیین آمبولانس ویژه برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا، تهیه و تجهیز لباس‌های فردی و آموزش پرسنل انجام شده است.

 

زرگر تصریح کرد: تا روز گذشته ۲۲ اردیبهشت ماه یک هزار و ۸۵۰ مورد اعزام بیماران مشکوک به کرونا در خوزستان انجام شده و تمام اعزام‌ها با موفقیت بوده است.

 


توضیحی برای افزایش موارد مثبت کرونا در جنوب غرب خوزستان

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به افزایش موارد شناسایی شده در منطقه جنوب غرب خوزستان در دو روز پیش گفت: نمونه‌گیری از موارد سرپایی و عدم رعایت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی توسط مردم و اصناف، موجب افزایش موارد ابتلا به کرونا در این منطقه شده است.

 

دکتر شکرالله سلمان‌زاده با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کروناویروس در جنوب غرب خوزستان، اظهار کرد: در صورت ادامه این روند، ممکن است ابتلا به کرونا انفجاری شود.

 

 

وی افزود: نمونه‌گیری از موارد سرپایی و عدم رعایت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی توسط مردم و اصناف، موجب افزایش موارد ابتلا به کرونا در این منطقه شده است.

 

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به آخرین وضعیت فعالیت در جنوب غرب خوزستان گفت: در آبادان و خرمشهر تنها ادارات تعطیل‌اند و بازار و اصناف همچنان فعال هستند. طبق دستورالعمل کشوری، بازگشایی اصناف منوط به ثبت‌نام در سامانه سلامت، دریافت کد و دستورالعمل و انجام این پروتکل‌ها است اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. بسیاری از واحدهای صنفی کد یا دستورالعمل را دریافت نکرده‌اند و بسیاری از واحدهایی نیز که دستورالعمل را گرفته‌اند، آن را اجرا نمی‌کنند.

 

وی بیان کرد: در اصناف مشاهده می‌کنیم که هیچکس ماسک یا دستکش استفاده نمی‌کند و هیچ امکاناتی برای فاصله‌گذاری اجتماعی و خط‌کشی برای ارباب‌رجوع توسط صاحبان صنوف فراهم نشده است.

 

سلمان‌زاده با بیان اینکه بیشتر آمار مبتلایان در جنوب غرب خوزستان مربوط به بیماران سرپایی است، ادامه داد: مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و همه این عوامل دست به دست هم می‌دهد و آمار ابتلا افزایش می‌یابد.

 

وی با اشاره به افزایش موارد شناسایی شده در منطقه جنوب غرب خوزستان در دو روز پیش گفت: کار آزمایشگاه کروناویروس آبادان متوقف نشده بود و آزمایش‌ها نیز جمع نشده بودند. این افزایش آمار در ۲۴ ساعت، به دلیل تکرار و افزایش نمونه‌گیری به دو بار بوده است. البته بیشتر این موارد مثبت سرپایی بودند.

 

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: مردم هنوز هشدارها را جدی نگرفته‌اند؛ در آبادان همچنان مردم در سطح شهر تردد می‌کنند و در پارک‌ها حضور دارند و عرضه قلیان نیز در پارک‌ها انجام می‌شود. حتی آمار بالای ابتلا به کرونا هم روی مردم تاثیر نگذاشته و رفتار مردم را تغییر نداده است.

 

چرا روند ابتلا به کرونا در خوزستان صعودی شد؟

بیماری کرونا، این ویروس منحوس که از بهمن ماه سال گذشته وارد ایران شده است، روندهای صعودی و نزولی را به خود دیده است. این روند در یک هفته گذشته در خوزستان سیر صعودی داشته و با وجود تلاش‌ شبانه روزی مدافعان سلامت آمار در در خوزستان سربه آسمان گذاشته است.

 

 

این سیر صعودی طوری بوده است که در چند روز گذشته مسئولان وزرات بهداشت لب به اعتراض گشوده و اظهار نگرانی کرده‌اند. مسئولان خوزستان نیز با تشکیل شورای تامین اقدامات لازم برای مهار این ویروس را دوباره از زیر میز به روی میز آوردند.

 

به باور مسئولان می‌توان عواملی مانند الف) عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی از سوی مردم ب) اقتصاد پایین خوزستان و حاشیه نشینی ج) تصور تاثیر گرمای هوا در نابودی کرونا د) پایان قرنطینه و بازگشایی مشاغل و پاساژها اشاره کرد.

 

بررسی آماری نشان می‌دهد افزایش در شهرستان‎های کم برخوردار خوزستان روند معناداری داشته است. به طوری که در شهرستان‌های مانند کارون و باوی که از شهرستان‌های حاشیه اهواز هستند؛ امار روند صعودی داشته است. این روند می‌تواند به دلیل اقتصاد ضعیف این مناطق باشد. مردم این مناطق چاره ای جزء حضور بیش از پیش در محیط های خطرناک و پرشلوغ کاری و چشم پوشی از پروتکل‌ها را ندارند.

 

عدم نظارت مناسب بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی از سوی مسئولان

از طرفی عدم نظارت کافی بر حسن اجرای فاصله گزاری اجتماعی از دیگر عواملی است که می‌تواند برای این آمار صعودی اشاره کرد. به طوری که بسیاری از تاکسی ها بیش از 3 مسافر سوار کرده و یا ادارات هیچ اجباری بر استفاده مراجعه کنندگان از ماسک ندارند و یا پاساژها خارج از ساعات مشخص مشغول به فعالیت هستند.

 

بافت فرهنگی و دید و بازدیدهای خانوادگی

همچنین بافت فرهنگی و سنتی مردم خوزستان به گونه‌ای است مردم اهل مراودت و دید وبازدیدهای خانوادگی هستند که این سبب شد آمار خانواده های که به بیماری مبتلا شدند، افزایش یابد. عوامل خاصی هم مانند عدم تهویه مناسب به‌دلیل استفاده از کولر گازی و بسته بودن درب و پنجره‌ها منجر به چرخش بیشتر ویروس در خانه‌ها، ماشین‌ها و محل‌های کار باشد که البته عامل اصلی نیست و می‌تواند جزو عوامل افزاینده کرونا باشد.

 

دلایل استانداری خوزستان برای افزایش آمار کرونا

غلامرضا شریعتی استانداری خوزستان درباره افزایش شیب آمار مبتلایان به کرونا دو دلیل را بیان می کند. وی اظهار داشت: این افزایش به خاطر افزایش قابل ملاحظه تست کرونا و بیماریابی و همچنین عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم در برخی از شهرهای خوزستان است.

 

 

استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه تخت خالی به اندازه کافی در خوزستان داریم بیان داشت: از 1010 تخت پیش بینی شده فقط 510 تخت اشغال است. 197 تخت برای آی سی یو در نظر گرفته شده است که 149 تخت اشغال است بیش از 40 تخت در بخش‌های ویژه مختص بیماران کرونایی هنوز خالی است .

 

وی اضافه کرد: وضعیت بحرانی نیست اما در برخی شهرها در حال نزدیک شدن به آستانه تحمل هستیم اگر کمی غفلت و قصور کنیم ممکن است کنترل سخت شود و مرگ و میر در خوزستان را بالاتر ببرد.

 

بازگشت قرنطینه به 9 شهرستان خوزستان

شریعتی با اعلام وضعیت قرمز در 9 شهرستان گفت: ادارات و بانک و صنوف خطرناک شهرستان های باوی، هویزه، اهواز، حمیدیه، هندیجان، دزفول، شوشتر،کارون و مسجدسلیمان تا اخر هفته تعطیل هستند. جمعه مجدد شرایط مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای ادامه تعطیلی و یا بازگشت به شرایط عادی تصمیم‌گیری می‌شود.

 

 

غیبت معنادار نمایندگان فعلی و میدان‌داری منتخبان مجلس در عرصه مقابله با کرونا

نمایندگان فعلی خوزستان از دوم اسفند تاکنون کار را رها و از خود سلب مسئولیت کردند، به طوری که حتی همایون یوسفی عضو کمیسون بهداشت مجلس و نماینده وزیر بهداشت در مقابله با کرونا در خوزستان، در جلسات ستاد کرونا حضور نداشته و غیبت معناداری دارند.

 

مجتبی یوسفی منتخب مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با انتقاد از مدیریت کرونا در خوزستان اظهار داشت: در روزهای نخستین کرونا در استان مدیریت صحیح و همراهی مردم شیب این ویروس را نزولی کرده بود. اکنون شرایط در خوزستان نگران کننده است و مردم لازم است شرایط را جدی بگیرند. این مساله را در جلسات ستاد کرونا به مسولان هشدار دادم.

 

این منتخب مجلس ادامه داد: مسئولان استانی ضمن حمایت از معیشت مردم به ویژه اقشار کم درآمد و شاغلینی که درآمد ثابت ندارند مثل رانندهای تاکسی‌ و کارگران روزمزد، می‌بایست با اتخاذ تصمیماتی مانع شیوع این ویروس شوند.

 

وی ادامه داد: تا اواخر فروردین شیب منفی بود ولی پایان قرنطینه و نوع تصمیمات مسئولان سبب شد مردم ضوابط بهداشتی را خیلی جدی رعایت نکنند و این تصمیمات نادرست سبب شد دوهفته بعد این گونه شیب صعودی باشد.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: