صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 20
کد خبر: ۵۹۷۰۹

واکنش‌های بین‌المللی به ادعای آمریکا در بازگشت تحریم‌ها علیه ایران/ بیانیه مشترک وزرای خارجه تروئیکای اروپایی

نمایندگان روسیه و فرانسه در سازمان ملل با انتقاد از اقدام آمریکا برای احیای تحریم‌های بین‌المللی بر ایران، گفتند این تحریم‌ها کماکان لغوشده باقی می‌مانند.

به گزارش راهبرد معاصر،  ادعای آمریکا در اجرایی شدن مکانیسم موسوم به «اسنپ‌بک» و بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران با واکنش مقام‌های مختلف جهانی مواجه شد.

 

نمایندگی فرانسه در سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «تحریم‌های بین‌المللی بر ایران همچنان لغو شده باقی می‌مانند و تهران نیز باید پاسخگو باشد تا زمانی که به الزاماتش عمل کند».

 

به نوشته توئیتر شبکه «الجزیره»، در این بیانیه آمده است: «فرانسه، آلمان و بریتانیا به اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران، متعهد می‌مانند. توافق هسته‌ای تنها راه به سمت مهار برنامه هسته‌ای ایران است».

 

نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با انتقاد از این اقدام آمریکا، گفت: «دردناک است که شاهد این باشیم که کشوری به این بزرگی، بدین شکل به خودش توهین می‌کند و لجوجانه با دیگر اعضای شورای امنیت مخالفت می‌کند».

 

بر این اساس، نمایندگی روسیه همچنین تاکید کرد: «ایالات متحده با تحمیل اراده خودخواهانه خود بر دیگران، به تضعیف قوانین بین‌المللی اصرار می‌ورزد».

 

واکنش چین به ادعای آمریکا در بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

 

وزارت بازرگانی چین با طراحی سازوکاری تلاش می‌کند اقدامات تحریمی آمریکا را علیه شرکت‌های خود تلافی کند.


به گزارش پایگاه النشره، وزارت بازرگانی چین برای مقابله با تحریم‌های آمریکا مکانیسمی را طراحی کرده است.

 

وزارت بازرگانی چین اعلام کرد به منظور مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های خود به ویژه شرکت فناوری هوآوی سازوکاری طراحی کرده است که به آن‌ها امکان می‌دهد تا فعالیت‌های شرکت‌های خارجی را محدود کنند.

 

وزارت بازرگانی چین در بیانیه خود به نام شرکت خاصی اشاره نکرد، اما بنا به مفاد این بیانیه با راه‌اندازی این مکانیسم، شرکت‌های خارجی در معرض اقدامات تنبیهی و محدودیت‌های فعالیتی و سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرند.

 

پیش‌تر نیز برخی از گزارش‌های رسانه‌ای نشان داد که پکن در حال ارزیابی اقدامات تلافی‌جویانه خود است تا در صورتی که سایر کشور‌های اروپایی نیز مانند انگلیس حضور شرکت مخابراتی هوآوی را در شبکه‌های تلفن همراه خود ممنوع کنند، شرکت‌های نوکیا و اریکسون را تحریم کند.

 

نشریه وال استریت ژورنال با استناد به منابع آگاه در این خصوص نوشت پکن اتخاذ اقدامات تلافی‌جویانه علیه شرکت فنلاندی نوکیا و شرکت سوئیسی اریکسون را رد نکرده است. به نوشته این مجله، چین منتظر حرکت کشور‌های اروپایی است تا ببیند که آیا آن‌ها نیز مانند انگلیس از سیاست تحریمی آمریکا در قبال غول مخابراتی چینی پیروی می‌کنند یا خیر.

 

ایران: اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت غیرقانونی، باطل و بی‌اثر است

نماینده ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان و شورای امنیت اعلام کرد: اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت غیرقانونی، باطل و بی‌اثر است.

 

«مجید تخت‌روانچی» نماینده ایران در سازمان ملل متحد بامداد یکشنبه در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت تمام تحریم‌ها علیه ایران، اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت غیرقانونی، باطل و بی‌اثر خواند.

 

به نوشته وبگاه شبکه «سی‌اِن‌اِن»، تخت‌روانچی در نامه‌ای به شورای امنیت و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، نوشت: «با توجه به اینکه هدف اعلامی آمریکا، نابودی کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بوده و برای آن هدف نیز استراتژی‌اش ایجاد پیچیدگی حقوقی از طریق ارائه تفسیرهای خودسرانه یکجانبه و استدلال‌های شبه‌قانونی است، جمهوری اسلامی ایران به اعضای شورای امنیت اعتماد می‌کند که بار دیگر تلاش مکرر ایالات متحده برای سوءاستفاده از فرایند شورای امنیت و به تبع آن تضعیف قدرت و اعتبار شورا و سازمان ملل را رد کند».

وی همچنین طی پیامی در صفحه توئیتر خود توضیح داد: «اعضای شورای امنیت همچنان معتقدند آمریکا مشارکت‌کننده در برجام نیست، پس ادعای اسنپ‌بک، پوچ و باطل است. آمریکا هنوز هم برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض می‌کند - شنا کردن خلاف جهت بین‌المللی، فقط انزوای بیشتر در پی دارد».

 

شبکه سی‌ان‌ان همچنین به نقل از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی نوشت: «این اقدام یکجانبه [آمریکا] تقریبا به خودی خود، اثری روی فروش تسلیحات ندارد. برخی می‌گویند، این حرکت، آمریکا را بیشتر از متحدان تروئیکای اروپایی خود دور می‌کند و در خدمت تضعیف توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران است».

 

«باربارا پلِت اوشِر» خبرنگار شبکه انگلیسی «بی‌بی‌سی» در توئیتی درباره این تحولات گفت: «تقریبا تمام اعضای شورای امنیت می‌گویند این [اقدام] باطل است زیرا آمریکا از فرایندی استفاده می‌کند که ذیل توافق هسته‌ای ایران مورد تفاهم قرار گرفته که [آمریکا] اکنون دیگر عضوی از آن نیست. اما آمریکا هشدار داده که آماده است تا این گام را با تحریم‌های ثانویه بر کسانی که به آن بی‌اعتنایی می‌کنند، اجرا کند».

 

پیش از این، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای مدعی شد با توسل به مکانیسم موسوم به «اسنپ‌بک»، عملاََ تمام تحریم‌های سازمان ملل بر ایران، که پیشتر لغو شده بودند، اکنون دوباره اجرایی شدند. (جزئیات بیشتر)

 

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.

 

 

«مجید تخت‌روانچی» نماینده ایران در سازمان ملل نیز طی نامه‌ای از دبیر کل این سازمان و اعضای شورای امنیت خواست تا مانع اقدام آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه تهران شوند.

 

تخت‌روانچی گفت: «جمهوری اسلامی ایران به اعضای شورای امنیت اعتماد می‌کند که بار دیگر تلاش مکرر ایالات متحده برای سوءاستفاده از فرایند شورای امنیت و به تبع آن تضعیف قدرت و اعتبار شورا و سازمان ملل را رد کند».

 

 

پیش از این، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای مدعی شد با توسل به مکانیسم موسوم به «اسنپ‌بک»، عملاََ تمام تحریم‌های سازمان ملل بر ایران، که پیشتر لغو شده بودند، اکنون دوباره اجرایی شدند.

 

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.

 

واکنش روسیه: آمریکا قصد فریب جامعه جهانی درباره ایران را دارد

وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که اقدامات آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران، تنها "اجرای یک نمایش" برای گمراه‌کردن جامعه جهانی است و مسکو به تلاش خود برای حفظ و اجرای کامل برجام ادامه خواهد داد.


به گزارش  خبرگزاری «نووستی»، وزارت امور خارجه روسیه امروز، یکشنبه، با انتشار بیانیه‌ای، اعلام کرد که دولت آمریکا به اقدامات خود برای گمراه کردن جامعه جهانی در خصوص بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران ادامه می‌دهد.

 

در این بیانیه که در سایت رسمی این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «ایالات متحده همچنان قصد فریب جامعه جهانی را داشته و با گمانه‌زنی‌های بی‌اساس اقداماتی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بازگرداندن عملکرد قطعنامه‌های تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، که پس از انعقاد توافق هسته‌ای و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال 2015 لغو شد، آغاز کرده است.»

 

علاوه بر این، وزارت امور خارجه روسیه، تلاش‌های طرف آمریکایی برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران را "اجرای یک نمایش" ارزیابی و ابراز اطمینان کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ اقدامی انجام نخواهد داد که منجر به ازسرگیری تحریم‌های قبلی علیه تهران شود.

 

در این بیانیه آمده است: «تمام آنچه واشنگتن انجام می‌دهد، چیزی بیش از "اجرای یک نمایش" نیست که به‌منظور تابع کردن شورای امنیت از سیاست "اعمال فشار حداکثر" بر ایران و تبدیل این نهاد معتبر به ابزاری مفید برای اجرای خواسته‌های آمریکا، به‌روی صحنه رفته است.»

 

این وزارتخانه همچنین تأکید کرد: «روسیه به تلاش خود برای حفظ و اطمینان از اجرای پایدار مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه خواهد داد و به قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت هم بدون تغییر عمل کرده است و تأکید دارد که تعهدات مندرج در آن، باید در حالت و حجم توافقات اولیه و بر اساس اصل تقابل، از سوی همه کشورها به مورد اجرا گذاشته شود.»

 

بیانیه مشترک وزرای خارجه تروئیکای اروپایی: به اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ متعهد می‌مانیم
وزرای خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام، در بیانیه‌ای مشترک در واکنش به ادعای آمریکا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، بر تعهد کامل خود به قطعنامه 2231 شورای امنیت تاکید کردند.

 

وزرای خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام، در بیانیه‌ای مشترک در واکنش به ادعای آمریکا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، بر تعهد کامل خود به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که به موجب آن برجام در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، تاکید کردند.

 

در این بیانیه آمده است: امروز، ۳۰ روز از زمانی که آمریکا تلاش کرد مکانیسم اسنپ‌بک را آغاز کند، گذشته است. (این مکانیسم) به یک مشارکت‌کننده برجام اجازه می‌دهد به دنبال بازگرداندن تحریم‌های چندجانبه علیه ایران که در سال ۲۰۱۵ طبق قطعنامه ۲۲۳۱ مصوب شورای امنیت برداشته شدند، باشد.

 

این بیانیه می‌افزاید: فرانسه، آلمان و بریتانیا (تروئیکای اروپایی) متذکر می‌شود که آمریکا به دنبال خروج از برجام در ۸ مه سال ۲۰۱۸ دیگر مشارکت‌کننده در آن نیست. در نتیجه، اعلامیه ادعایی تحت پارگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) که آمریکا آن را برای اعضای شورای امنیت فرستاده، فاقد اثر قانونی است. در پی آن، هر تصمیم و اقدامی که بر مبنای این روند یا پیامدهای احتمالی آن اتخاذ شود هم اثر قانونی ندارد.

 

سه کشور اروپایی در ادامه بر تعهد به حفظ صلاحیت و یکپارچگی شورای امنیت تاکید کردند و افزودند: تروئیکای اروپایی به اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که به موجب آن برجام در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، متعهد می‌مانند. ما بی‌وقفه برای حفظ توافق هسته‌ای ایران تلاش کرده‌ایم و همچنان به این امر متعهد می‌مانیم.

 

وزارت خارجه آمریکا بامداد یکشنبه ادعا کرد تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله محدودیت تسلیحاتی احیا شده است.

 

ادعای آمریکا در اجرایی شدن مکانیسم موسوم به «اسنپ‌بک» و بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران با واکنش مقام‌های مختلف جهانی مواجه شد.

 

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد به شورای امنیت این سازمان گفت، نمی‌تواند در ارتباط با ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اقدامی انجام دهد زیرا به نظر می‌رسد «عدم قطعیت» در این خصوص وجود دارد.

 

نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با انتقاد از این اقدام آمریکا، گفت: «دردناک است که شاهد این باشیم که کشوری به این بزرگی، بدین شکل به خودش توهین می‌کند و لجوجانه با دیگر اعضای شورای امنیت مخالفت می‌کند».

 

نمایندگی روسیه همچنین تاکید کرد: «ایالات متحده با تحمیل اراده خودخواهانه خود بر دیگران، به تضعیف قوانین بین‌المللی اصرار می‌ورزد».

 

«مجید تخت‌روانچی» نماینده ایران در سازمان ملل نیز طی نامه‌ای از دبیرکل این سازمان و اعضای شورای امنیت خواست تا مانع اقدام آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه تهران شوند.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: