صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 29
کد خبر: ۶۰۸۸۹
سید مرتضی موسوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

پشت پرده اتهام زنی ها علیه حزب الله چیست؟

سید مرتضی موسوی: دولت های اروپایی و ایالات متحده بر آنند تا با بهره گیری از فضای نامساعد حاکم بر جامعه لبنان، زمینه مداخله در امور این کشور و تضعیف حزب الله را به عنوان عضوی از جامعه مقاومت پیگیری نمایند.

 

سید مرتضی موسوی کارشناس جهان عرب و لبنان در گفت وگو با راهبرد معاصر در خصوص اتهامات وارده به حزب الله لبنان درباره اعمال تروریستی و پولشویی در اروپا گفت : تضاد بین دیدگاه های سیاسی ایران و حزب الله لبنان با اهداف دیکتاتوری و زورگویی کشورهایی مثل آمریکا، عربستان سعودی، امارات و اروپا در لبنان منجر به تنش های سیاسی شده است. حزب الله لبنان در طی همه سال های گذشته نشان داده از هیچ تلاشی برای آرامش و ثبات امنیت در لبنان فرو گذار نیست. حزب الله لبنان دائما در حال تلاش است تا بین گروه‌های مختلف سیاسی لبنانی روابط صمیمانه ای برقرار کند، همواره با نخست وزیر منتخب نهایت همکاری را داشته حتی آقای سعد حریری هم که بنا بود کاندیدا شود را تایید کرد. با اینکه حزب الله لبنان موضع خوب و بسیار منعطفی در قبال جریان های سیاسی دارد اما متاسفانه از داخل و خارج از کشور برچسب هایی به این گروه سیاسی زده می شود که به هیچ وجه با ذات و حقیقت عملکرد حزب الله مطابقت ندارد.


وی در این باره توضیح داد: حزب الله لبنان در خود جامعه لبنان، قویترین و محبوبترین حزب سیاسی به شمار می‌رود. از این جهت علیه حزب الله لبنان توطئه افکنی می شود چرا که اسرائیل برای بد نام کردن حزب الله در دنیا تلاش زیادی می کند. رژیم صهیونیستی، آمریکا و عربستان سعودی دائما در حال ایجاد بحران در لبنان هستند، آنها به هیچ وجه اجازه ایجاد ثبات سیاسی در لبنان را تا منافع آنها تامین نشود نمی دهند. ایجاد مانع برای انتخاب نخست وزیر مورد تایید اکثریت گروه های سیاسی لبنان یکی از این موضوعات است.


وی خاطر نشان کرد : قانون اساسی لبنان اهم وظایف اداره کشور را به نخست وزیر محول کرده است. لذا نخست وزیر در لبنان به مراتب بیشتر از رئیس پارلمان و رئیس جمهوری دارای قدرت است. به هر حال لبنان تا تشکیل دولت و معرفی نخست وزیر جدید با چالش هایی رو به روست که موجب دخالت بیشتر کشورهایی مثل آمریکا و اسرائیل و عربستان سعودی می شود.


این کارشناس لبنان در ادامه تاکید کرد : به دلیل وضعیت بد اقتصادی لبنان، کشورهایی چون عربستان سعودی، آمریکا و اروپا مایل به تاثیر گذاری در این کشور هستند. مثلث عبری، عربی و غربی نگران نفوذ هر چه بیشتر و تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران در مسائل لبنان است، لذا روابط تیره بین آمریکا، عربستان و امارات با جمهوری اسلامی ایران روی مسائل لبنان تاثیر گذار است.


وی در خصوص اتهام زنی به حزب الله لبنان در اروپا گفت: آمریکا چه در لبنان و چه در کشورهای اروپایی تلاش می کند تا با اتهام زنی ها و فضا سازی های سیاسی- تبلیغاتی علیه حزب الله، حزب الله لبنان را از گردونه سیاسی خارج کند. آمریکا معتقد است گروه هایی مثل حشد الشعبی یا حزب الله نباید دارای قدرت نظامی باشند بلکه باید داخل ارتش باشند نه اینکه یک قدرت نظامی مستقل و خارج از ارتش باشند.


وی در خصوص تفاوت های عراق و لبنان در واکنش‌ به این خواست آمریکا گفت : به این دلیل که عراق وضعیت اقتصادی بهتری نسبت به لبنان دارد، همچنین عراق دارای نخست وزیر، رئیس پارلمان و رئیس جمهور تصمیم گیرنده است لذا مقاومت بیشتری در برابر آمریکا و دنیای غرب می کند. بنابراین با توجه به اینکه لبنان کشور فقیر و متکی به کمک‌های مالی کشورهای غربی و امریکاست شرایط ویژه تری نسبت به عراق دارد.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به هر حال روی کار آمدن آقای سعد حریری هر چند که سیاست هایی نزدیک به جمهوری اسلامی ایران ندارد ولی بهتر از خالی ماندن دولت لبنان است چرا که در حال حاضر وی بهترین گزینه برای لبنان به شمار می‌رود. قطعا تا زمانی که عربستان سعودی به آقای حریری چراغ سبز نشان ندهد وی حاضر به پذیرش پست نخست وزیری نیست.


سید مرتضی موسوی توضیح داد: آقای سعد حریری زیر بلیت عربستان سعودی است، از دو سال گذشته بعد از بازداشت وی شاهد تغییراتی در روابط آقای حریری با خاندان آل سعود هستیم. با توجه به اینکه آقای حریری تابعیت سعودی دارد و جزء شاهزاده های سعودی به شمار می‌رود به هر حال تا حدودی مجری سیاست های سعودی هاست اما مساله این است که تا زمانی که بین کشورهای مهم و صاحب نفوذ در منطقه مثل آمریکا عربستان و ایران اختلاف باشد نه آقای حریری نه فرد ديگری نمی تواند برای لبنان روزهای با ثباتی را تضمین کند، لذا سم پاشی های آمریکا درباره حزب الله لبنان همچنان ادامه خواهد داشت.

 

وی در خصوص ارتباط کشورهای اروپایی با لبنان گفت : کشورهای مهم اروپایی بعضا روابط نسبتا متعادلی با حزب الله دارند و حاضر نیستند حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی بنامند. فرانسه تا کنون چنین موضوعی را عنوان نکرده، گرچه شماری از کشورهای اروپایی و آمریکا این اتهام را زده اند و عربستان سعودی و امارات هم هیچ رابطه ای با حزب‌الله ندارند، اما کشورهایی که به حزب الله لبنان اتهام می زنند دشمنان لبنان هستند، دشمنانی که خواهان دخالت در لبنان هستند و از مساله فقر اقتصادی لبنان به نفع خود سوء استفاده می کنند.


لازم به ذکر است که اتهام های تروریستی و پولشویی اولین بار نیست که به حزب الله لبنان زده می شود. برخی کشورهای اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به حزب الله لبنان چنین اتهاماتی وارد می کنند. به هر حال با توجه به اینکه فرانسه از دوستان و متحدان سنتی لبنان به شمار می‌رود، انتظار می‌رود تا زمانی که روابط لبنان و فرانسه خوب باشد و روابط تیره ای بین این دو کشور ایجاد نشود، اروپا چندان جرأت به افزایش اتهام زنی به حزب‌الله و لبنان را نداشته و از اتخاذ تصمیمات ضد لبنانی و ضد حزب الله پرهیز نماید، مگر اینکه سیاست فرانسه درباره لبنان تغییر کند که آن هم بعید به نظر می رسد، چرا که لبنان در در منطقه برای فرانسه بسیار حائز اهمیت است. مادامی که لبنانی‌ها از دوستان سنتی فرانسه به شمار می‌روند فرانسه اجازه نمی‌دهد اروپا تصمیمات بازدارنده ای در خصوص لبنان و حزب الله اتخاذ کند.


سید مرتضی موسوی تصریح کرد: تمام دنیا می دانند اتهاماتی که از سوی آمریکا و اروپا به حزب الله لبنان وارد می شود ناشی از نگرانی اهمیت فعالیت حزب الله است چرا که لبنان بدون گروه حزب الله قادر به حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود نیست، به این خاطر که حزب الله در میان تمام گروه‌های سیاسی از محبوبیت خاصی برخوردار و دارای جایگاه بسیار مهمی است. تمام مراقبت ها و حراست ها از جنوب لبنان در برابر نظام صهیونیستی بر عهده حزب الله است در غیر این صورت اگر حزب الله از صحنه سیاسی لبنان کنار برود، اسرائیل یک روزه تمام لبنان را اشغال می کند. از این جهت دامنه اتهام زنی به حزب الله بسیار زیاد است.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: