صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 18
کد خبر: ۸۸۰۶۴
در پی دور جدیدی از حملات صهیونیست‌ها؛

ابزارهای دولت های اسلامی در تقابل با رژیم صهیونیستی کدامند؟

باید با نزدیکی بیش از پیش میان بلوک های قدرت در منطقه، مسئله فلسطین بار دیگر به اولویت نخست جهان اسلام بدل شود و کشورهایی که گام در مسیر عادی سازی روابط با صهیونیست ها برداشتند، باید به وسیله تحریم دولت های اسلامی و حامی مقاومت و فشار افکار عمومی از تصمیم خود عقب نشینی و عذرخواهی کنند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ با آغاز دور جدید تعدی و تجاوزات رژیم صهیونیستی به مقدسات اسلامی و حقوق مشروع مردم فلسطین، و همچنین حمله بی امان ارتش اسرائیل از زمین، دریا و آسمان به نواز غزه تقریبا تمام دول اسلامی با انتشار بیانیه هایی جنایات صهونیست ها را محکوم کردند. اما در میدان عمل سیاسی هر کدام از کشورهایی اسلامی سعی می کنند با توجه به منافع و روابط شان با قدرت های بزرگ نقش خود را ایفا کنند. در این یادداشت ضمن بررسی مواضع دولت ها و سازمان های اسلامی-عربی، تلاش می کنیم طرحی برای مقابله موثر با اسرائیل در محیط منطقه ای و بین المللی ارائه دهیم.

 

روز سه شنبه 11 می 2021، وزاری خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشستی فوق العاده و مجازی برای بررسی آخرین تحولات فلسطین، خواستار توقف تعرضات اسرائیل در حق مردم فلسطین شدند. «محمد بن عبدالرحمن آل الثانی» وزیر امور خارجه قطر که ریاست جلسه را بر عهده داشت، خواستار اتخاذ موضعی واحد و موثر از سوی کشورهای عربی برای توقف تجاوزات صهیونیست ها شد. او با «پاک سازی نژادی» و «یهودی سازی» خواندن شهرک سازی های رژیم صهیونیستی، مجموع این اقدامات را به مثابه یک فریضه دینی و ملی برای ریشه کن کردن عرب ها با حمایت دولت اسرائیل و حتی قوانین اسرائیل می داند.


«احمد ابوالغیظ» دبیر کل اتحادیه عرب نیز به صورت رسمی از شورای امنیت سازمان ملل خواست مسئولیت های خود در قبال نقض آشکار مصوبات بین المللی توسط اسرائیل بر عهده بگیرد. نماینده فلسطین در اتحادیه عرب نیز خواستار تشدید تحرکات دیپلماتیک برای فشار به اسرائیل در جهت توقف تجاوزاتش شد. «سامح شکری» وزیر خارجه مصر نیز بار دیگر بر مخالفت کامل کشورش با تجاوزات اسرائیل در قدس تاکید کرد تل آویو با این اقدامات قوانین بین المللی را نقض کرده و راه حل دو کشوری را از بین می برد. او تصریح کرد:«در روزهای اخیر مصر تلاش های متعددی داشته و پیام هایی را برای اسرائیل و کشورهای مربوطه فرستاده تا جلو تشدید تنش ها در قدس گرفته شود اما هیچ کدام فایده ای نداشته است.»


منابع مصری خبر از تلاش های هیات امنیتی این کشور در تل آویو برای حصول آتش بس در نوار غزه دادند که به نتیجه نرسیدند. ظاهرا صهیونیست ها شرط پذیرش آتش بس را انجام چندین حمله هوایی به نوار غزه و عدم پاسخ مقاومت عنوان کرده که طرف فلسطینی «توافق همراه با شکست» را نپذیرفته است. دولت مصر نیز در واکنش به این موضع صهیونیست ها اعلام کرد با تداوم جنگ دولت های عربی به جای تلاش برای میانجی گری با بازشدن گذرگاه رفح به سمت حمایت عملی از فلسطین خواهند رفت و حتی ممکن است روابط خود با اسرائیل را قطع کنند.


به گزارش «اس پی اِی» خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «ملک سلمان بن عبدالعزیز» اقدامات اسرائیل در بیت المقدس و مسجد القصی را محکوم کرد. وی در تماس تلفنی با عمران خان نخست وزیر پاکستان تاکید کرد که عربستان در کنار ملت فلسطین می ایستد تا به حقوق مشروع خود دست پیدا کنند. همچنین «فیصل به فرحان بن عبدالله» وزیر خارجه سعودی در تماس تلفنی با «ریاض المالکی» همتای فلسطینی خود اقدامات غیر قانونی مقامات اسرائیل را محکوم کرد.

 

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز روز جمعه اعلام کرد که تلاش می کند تا جامعه جهانی را متقاعد کند به اسرائیل به دلیل حمله علیه فلسطینیان و نادیده گرفتن حقوق انسانی و بی عدالتی درس لازم را بدهند. وی در گفت و گو با همتای روس خود پیشنهاد اعزام نیروهای بین المللی به اراضی اشغالی برای حمایت از غیر نظامیان فلسطینی را ارائه کرد. به گزارش خبرگزاری «آناتولی» آنکارا دعوت خود از «یووال اشتاینیتز» وزیر انرژی اسرائیل برای شرکت در نشست دیپلماسی آنتالیا را به دنبال حملات این کشور به مسجد الاقصی پس گرفت.


«منابع آب مرا تصرف کردید، درختان زیتون مرا سوزاندید، خانه ام را ویران کردید، شغلم را گرفتید، سرزمینم را دزدیدید، پدرم را زندانی کردید، مادرم را کشتید، کشورم را بمباران کردید، همه ما را گرسنه نگه داشتید، ولی من مقصرم؛ چون موشک را من پرتاب کردم!» این جملات از نوآم چامسکی زبان شناس شهیر یهودی-آمریکایی را عمران خان نخست وزیر پاکستان در توییتر منتشر کرد. همچنین شهریار خان آفریدی رئیس کمیته کشمیر پاکستان گفت:«بمباران مناطق مسکونی و مقدس در فلسطین توسط نیروهای اسرائیلی، حمله به بشریت است. صحنه های به وقوع پیوسته در غزه در ادامه وحشی گری های رژیم صهیونیستی به قدری دلخراش و اندوهناک است که برای بیدار کردن جامعه جهانی از خواب غفلت کافی است. با این حال بدون شک اسرائیل، از این که ماه مبارک رمضان را برای حمله به فلسطینی ها انتخاب کرد، پشیمان خواهد شد»


وزیر خارجه مالزی ضمن محکوم کردن حمله اسرائیلی ها به نماز گزاران فلسطینی، خواستار بازخواست و مجازات اسرائیل به دلیل نقض صریح حقوق بشر و قوانین بین المللی شد. پارلمان تونس هم ضمن محکومیت شدید حملات و تجاوزات اسرائیلی علیه قدس و مسجد الاقصی و کوچاندن فلسطینیان از این شهر از پارلمان های عربی و غربی دعوت کرد جلسه ای اضطراری برای حمایت از مردم فلسطین برگزار کنند.

 

«تغییر مسیر ریل سازش»

15 سپتامبر 2020 بود که دو کشور امارات عربی متحده و بحرین با میانجی گری دولت ترامپ اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کردند. پس از این واقعه کشورهایی همچون مراکش و سودان نیز سوار بر قطار عادی سازی با دشمن صهونیستی شدند. بسیاری از کارشناسان معتقدند اگر در انتخابات نوامبر بار دیگر ترامپ به عنوان ساکن کاخ سفید برگزیده می شد به احتمال زیاد کشورهایی همچون عربستان سعودی، قطر، عمان و ... نیز به این مسیر می پیوستند. واقعیت آن است که رسیدن به نقطه کنونی حاصل رویکرد منفعلانه جهان اسلام بویژه حکام عرب در قبال مسئله فلسطین بوده است. آن ها با تن دادن به موجودیت کشوری جعلی به نام اسرائیل و پذیرش طرح «دو دولت» همچون طرح «ملک عبدلله» زمین تجاوز جسورانه صهیونیست ها را فراهم آوردند.


در شرایط کنونی محور مقاومت می تواند با استناد به جنایات دولت اسرائیل زمینه و همراهی افکار عمومی در جهان اسلام هماهنگی و یکپارچگی میان امت اسلامی را فراهم آورد. باید با نزدیکی بیش از پیش میان بلوک های قدرت در منطقه، مسئله فلسطین بار دیگر به الویت نخست جهان اسلام بدل شود و کشورهایی که گام در مسیر عادی سازی روابط با صهیونیست ها برداشتند، باید به وسیله تحریم دولت های اسلامی و حامی مقاومت و فشار افکار عمومی از تصمیم خود عقب نشینی و عذرخواهی کنند. کشورهای اسلامی می توانند با اتخاذ موضعه ای واحد و محکم زمینه محکومیت تل آویو را در مجامع منطقه ای و بین المللی فراهم آوردند. اینگونه هزینه جنایات احتمالی صهونیست ها بسیار سنگین و در پیشگاه جامعه جهانی و وجدان بشری محکوم خواهند شد.

 

بهره سخن

تجربه تاریخی به دست آمده در مبارزه با دشمن صهونیستی به ما ثابت کرده است که هر زمان با زبان گفتگو و سازش با آن ها صحبت شده بخشی از خاک فلسطین و سایر کشورهای حوزه شامات جدا شده و صهیونیست ها به هدف نهایی خود که محو کامل فلسطین از روی نقشه جغرافیایی است گامی دیگر نزدیک شده اند. اجماع و پیگیری طرح دموکراتیک و چهار ماده ای مقام معظم رهبری از سوی کشورهای اسلامی مبنی بر بازگشت آوارگان فلسطینی، برگزاری رفراندوم برای تعیین نظام سیاسی و تصمیم گیری درباره سرنوشت مردمانی که ساکن اصلی سرزمین فلسطین نیستند، می تواند سبب عقب نشینی صهیونیست ها از سرزمین های اشغالی 1967 شود. برای رسیدن به این نقطه حمایت و تاکید بر گفتمان مقاومت از سوی تمام دول اسلامی میتواند گام نخست در جهت نیل به این هدف اسلامی و انسانی باشد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: