صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۱:۱۵ - ۲۴ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 15
کد خبر: ۹۵۴۸۶

رأی دادگاه اتحادیه اروپا به ممنوع بودن حجاب برای کارکنان مسلمان

یک دادگاه در اتحادیه اروپا حکم داده کارفرمایان می‌توانند پوشیدن حجاب برای زنان مسلمان در محل کار را ممنوع کنند.

به گزارش راهبرد معاصر  دادگاه عالی اتحادیه اروپا حکم کرده کارفرمایان می‌توانند در برخی موانع، کارکنان زن مسلمان را از پوشیدن حجاب اسلامی منع کنند.

رأی این دادگاه بعد از شکایت ۲ زن مسلمان در آلمان که گفته بودند به دلیل پوشیدن حجاب اسلامی از کار اخراج شده‌اند صادر شده است. یکی از این زن‌ها، سرپرست کودکان دارای نیازهای ویژه در مرکزی در هامبورگ بود، زن دیگر، به عنوان حسابدار در یک داروخانه زنجیره‌ای فعالیت می‌کرد. 

روزنامه ایندیپندنت نوشته هیچ یک از این دو زن، هنگام شروع به کار حجاب نداشتند، اما بعداً تصمیم گرفتند که با حجاب در محل کار حاضر شوند.

اسناد دادگاه نشان می‌دهد کارفرمایان به این دو زن گفته‌اند که پوشیدن حجاب جایز نیست و اگر می‌خواهند کارشان را ادامه دهند باید بدون حجاب به محل کار بیایند.

«دیوان دادگستری اروپا» که عالی‌ترین مرجع قضایی رسیدگی به مسائل مربوط به اتحادیه اروپا است بایستی میان دو گزاره حکم صادر می‌کرد: آیا اقدام کارفرمایان مصداق نقض آزادی‌های مذهبی این دو کارپذیر بوده یا اینکه آنها بر حسب آزادی‌ خود برای برای اداره کسب و کارشان، مجاز به تعلیق همکاری با این دو کار پذیر بوده‌اند.

پاسخ دیوان دادگستری که امروز پنجشنبه صادر شد این بود چنانچه کارفرمایان تشخیص دهند که منع حجاب برای «حفظ بی‌طرفی» در برابر مشتری‌ها لازم است مجاز به اعمال چنین ممنوعیت‌هایی هستند.

در حکم دادگاه چنین آمده است: «ممنوعیت پوشیدن هر گونه لباس برای ابزار آشکار باورهای سیاسی، فلسفی یا مذهبی در محل کار، می‌تواند با توجه به نیاز کارفرما برای ارائه تصویری خنثی در برابر مشتری یا جلوگیری از شکل‌گیری مناقشه‌های اجتماعی موجه باشد.»

دیوان دادگستری اروپا با وجود این گفته کارفرمایان برای تصمیم‌گیری در خصوص این موارد باید بتوانند آن را به نیازی واقعی برای حفظ بی‌طرفی ربط دهند.

  «شایسته عزیز»، فعال مسائل مبارزه با نژادپرستی و حقوق زنان، اما به روزنامه ایندیپندنت گفته رأی دیوان دادگستری در چارچوب مسائل گسترده‌تر مربوط به نژادپرستی و تبعیض‌های جنسیتی قرار می‌گیرد.

او گفت: «دغدغه‌های اروپا درخصوص لباس زنان مسلمان و به خصوص حجاب با اسلام‌هراسی، نژادپرستی و تبعیض‌های جنسیتی مرتبط است.»/فارس

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: