صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۹:۳۳ - ۲۷ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 18
کد خبر: ۹۵۸۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

آخرین خبر رتبه بندی معلمان/ پیشنهاد تشکیل کمیسیون پیگیری رتبه‌بندی معلمان

بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفته است که رئیس مجلس درخوسات تشکیل کمیسیون پیگیری رتبه بندی معلمان را داده است.

به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان، امروز لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس صحبت های حمیدرضا حاجی بابایی رئیس این کمیسیون در جلسه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و دیوان محاسبات و امور مالی مجلس رتبه بندی معلمان یکی از موارد مورد بررسی بود. به گفته او در این جلسه از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست شد، در اسرع وقت کمیسیون مشترکی را برای پیگیری نظام رتبه بندی معلمان و قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان که در حال وصول از دولت است، تشکیل دهد تا به سرعت موضوع را مورد بررسی قرار دهند.

 

 

 

گزارش جلسه کمیسیون برنامه و بودجه درباره رتبه بندی معلمان

محمد خدابخشی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره نشست عصر امروز (یکشنبه 27 تیرماه) کمیسیون متبوعش اظهار داشت: نشست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با حضور نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه و دیوان و محاسبات مجلس برگزار و در مورد بند «و» تبصره 2 قانون بودجه 1400 بحث و گفت‌وگو شد. وی افزود: در این نشست بر روی اجزای 1 و 7 بند «الف» تبصره 12 قانون بودجه 1400 بحث و گفت‌وگو صورت گرفت و کمیسیون جمع‌بندی در این خصوص صورت داد. نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: مواردی که مربوط به همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی بود با توجه به اینکه اعتراضاتی توسط هیأت علمی‌های پژوهشی در وزارت علوم و اعضای هیأت علمی در سایر دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته بود مقرر شد با رئیس مجلس مکاتباتی در این خصوص صورت دهیم.خدابخشی خاطرنشان کرد: قرار شد نظر کمیسیون به این شکل انعکاس داده شود تا اعضای هیأت علمی که در وزارت علوم اعم از آموزشی و پژوهشی و سایر اعضای هیأت علمی در سایر دستگاه‌های اجرایی مطابق با ضوابط وزارت علوم فعالیت و مجوز دارند نیز مشمول همسان‌سازی شود. نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: در خصوص تصویب‌نامه‌ای که دولت برای بحث حقوق‌ها در تبصره 12 گذرانده بود با توجه به اینکه این موضوع مربوط به کمسیون تطبیق قوانین و مقررات است، قرار شد که بر همین کمیته مصوبات دولت مورد بررسی قرار بگیرد که آیا مطابق با قوانین است یا خیر.وی رتبه‌بندی معلمان و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را از دیگر مسائل بررسی شده در نشست امروز کمسیون برنامه و بودجه عنوان و تأکید کرد: قریب به اتفاق اعضای کمیسیون به اجرای احکام برنامه ششم توسعه بود و بر روی این احکام نظر موافق داشت و قرار شد برای رتبه‌بندی حقوق معلمان کمیسیون مشترکی با حضور آموزش و تحقیقات، کمیسیون برنامه و بودجه و اجتماعی مجلس تشکیل شود چرا که این مسئله دارای ابعاد مختلف است و باید همه این ابعاد دیده و تصمیم مناسب گرفته شود. خدابخشی در پایان گفت:‌ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز مورد تأکید برنامه و بودجه مجلس خواهد بود.

 

 

دولت بعدی باید درباره رتبه بندی معلمان نظر دهد

سیدنظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن رد برخی شایعات درباره لایحه رتبه‌بندی معلمان، با بیان اینکه روند قانونی این لایحه در مجلس در حال طی شدن است، گفت: کلیات این لایحه مهم در ۱۸ خرداد با رأی قاطع نمایندگان به صورت دو شوری به تصویب رسیده و هم‌اکنون در حال بررسی در کمیسیون آموزش مجلس است.وی با اشاره به بررسی پیشنهادهای زیادی که درباره این لایحه مهم توسط نمایندگان مطرح شده است، اظهار کرد: هر زمان روند قانونی بررسی این لایحه طی شود، در صحن مجلس مطرح و ان‌شاءالله مورد تصویب قرار می‌گیرد.سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس ضمن ابراز تأسف و رد شایعاتی که در فضای مجازی درباره بررسی این لایحه مطرح می‌شود، گفت: تأکید آقای قالیباف این است که ساماندهی و ثبات اقتصادی، استقلال کشور و رفع مشکل آسیب‌های اجتماعی در گرو رشد آموزش و پرورش و توسعه آموزشی است و در همین راستا حفظ منزلت، جایگاه و شأن معلم در همه ابعاد مهم است و دولت باید اولویت اصلی خود را بحث آموزش و پرورش قرار دهد.موسوی افزود: مجلس نسبت به مشکلات نیروی انسانی آموزش و پرورش و نیز مسائل معیشتی معلمان اشراف کامل دارد و آسیب‌های مختلف این حوزه توسط کمیته‌های تخصصی احصاء شده است و از همین رو مجلس در لایحه دولت به نفع معلمان تغییرات جدی ایجاد کرده است تا ان‌شاءالله مسائل معلمان به صورت اصولی حل شود.وی تصریح کرد: البته سوال و ابهام مهمی که دولت فعلی باید به آن پاسخ دهد این است که چرا در ۸ سال گذشته برای رتبه‌بندی معلمان فکری نکرده و اکنون در ماه‌ها و هفته‌های پایانی این دولت حجم اظهارنظرها و وعده و وعیدهای مقامات دولت به معلمان افزایش یافته است.سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس تصریح کرد: دولت‌های آقای روحانی ۸ سال فرصت داشتند برای کمک به معیشت معلمان و نیز رتبه‌بندی این قشر مهم لایحه ارائه و با تبدیل شدن آن به قانون، آن را اجرا کنند، اما در تمام این سال‌ها فقط شعار داده‌اند و اکنون که فقط حدود ۲۰ روز به پایان دولت باقی مانده، درباره این موضوع اظهارنظر می‌کنند که بسیار جای تعجب دارد.موسوی اضافه کرد: از آن جایی که این لایحه پس از تبدیل شدن به قانون باید توسط دولت آینده اجرا شود، لذا ضروری است که دیدگاه دولت آینده نیز درباره آن گرفته و بررسی شود تا ان‌شاءالله پس از تبدیل شدن این لایحه به قانون، مشکلی در اجرای آن شاهد نباشیم.وی، با تقبیح هرگونه سیاسی‌کاری و شایعه‌پردازی درباره این لایحه تأکید کرد: از جمله اقدامات مهم مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۰ اختصاص اعتبار برای لایحه رتبه‌بندی معلمان بود که نشان‌دهنده توجه و اهتمام جدی مجلس به حل این مشکل است و امیدوارم پس از اتمام فرآیند قانونی این لایحه در کمیسیون و صحن مجلس، شاهد اجرای یک قانون مهم برای معلمان باشیم.

 

 

بررسی لایحه رتبه بندی معلمان در صحن مجلس

چندروز پیش صفحه کمیسیون آموزش مجلس در صفحه اینستاگرام خود از آماده شدن لایحه رتبه بندی برای طرح شدن در صحن مجلس خبر داده است. در متن این خبر کمیسیون آموزش آمده است به اطلاع می رساند لایحه رتبه بندی فرهنگیان در صحن علنی پارلمان مطرح خواهد شد. در ادامه این خبر آمده است ادامه تلاش و پیگیری ها به منظور اضافه کردن بازنشستگان به این لایحه ادامه دارد که در صورت افزوده شدن اطلاع رسانی خواهد شد. امروز همچنین رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون آموزش مجلس در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم گفته است: لایحه آماده مطرح شدن در صحن علنی است. به گفته او تاکنون موضوعی به نام رتبه بندی اجرا نشده و هر افزایشی بوده از ظرفیت قانون خدمات کشوری بوده است. همچنین رتبه بندی در سند تحول بنیادین نیز ذکر شده و کمیسیون آموزش مجلس بر اساس همین سند به بررسی و تصویب لایحه رتبه بندی معلمان پرداخته است. در این میان تاکید معلمان بر باقی ماندن ماده ۷ این لایحه یعنی حداقل حقوق معلمان ۸۰ درصد حقوق و مزایای هیات علمی است. آنها می گویند حذف ۸۰ درصد یعنی افزایش حقوق ساده که معلمان آن را به اسم رتبه بندی نخواهند پذیرفت.

 

 

مهمترین تغییرات لایحه رتبه بندی معلمان

 بر اساس آخرین خبر رتبه بندی معلمان جلسات کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از اول تیر ماه بررسی مواد لایحه رتبه بندی معلمان را آغاز کرد و اواخر هفته گذشته نسخه ویرایش شده آن منتشر شد. بر این اساس در ماده 2 این لایحه مشمولان رتبه بندی معلمان مشخص شد، در ماده 3 تعداد و نام رتبه های ونحوه طبقه بندی معلمان جدید الاستخدان پس از تصویب لایحه مشخص شد. در ماده 4 مدت انتظاردریافت رتبه و تعجیل نخبگان ، در ماده 5 نحوه رتبه بندی شاغلان کنونی مطرح شده است. در ماده 7 که مهترین بخش اسن لایحه بود مشخص شد که افزایش حقوق ناشی از  رتبه بندی در هر رتبه ،کمتر از ۸۰ درصد حقوق و مزایای هیات علمی متناظر در همان رتبه در دانشگاه ها نباشد. در ماده 8 موضوع رتبه بندی بازنشستگان ، ماده 9 تمام وقت شدن همه معلمان و در ماده 10 به مهلت یک ماهه برای تهیه آیین نامه اجرایی اشاره شده است. جزئیات این تغییرات را در فایل زیر گوش کنید.

  • شرط دو سال حذف شد و معلم از ابتدای کار خود رتبه بندی میشود.
  • توقف در هر رتبه به ۵ سال رسید،تعجیل منطقه محروم اضافه شد و توقف نخبه ها به ۳ سال رسید.
  • سابقه برای کسب رتبه های ۴ و ۵ به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال شد.
  • محدودیت هر رتبه حذف شد.
  • سه سال زمان برای اجرای کامل حذف شد، اجرای رتبه بندی در سال اول صورت گیرد.
  • تبصره ۳ ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه مبنی بر همترازی حداقل ۸۰٪ حقوق معلم با همسطح خود در هیات علمی دانشگاه لحاظ گردید.
  • زمان برای تدوین آئین نامه اجرایی حداکثر ۱ ماه است.

علاوه بر این بر اساس آخرین تغییرات لایحه رتبه بندی معلمان آموزگار ، دبیر ، هنر آموز، مربی امورتربیتی ، مشاور واحد آموزشی ، مراقب سلامت ، مدیر و معاون و معلمانی که در ادارات آموزش و پرورش کار می کنند شامل رتبه بندی معلمان می شوند. در این میان سوال برخی از فرهنگیان این است که آیا زیر لیسانس ها  هم شامل رتبه بندی می شوند یا نه. بر اساس پیگیری های کانال فرهنگیان طی آخرین تماسی که یکی از نمایندگان معلمان  با منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس داشته است، او اعلام کرده است معلمان با مدرک پایین تر از لیسانس  نیز مشمول رتبه بندی خواهند شد و نحوه اعمال سابقه و  ... بر عهده وزارت آموزش پرورش است.

رامین کریمی نیا نماینده سازمان معلمان در مورد تغییرات لایحه رتبه بندی در کمیسیون آموزش مجلس گفته است: بر اساس تغییرات جدید در لایحه رتبه بندی معلمان رتبه بندی شامل افراد زیر می شود: آموزگار ، دبیر ، هنر آموز، مربی امورتربیتی ، مشاور واحد آموزشی ، مراقب سلامت ، مدیر و معاون و معلمانی که در ادارات آموزش و پرورش کار می کنند . تغییر دوم این است که معلمان در رتبه های زیر قرار می گیرند :

آموزشیار معلم معادل رتبه ۱

مربی معلم معادل رتبه ۲

استادیار معلم معادل رتبه ۳

دانشیار معلم معادل رتبه ۴

استاد معلم معادل رتبه ۵        

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جمشید
۲۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
مجلس و دولت باید سنگر به سنگر مشکلات همه اقشار راحل کنند و نباید استخوان لایه زخم بماند.حالا که قرار است مشکلات معیشتی معلمان حل شود و انگیزه ایجاد شود تا معلمان باخیال راحت بتوانند وظیفه تعلیم و تربیت رابه نحو احسن انجام دهند بنابراین لازم است مجلس و دولت درست و حسابی رتبه بندی را به سرانجام برسانند و بگونه ای نباشد که نصفه نیمه مشکلات معلمان را رها کنند وله سراغ موضوع دیگری بروند.مجموعه حاکمیت یکبار برای همیشه تصمیم بگیرند مشکلات فرهنگیان راریشه ای حل کنند وبعد یکی یکی به سراغ حل مشکلات کشور بروند.