صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 24
کد خبر: ۹۶۱۹۶
ترجمه گزارش «میدل ایست آی»؛

جاسوس‌افزار صهیونستی در خدمت آل سعود

"مداوی الرشید" نویسنده و تحلیلگر عرب-بریتانیایی در گزارشی، به استفاده گسترده رژیم‌های عربی از نرم افزارهای جاسوسی اسرائیلی نظیر "پروژه پگاسوس" اشاره کرده و به طور خاص این مساله را نمودی از همکاری های گسترده میان اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با هدف خاموش کردن صدای منتقدان ارزیابی کرده است. او در این رابطه می نویسد: «تلاش های من جهت افشای جنایات رژیم عربستان، در نهایت به اقدام رژیم سعودی جهت هک کردن تلفن همراهم ختم شد. این اقدام که توسط یک بدافزار اسرائیلی به نام "پگاسوس" انجام شد، اگر چه شکست خورد با این حال، حس آسیب پذیری و همچنین نفوذ رژیم عربستان به حریم خصوصی من را قویا تشدید کرده است».

 

به گزارش راهبرد معاصر، اخیرا رژیم سعودی که من(نویسنده گزارش: مداوی الرشید) بارها و بارها در مورد جنایات و رویه های مجرمانه آن دست به افشاگری زده بودم، با استفاده از یک نرم افزار جاسوسی اسرائیلی به نام "پگاسوس" سعی داشت تا گوشی تلفن همراه مرا هک کند. این نرم افزار جاسوسی، توسط یک شرکت خصوصی در اسرائیل به نام "گروه NSO "ساخته شده است.

 

این تحول در نوع خود نشان دهنده شکل گیری یک محور شرارت واقعی است: اسرائیل، عربستان سعودی و امارات، به قدرتی مخرب تبدیل شده اند که هدف اصلی آن ها، خفه کردن صداهای مختلف و به شکست رساندن تلاش‌ها جهت استقرار دموکراسی در منطقه خاورمیانه است. در این معادله، اسرائیل دانشِ لازم را برای جاسوسی فراهم می کند و دیگران نیز منابع مالی را تامین می کنند.

 

خصوصی سازیِ دستگاه های امنیتی اسرائیل و رشد قارچ گونه شرکت های خصوصی که توسط روسای اسبق موساد و همچنین وزرای سابق دفاع اسرائیل بنیان گذاشته شده اند، نه تنها تهدیدی علیه فلسطینی ها است، بلکه باید آن را تهدیدی مستقیم علیه شهروندان عرب نیز دانست. زیرا اسرائیلی ها به نحو گسترده ای اقدام به فروش نرم افزارهای جاسوسی به دیکتاتورهای جهان کرده اند.

 

از طرفی اسرائیل با فروش نرم افزارهای جاسوسی به کشورهای عربی، عملا به محافل اطلاعاتی آن ها نفوذ می‌کند و زمینه را برای به گروگان گرفتن آن ها در سال های آتی، هموار خواهد کرد. اسرائیل به نحو گسترده ای از حکومت های اقتدار گرایِ کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس حمایت می کند و در این رابطه این تحلیل را دارد که این مساله، امنیت آن را در دراز مدت تضمین خواهد کرد. با این حال باید گفت که اسرائیل سخت در اشتباه است.

 

عادی سازی روابط با اسرائیل، صرفا ایده ای غیراخلاقی به دلیل خیانت به آرمان ملت فلسطین نیست. این مساله در نوع خود، خیانت و تهدیدی بزرگ علیه کلیه شهروندان عربی است که امید به انجام اصلاحات در داخل کشورهایشان را دارند. رژیم اسرائیل که مدعی است تنها دموکراسی در منطقه خاورمیانه است، به قدری جنایت کرده و رویه های آپارتایدگونه از خود نشان داده که هیچ تبلیغات و جنجال سازی قادر به نجات آن نیست. در این چهارچوب، باید دانست که در سال های آتی، بر شدتِ اعتراضات علیه کشورهای عربی که روابط خود را با اسرائیل عادی سازی کرده اند، بیش از پیش افزوده خواهد شد و این موضوع(عادی سازی روابط با اسرائیل)، سرنوشت روشنی ندارد.

 

اسرائیل و پیشبرد دستورکار نظارت شدید بر کشورهای عربی

امارات متحده عربی، نقشی اساسی در پیشبرد دستورکار نظارتی شرکت های امنیتی خصوصی اسرائیل بازی می‌کند. در این راستا، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نیز تا حد زیادی تحت  تاثیر همتای خود در امارات یعنی محمد بن زاید است. در شرایط کنونی، بسیاری بر این باورند که محمدبن زاید را بایستی معلم و مرشد محمد‌بن‌سلمان دانست.

 

هر دو ولیعهد، به شدت نسبت به دموکراسی، تنوع سیاسی، آزادی بیان، و حقوق بشر، نفرت و کینه دارند. این دو نفر در شرایط کنونی شدیدا از سوی شرکت های بدنام امنیتی و جاسوسی اسرائیلی مورد حمایت و توجه هستند. ولیعهدهای عربستان و امارات این ادعا را دارند که همکاری آن ها با شرکت های بدنام اسرائیلی، صرفا با هدف دستگیری تروریست ها و مجرمان است. اما حقیقت ماجرا این است که آن ها از فناوری اسرائیلی ها برای هدف قرار دادن جنبش های اصلاحی و مسالمت آمیز شهروندان خود استفاده می کنند.

 

گروه موسوم به "ماجراهای ممنوعه" که در پاریس فرانسه ساکن است و از روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر دفاع می کند، بیش از 50 هزار شماره تلفن را که در سطح جهان توسط بدافزارهای اسرائیلی، از سوی مشتریان شرکت امنیتی NSO هدف قرار گرفته اند، به دست آورده است. عمده این اقدامات نیز توسط دولت هایی انجام شده اند که به این بدافزارها دسترسی پیدا کرده اند. این گروه، به بسیاری از رسانه های خبری و افراد هشدار داده است که مبادا توسط بدافزارهای جاسوسی از جمله پگاسوس هدف حمله قرار بگیرند.

 

برخی یافته ها نشان می دهند که در آپریل سال 2019، تلاش هایی برای هک کردن تلفن همراه من(نویسنده گزارش حاضر) صورت گرفته اند که البته با شکست مواجه شده اند. با این حال، این موضوع موجب شده تا حس آسیب پذیری و نفوذ دیگران به حوزه شخصی من، به شدت در من تشدید شود. موضوعی که در نوع خود باید زنگ خطری برای دیگر فعالان سیاسی باشد.

 

کنترل کردنِ روایت ها

من "مداوی الرشید" به عنوان یک شهروند بریتانیایی که ریشه عربستانی دارد، بیش از نیمی از عمر خود را صرف نوشتن، پژوهش و آموزش کرده ام. شاید انتظار چندانی وجود نداشته باشد که فردی نظیر من، هدف حملات هکری قرار گیرد. با این حال باید توجه داشت که فعالیت های امثال من در کشوری نظیر عربستان سعودی، جرمی بزرگ است. در عربستان، رژیم سیاسی این کشور کلیه روایت ها در مورد گذشته، حال و آینده را عمیقا کنترل می کند.

 

تنها جرم من این است که روایت های دولت سعودی را خدشه دار کرده ام و از دانسته های دانشگاهی خود جهت تحلیل تحولات عربستان استفاده کرده ام و به صداهای خاموش در جامعه عربستان توجه نموده ام. تمامی پژوهش‌های من به این مساله متمرکز بوده اند که تریبونی را به افراد بی صدا اختصاص دهم. در این راستا من با بسیاری از شهروندان سعودی در داخل و خارج از عربستان مصاحبه کرده ام. گزارش های مکرر من در مورد دروغگویی های رژیم سعودی، مقامهای عربستانی را شدیدا آزرده خاطر کرده است. مقام های عربستانی از هیچ اقدامی جهت لکه دار کردن آبرو و اعتبار من فروگذار نکرده اند . آن ها به طور خاص تاکید داشته اند که مرا به عنوان عامل دولت های غربی و یا ترکیه، ایران، و حتی لیبی و عراق معرفی کنند.

 

در دهه 1990 رژیم عربستان مرا به خشونت مستقیم تهدید کرد با این حال با ظهور اینترنت، این تهدیدات نیز حالتی مجازی به خود گفته اند و عمدتا توسط عوامل رژیم سعودی دنبال می شوند. تلاش جهت هک کردن تلفن همراه من، تنها آخرین پرده از این نمایش است.

 

در سال 2014، حساب کاربری توئیتری من با هدف ایجاد رسوایی برای من هک شد. با این حال آن ها هیچ چیزی پیدا نکردند. با این همه، این مساله به وضوح نشان داد که رژیم سعوی قویا از فضای سایبری برای بدنام کردن مخالفان و منتقدان خود استفاده می کند.

 

زندگی های زیادی در خطر هستند

من هیچگاه چیزی برای پنهان کردن نداشته ام. اغلبِ دانسته های من در قالب کتاب و مقاله چاپ شده اند. من هیچ راز پنهانی نداشته ام با این حال، این مساله نکته اصلی نیست. من همواره سعی داشته ام تا حریم خصوصی خود را حفظ کنم و از نفوذ و دخالت رژیم عریستان در آن نفرت داشته ام. من همچنین همواره نگران افرادی بوده‌ام که از داخل عربستان با من در ارتباط بوده اند و هیچگاه نخواسته ام که جان آن ها را به خطر بیندازم.

 

برخی افرادی که در عربستان در شرایط کنونی بازداشت شده اند، یکی از جرایمشان نگه داری از کتاب های افرادی نظیر من بوده است. من وظیفه دارم تا از این افراد، قویا حمایت کنم و به بازداشت آن ها معترض باشم. قتل "جمال‌خاشقچی" روزنامه نگار سعودی در سال 2018 توسط رژیم عربستان، مصادف شد با تشدید نظارت های ریاض بر افراد و برخی شهروندان عربستانی در بریتانیا، کانادا، و کشورهای دیگر. جزئیات شوکه کننده قتل خاشقچی با مسائلی که به هک شدن تلفن همراه او مرتبط بودند، همراه شده بود. این مساله موجب شد تا برای نخستین بار بسیاری از مخالفانِ در تبعید سعودی، نام شرکت اسرائیلی NSO را بشنوند. همان شرکتی که به رژیم عربستان کمک کرد تا تلفن همراه یک جوان در تبعید عربستان مستقر در کانادا به نام "عمر الزهرانی" را هک کند. این فرد همان فردی است که با جمال خاشقچی ارتباطاتی را برقرار کرده بود که بر اساس آن ها قرار بود تا تبلیغات و رسوایی های رژیم عربستان را برملا کنند.

 

هزینه های حراست از امنیت تلفن همراه من، زیاد بوده با این حال، ارزشش را داشته است. اگرچه حمله سال 2019 عوامل سعودی به تلفن همراه من موفق نبوده، با این حالف من شکی ندارم که این تلاش ها در آینده نیز ادامه خواهند یافت. در این چهارچوب، نام بسیاری از افرادی که علیه رژیم سعودی اقدام و فعالیت کرده اند، در پروژه جاسوسی پگاسوس که شرکت های خصوصی اسرئیلی آن را ایجاد کرده اند، قید شده است. امری که حاکی از این مساله است که اسرائیل و کشورهای عربی نظیر عربستان، جهت حذف و بدنام کردن مخالفان خود، دست در دست یکدیگر گذاشته اند و دراین زمینه هیچ محدودیتی را پیش روی خود نمی بینند. درست به همین دلیل است که حفظ آمادگی و آگاهی در مورد پروژه هایی نظیر پگاسوس، بایستی قویا مورد توجه فعالان سیاسی مخالف عربستان و همچنین دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس قرار گیرد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: