تمدید آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی 1400 اشخاص حقوقی

مهلت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری یک هفته دیگر تمدید شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۹ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 28
کد خبر: ۱۰۰۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر مهلت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری یک هفته دیگر تمدید شد. در حالی که امروز مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد فردا یکشنبه 7 شهریور 1400 آخرین مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی 1400 اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری است اما بهروز مهدلو مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان از تمدید یک هفته ای این موعد بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا خبر داد. این تمدید به دلیل تعطیلات 6 روزه سراسری کشور انجام گرفته است.

 

 

مهلت اظهارنامه مالیاتی

 

تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان از تمدید مجدد مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری به استناد مصوبه اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا، به مدت یک هفته دیگر خبر داد.بهروز مهدلو با بیان اینکه مطابق قانون مالیات‏ های مستقیم، ۳۱ تیرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری است، اما به استناد مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری تا پایان مردادماه تمدید شده بود، اظهار کرد: با توجه به تعطیلات روزهای اخیر، به استناد مصوبه روز شنبه مورخ ۳۰ مردادماه ستاد ملی مدیریت کرونا، این مهلت به مدت یک هفته دیگر تمدید شد تا مودیان مالیاتی فرصت بیشتری برای انجام تکالیف مالیاتی داشته باشند.وی تاکید کرد: روز یکشنبه هفتم شهریور ماه، آخرین مهلت برای ارائه اظهارنامه مالیاتی خواهد بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی، منوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است، گفت: فعالان اقتصادی به منظور بهره مندی از مشوق‌های قانونی نرخ صفر و یا هر نوع تسهیلات دیگر باید اظهارنامه مالیاتی خود را تا روز یکشنبه هفتم شهریورماه سال جاری به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ملی مالیات به آدرس WWW.INTAMEDIA.IR ارسال و مالیات خود را پرداخت کنند.به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل مالیات استان اصفهان، وی تاکید کرد: مؤدیان مالیاتی، در صورت پرداخت نکردن مالیات و یا حسب مورد تسلیم نکردن اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر، مشمول جرایم قانونی خواهند شد.

 

 

اظهارنامه مالیاتی 1400

 

مهلت اظهار مالیات بر درآمد

اشخاص حقوقی می بایست حساب سود و زیان و درآمد خود را هر ساله در قالب یک اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات تسلیم کنند . برای ارسال این اظهارنامه ها مهلت مشخصی مطابق با قانون مالیات های مستقیم تعیین شده است . مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ اشخاص حقوقی تا ۳۱ تیر ماه می باشد. برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی، منوط به ارائه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است؛ لذا فعالان اقتصادی به منظور بهره مندی از مشوق‌های قانونی نرخ صفر و یا هرگونه تسهیلات دیگر باید اظهارنامه مالیاتی خود را تا روز سه شنبه ۱۵ تیرماه سال جاری به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ملی مالیات به آدرس  WWW.INTAMEDIA.IR  و یا سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی TAX.GOV.IR   ارسال و مالیات خود را پرداخت نمایند.معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور عنوان داشت: مؤدیان مالیاتی در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و یا عدم ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در مهلت مقرر، علاوه بر محرومیت از تسهیلات و معافیت های قانونی، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد.مسیحی همچنین یادآور شد: مطابق قانون، مؤدیان نظام مالیات بر ارزش افزوده حداکثر ۱۵ روز پس از پایان هر فصل مهلت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه کنند، لذا روز سه شنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ آخرین مهلت ارایه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره سه ماهه اول (بهار) ۱۴۰۰ خواهد بود.مهلت ارائه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) تا ۱۵ تیرماه تمدید شده است.

 

 

ارسال اظهارنامه مالیاتی

 

تعریف سال مالیاتی

عبارت است از یک سال شمسی که از اول فروردین هر سال شروع و به آخر اسفند همان سال ختم می‌شود.

مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی

مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا پایان چهار ماه شمسی پس از سال مالی است (۳۱ تیر ماه)؛ ولی در رابطه با اشخاص حقوقی که سال مالی آنها به موجب اساسنامه‌شان با سال مالیاتی تطبیق نمی‌کند، ملاک تعیین میزان مالیات، سالِ مالی آن شرکت است.

شیوه‌ی محاسبه‌ی مالیات در ایران

شیوه‌ی محاسبه‌ی مالیات در ایران به دو صورت علی‌الرأس و خوداظهاری است.

امروزه نظام‌های مالیاتی پیشرفته تمایل دارند به جای شیوه‌ی علی‌الرأس که در آن مأموران اداره‌ی مالیات به تعیین میزان مالیات می‌پردازند، خوداظهاری را جایگزین کنند.خوداظهاری به این معناست که شخص حقیقی یا حقوقی اعلام می‌کند که در سالِ مالیاتی خود به چه میزان سود داشته و به چه میزان باید مالیات پرداخت کند.

روش علی الرأس هم بدین صورت است که ممیز مربوطه، مالیات را محاسبه نموده و به مؤدی اعلام می‌نماید. در این روش نظر ممیز و کارشناس سازمان امور مالیاتی، ملاک پرداخت مالیات می‌باشد.در روش خوداظهاری، شخص حقیقی یا حقوقی، بدون دخالت ممیزین و کارشناسان سازمان امور مالیاتی، مقدار درآمد، هزینه، استهلاک، حقوق کارمندان و… را اعلام کرده و پس از کسر مقدار معاف، مبلغ مالیات مشخص و پرداخت می‌گردد.

 

ارسال اظهارنامه مالیاتی 1400

 

سوالات متداول

اشخاص حقوقی و حقیقی چه زمانی باید اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند؟

اشخاص حقوقی باید اظهارنامه خود را به همراه دفاتر و مدارک، نهایتاً تا ۴ ماه پس از سال مالیاتی به اداره مالیاتی تسلیم و مالیات تعلق گرفته را پرداخت نمایند و مهلت مذکور برای اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه می باشد.

اظهارنامه عدم فعالیت چیست؟

اگر اشخاص حقیقی و یا حقوقی پس از ثبت شرکت هیچ گونه فعالیتی نداشته باشند، باز هم باید اظهارنامه و دفاتر خود را تیرماه هر سال به صورت سفید تحویل دهند.

نکته مهم: چنانچه شرکت یا موسسه‌ای با وجود داشتن فعالیت، اظهارنامه و دفاتر خود را به صورت صوری و برای نشان دادن عدم فعالیت خود سفید تحویل دهد، به دلیل تخلف، شامل قانون علی الرأس می شود.

مدارک مورد نیاز برای اظهارنامه مالیاتی کدام است؟

۱ -  مدارک شرکت

۲ -  اجاره نامه

۳ -  مدارک شناسایی افرادی که دارای حق امضا هستند

۴ -  صورت ترازنامه اشخاص حقیقی و حقوقی

۵ -  صورت سود و زیان کلیه اشخاص مکلف به تنظیم اظهارنامه عملکرد

۶ -  مبلغ درآمد و فروش داخلی و خارجی

۷ -  گردش حساب مواد اولیه و کالای ساخته شده و کالای بازرگانی و سایر کالاها

۸ -  صورت بهای تمام شده کالای ساخته شده و فروش رفته برای شرکت‌های تولیدی

۹ -  صورت قراردادها و درآمدها پیمانکاری و بهاء تمام شده پروژه برای شرکت‌های پیمانکاری

۱۰ -  مانده سود و زیان دوره قبل و گردش حساب تعدیلات سنواتی

۱۱ -  شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری برای اشخاص حقیقی و حقوقی

۱۲ -  مبلغ مالیات‌های پرداخت شده

۱۳ -  شماره کارت بازرگانی، مجوز فعالیت، نام کاربردی، رمز عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اینترنتی اظهارنامه

۱۴ -  اطلاعات ملک اجاری مورد استفاده مؤدی

۱۵ -  اطلاعات حساب های سال قبل

در حال حاضر چند نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد وجود دارد؟

هم اکنون برای اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ۶ نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد تهیه و در دسترس قرار گرفته است:

۱ -  اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (موضوع ماده ۱۱۰ ق م م )که نسبت به سایر اظهارنامه‌ها مفصل‌تر است.

۲ -  اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه اول طبق آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۳ -  اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه دوم طبق آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۴ -  اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم طبق آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۵ -  اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی دارنده درآمد ملاک ماده ۵۷و۸۰ ق م م

۶-  اظهارنامه انحلال طبق ماده ۱۱۴ و۱۱۶ق م م

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر