انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

موضع پاکستان درباره دولت موقت طالبان چیست؟

وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت پاکستان گفت: هنوز اعلام موضع و واکنش به تشکیل دولت موقت توسط طالبان در افغانستان زود است و اسلام‌آباد در حال بررسی تمامی تحولات می‌باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 08
کد خبر: ۱۰۱۳۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، منابع رسمی پاکستان روز چهارشنبه این اظهارات را به نقل از «فواد حسین» طی مصاحبه وی با شبکه بی‌بی‌سی عنوان کردند.

وی افزود: هرگونه واکنش پاکستان به تشکیل کابینه موقت در افغانستان زود و اکنون زمان مناسبی برای بحث و یا اعلام موضع نیست.

سخنگوی دولت پاکستان پناهجویان، تحرکات عناصر ضدپاکستانی در قلمروی افغانستان از جمله داعش و تحریک طالبان را مهم‌ترین چالش میان دو کشور توصیف کرد و افزود: جنگ افغانستان خسارت ۱۵۰ میلیارد دلاری به پاکستان زد و این کشور ۸۶ هزار نفر نیز تلفات داده است.

هند به عنوان همسایه شرقی، پاکستان را به کارشکنی در افغانستان متهم کرد و مدعی شد که منابع هندی مصرانه درصدد بدنام کردن پاکستان نزد مردم افغانستان هستند.

وی هرگونه دخالت پاکستان در رویداد‌های پنجشیر را رد کرد و افزود: تمامی اتهامات چیزی جز اخبار کاذب نیست و همسایه شرقی ما با تمام قدرت به دنبال مسوول شناختن پاکستان در بحث بحران افغانستان است.

وزیر اطلاع رسانی پاکستان سفر اخیر رئیس سازمان اطلاعات ارتش این کشور به افغانستان را یک بازدید معمولی و اجتناب ناپذیر دانست و افزود: ما از طریق رسانه‌ها متوجه شدیم که روسای دستگاه اطلاعاتی آمریکا، ترکیه و قطر هم از کابل بازدید داشته‌اند؛ بنابراین سفر طرف پاکستانی نیز با هدف تقویت هماهنگی میان دو کشور در حوزه مدیریت مرزی و مبارزه با تروریسم انجام شده است.

پیش‌تر شاهدان و نیرو‌های جبهه مقاومت ملی در افغانستان اعلام کرده بودند که پس از سفر اخیر رئیس کل دستگاه اطلاعاتی پاکستان (ISI) به کابل، حدود ۵۰۰ کماندو پاکستانی با استقرار در کوه‌های اطراف پنجشیر، حمله نیرو‌های طالبان به پنجشیر را هدایت می‌کنند.

براساس گزارش‌های منتشر شده دستگاه اطلاعاتی پاکستان بیشترین نقش را در شکل گیری طالبان و کمک به این گروه داشته است به گونه‌ای که اسلام آباد در سال ۲۰۰۱ جز اولین کشور‌هایی بود که طالبان را به رسمیت شناخت.

رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با خبرنگار رویترز در واشنگتن مدعی شد که از تلاش برخی کشور‌های پیرامون افغانستان به ویژه پاکستان برای توافق با طالبان اطمینان دارد.

طالبان روز گذشته پس از چند روز تاخیر که گفته می‌شد به علت اختلافات داخلی و ادامه جنگ در پنجشیر بود اعضای کابینه موقت در افغانستان را اعلام کرد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر