اتحادیه اروپا در پی توافق امنیتی، اقتصادی با ایران است-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

اتحادیه اروپا در پی توافق امنیتی، اقتصادی با ایران است

برخی رسانه‌ها مدعی شدند که اتحادیه اروپا در طرحی پیشنهادی در پی توافق اقتصادی و امنیتی با همسایگان افغانستان از جمله ایران و پاکستان است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۱ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 11
کد خبر: ۱۰۱۷۶۷

به گزارش راهبرد معاصر رسانه‌ها شنبه شب به وقت تهران مدعی شدند که اتحادیه اروپا به دنبال توافقنامه با همسایگان افغانستان از جمله ایران و برخی کشورهای دیگر است تا در صورت تبدیل شدن طالبان به یک نیروی ناپایدار، حمایت خود را افزایش دهد.

به گزارش وبگاه «العربی» به نقل از شبکه خبری «بلومبرگ » آلمان و فرانسه پیشنهادی مبنی بر توافق اتحادیه اروپا با ایران، پاکستان، ترکمنستان ، تاجیکستان و ازبکستان بدین منظور ارائه کردند.

در بخشی از سند ادعایی بلومبرگ آمده است: «باید توجه ویژه ای به مشارکت احتمالی روسیه، چین و کشورهای حوزه خلیج فارس شود.»

پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ماه گذشته، نگرانی‌هایی از سوی قدرت‌های جهانی ایجاد شد که ممکن است این خلأ قدرت را چین یا روسیه پر کنند.

در طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان نام کشورهایی چون نروژ، ترکیه ، ایالات متحده و انگلیس به عنوان شرکای مالی مشاهده می‌شود. این پیشنهادها با وزارتخانه‌های خارجه اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شد و چهار موضوع مورد بررسی قرار گرفته که عبارتند از امنیت و ثبات، شامل اقدامات ضد تروریسم، مهاجرت و جلوگیری از قاچاق انسان، حمایت بشردوستانه از افغانستان و همکاری و توسعه اقتصادی.

این در حالی است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار ارسال پول به افغانستان شده تا از بحران اقتصادی که منجر به وضعیت فاجعه بار برای مردم افغانستان می‌شود جلوگیری شود.

اظهارات وی پس از آن صورت گرفت که «دبورا لیون»، فرستاده ویژه گوترش در امور افغانستان روز پنجشنبه به شورای امنیت هشدار داد که مسدود کردن میلیاردها دلار از دارایی‌های بین‌المللی افغانستان برای دور نگه داشتن آنها از دست طالبان ، باعث رکود شدید اقتصادی در این کشور خواهد شد.

«ماروس سِفکوویچ» نایب رئیس کمیسیون اروپا نیز چهارشنبه گذشته گفت اتحادیه اروپا آماده است تا به کمک‌های اضطراری به افغانستان ادامه دهد.سفکوویچ در نشست خبری گفت: «اتحادیه اروپا آماده است تا همچنان به ارائه کمک‌های بشردوستانه ادامه دهد. ما بسیار با دقت به نحوه رفتار دولت جدید [افغانستان]، قبل از تعامل با آن نگاه می‌کنیم.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار