اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

مسکو: حضور ایران در سازمان شانگهای بسیار مفید خواهد بود

مسکو: حضور ایران در سازمان شانگهای بسیار مفید خواهد بود نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در سازمان همکاری‌های شانگهای گفت، با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ایران، عضویت تهران در این نهاد بسیار مفید خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 23
کد خبر: ۱۰۳۲۶۷

به گزارش راهبرد معاصر «بختیار خاکیموف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در سازمان همکاری‌های شانگهای، حضور ایران در این مجموعه را بسیار مفید توصیف کرد.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، خاکیموف روز پنجشنبه در نشستی آنلاین گفت: «نظر به بیانیه‌ها و تعهدات دولت قبلی و سخنرانی "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور ایران در این خصوص که ایران آمادگی دارد تمام توانایی‌های بالقوه خود را با سازمان همکاری‌های شانگهای به اشتراک بگذارد، دلایلی جدی وجود دارد که باور داشته باشیم که این [حضور] بسیار مفید خواهد بود».

 

این دیپلمات ارشد روس افزود: «کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای تصمیمات خود را با تحلیل ترکیبی از تمام مولفه‌ها، اتخاذ کرده‌اند. در این مورد با شرکای خود کاملاً هم‌نظر هستیم».

خاکیموف تأکید کرد روسیه با توجه به «چشم‌اندازهای مشارکت ایران در چنین فعالیت‌هایی از جمله مبارزه علیه تروریسم، قاچاق مواد مخدر و تلاش برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن»، از این حضور حمایت می‌کند.

 

او در ادامه گفت: «[انگیزه حمایت روسیه] از این درک نشأت می‌گیرد که ایران از یک سو یکی از مشارکت‌کنندگان فعال در پروژه یک کمربند یک جاده و از سوی دیگر [کوریدور] شمال-جنوب است. زیرساخت‌های به‌خوبی توسعه یافته ترابری این امید را ایجاد می‌کند که ایران به طور ملموسی در شکل دهی فضای ترابری مشترک سهیم خواهد بود و امنیت ترابری را تضمین خواهد کرد. ایران همچنین آمادگی ملحق شدن به تلاش‌ها در راستای امنیت غذایی را دارد».

خاکیموف افزود باید «موقعیت جغرافیایی و ژئو استراتژیک ایران و توان بالقوه اقتصادی، سیاسی و دیگر موارد» را در نظر داشت.

این مقام روس در ادامه گفت: «از نظر دیدگاه سیاسی روسیه، ما ایران را همانند افغانستان، یک بخش و قسمتی از فضای سازمان همکاری‌های شانگهای می‌بینیم».

 

توافق آعاز روند پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، هفته گذشته در نشست این سازمان در شهر دوشنبه، به امضا رسید.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در این نشست اعلام کرد، مسکو از آغاز روند پذیرش ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای حمایت می‌کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار