گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین امروز در استانبول حمله یک فرد با کوکتل مولوتف به جمعیت حامی اسرای صهیونیست در کلرادو کابینه سودان منحل شد وال‌استریت‌ژورنال: کاخ سفید دستور توقف همه فعالیت‌های جدید تحریمی علیه ایران را صادر کرد حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا

مسکو: حضور ایران در سازمان شانگهای بسیار مفید خواهد بود

نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در سازمان همکاری‌های شانگهای گفت، با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ایران، عضویت تهران در این نهاد بسیار مفید خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 23
کد خبر: ۱۰۳۲۶۷

به گزارش راهبرد معاصر «بختیار خاکیموف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در سازمان همکاری‌های شانگهای، حضور ایران در این مجموعه را بسیار مفید توصیف کرد.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، خاکیموف روز پنجشنبه در نشستی آنلاین گفت: «نظر به بیانیه‌ها و تعهدات دولت قبلی و سخنرانی "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور ایران در این خصوص که ایران آمادگی دارد تمام توانایی‌های بالقوه خود را با سازمان همکاری‌های شانگهای به اشتراک بگذارد، دلایلی جدی وجود دارد که باور داشته باشیم که این [حضور] بسیار مفید خواهد بود».

 

این دیپلمات ارشد روس افزود: «کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای تصمیمات خود را با تحلیل ترکیبی از تمام مولفه‌ها، اتخاذ کرده‌اند. در این مورد با شرکای خود کاملاً هم‌نظر هستیم».

خاکیموف تأکید کرد روسیه با توجه به «چشم‌اندازهای مشارکت ایران در چنین فعالیت‌هایی از جمله مبارزه علیه تروریسم، قاچاق مواد مخدر و تلاش برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن»، از این حضور حمایت می‌کند.

 

او در ادامه گفت: «[انگیزه حمایت روسیه] از این درک نشأت می‌گیرد که ایران از یک سو یکی از مشارکت‌کنندگان فعال در پروژه یک کمربند یک جاده و از سوی دیگر [کوریدور] شمال-جنوب است. زیرساخت‌های به‌خوبی توسعه یافته ترابری این امید را ایجاد می‌کند که ایران به طور ملموسی در شکل دهی فضای ترابری مشترک سهیم خواهد بود و امنیت ترابری را تضمین خواهد کرد. ایران همچنین آمادگی ملحق شدن به تلاش‌ها در راستای امنیت غذایی را دارد».

خاکیموف افزود باید «موقعیت جغرافیایی و ژئو استراتژیک ایران و توان بالقوه اقتصادی، سیاسی و دیگر موارد» را در نظر داشت.

این مقام روس در ادامه گفت: «از نظر دیدگاه سیاسی روسیه، ما ایران را همانند افغانستان، یک بخش و قسمتی از فضای سازمان همکاری‌های شانگهای می‌بینیم».

 

توافق آعاز روند پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، هفته گذشته در نشست این سازمان در شهر دوشنبه، به امضا رسید.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در این نشست اعلام کرد، مسکو از آغاز روند پذیرش ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای حمایت می‌کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار