مقام اماراتی خطاب به تل آویو: مسئولیت ایران برعهده جامعه بین الملل است

رئیس کمیته دفاع، داخلی و روابط خارجه در شورای ملی فدرال امارات در گفتگو با یک روزنامه صهیونیستی ضمن هشدار به جامعه بین‌الملل در خصوص بازگشت به برجام، تاکید کرد که مسئولیت ایران تنها به گردن اسرائیل نیست بلکه برگردن جامعه بین‌الملل است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 29
کد خبر: ۱۰۳۹۱۲

«علی راشد النعیمی» رئیس کمیته دفاع، داخلی و روابط خارجه در شورای ملی فدرال امارات در مصاحبه با یک روزنامه صهیونیستی درباره بازگشت به برجام هشدار داد و جامعه بین‌الملل را به «دادن فرصت بقا و حفظ موجودیت به جمهوری اسلامی ایران» متهم کرد.

این مقام اماراتی در گفت‌وگو با روزنامه اقتصادی «گلوبز» با «جنایتکار» توصیف کردن نظام جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد: «جامعه بین‌المللی به جای مبارزه با این نظام تا به آخر، به آن فرصت بقا و حفظ موجودیت می‌دهد».

به گزارش راهبرد معاصر، وی در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، که میان جمهوری اسلامی ایران و پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، به اضافه آلمان (۵+۱) در سال ۲۰۱۵، امضا شد، مدعی شد: «ایران دائماً قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند و به صورت مستمر، حق حاکمیت همسایگان خود را نقض می‌کند. مسئولیت این امر تنها بر عهده اسرائیل یا ایالات متحده یا کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست بلکه برعهده کل جامعه بین‌الملل است زیرا این یک تهدید جهانی است».

این مقام اماراتی، در ادامه ادعاها و اتهام‌زنی‌های خود علیه ایران، گفت: «توافق هسته‌ای به ایران چراغ سبز نشان داد تا در منطقه آزاد عمل کند، خرابکاری تروریستی کند، در امور داخلی دیگر کشورها دخالت کند. دولت باراک اوباما اجازه این امر را به [ایرانی‌ها] داد. علاوه بر آن، میلیاردها دلار پول به موجب این توافق به دستشان رسید که از آن برای فعالیات‌های مجرمانه بین‌المللی استفاده کردند. بازگشت به توافق هسته‌ای، آن‌چنان که در سال ۲۰۱۵ بود، یک فاجعه برای منطقه و کل جهان خواهد بود و ایران از حمایت و تأیید بین المللی برای سیاست‌های تروریستی خود، برخوردار خواهد شد».

وی در ادامه با زدن نقاب دلسوزانه برای مردم ایران خواستار تمایز قائل شدن میان مردم و نظام ایران شد و گفت که نظام ایران بزرگترین مقصر است نه مردم آن. و باید از این مردم برای رسیدن به زندگی بهتر، آرام و مسالمت آمیز حمایت شود.

النعیمی که دو هفته پیش در کنفرانس سالانه اندیشکده سیاست‌های مبارزه با تروریسم (ICT) در (دانشگاه رایشمن) در شهر هرتسلیا در مرکز فلسطین اشغالی شرکت کرده بود، در این مصاحبه ایران را تهدید اصلی صلح در منطقه توصیف کرد و گفت: «دولت اسرائیل و امارات متحده در کنار هم و در مقابل آن می‌ایستند».

«روسیا الیوم» با بازنشر این مصاحبه به زبان عربی نوشت که رئیس کمیته دفاع، داخلی و روابط خارجه در شورای ملی فدرال امارات در ادامه خطاب به صهیونیست‌ها در خصوص مبارزه با تروریسم گفت: «این جنگِ شما نیست، برای همه ما است. شما پشت پرده، کارهای زیادی انجام می‌دهید، بیایید تا بتوانیم شریک باشیم و به صورت مشترک و برابر، در جنگی مشترک با استفاده از یک زبان مشترک، علیه تروریسمی مشترک حضور یابیم. به لطف دین که می‌تواند ما را به هم مرتبط کند و در عین حال ما را از هم جدا ‌کند، می‌بایست رهبران مذهبی منطقه را به داستان خود جذب کنیم تا عموم مردم را متقاعد کنیم».

این مقام اماراتی، وعده بهبود شرایط اقتصادی و حمایت از مردم را سلاحی موثر علیه تروریسمی که به اعتقاد او «در بین جوامع فقیر و تحصیل نکرده گوش شنوایی پیدا کرد»، توصیف کرد.

النعیمی چندی پیش نیز در یادداشتی جنجالی که در نشریه آمریکایی «نیوزویک» منتشر شد، با سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم صهیونیستی، مدعی شد که ایران و جنبش مقاومت اسلامی حماس، عاملان رنج فلسطینی‌ها هستند نه اسرائیل.

وی که خود از میانجیگران امضای توافق عادی‌سازی روابط موسوم به «آبراهام» میان رژیم صهیونیستی و چهار کشور عربی بوده، در این یادداشت خواستار «آزادی فلسطینی‌ها از دست جنبش حماس و ایران» شد و مدعی شد: «حقوق ملت فلسطین و آرمانهای آن، از سوی حماس برای خدمت به برنامه‌های ایران، سلب شده است».

این مقام اماراتی با تاکید بر پایبندی به توافق عادی‌سازی روابط با تل آویو در سایه تشدید تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین افزود: «جنگ با افراط‌گرایی ایران باید ادامه یابد. از توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل با امارات، بحرین، سودان و مغرب بازگشتی صورت نمی‌گیرد» (جزئیات بیشتر)

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیرش به نیویورک و دیدار با همتایان اروپایی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، با بیان این‌که سیاست قطعی دولت جدید ایران، گره نزدن اقتصاد داخلی به برجام است، تصریح کرد:« آمریکا باید بداند، همه بده بستان‌ها یک بار در مذاکرات برجام انجام شد ولذا مذاکرات وین نه برای توافقی جدید، بلکه برای اطمینان از بازگشت کامل و تضمین شده آمریکا به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است».

وی در خصوص زمان آغاز مذاکرات وین به منظور احیای برجام اظهار داشت: «آنها دوست دارند بگویند بزودی یعنی چه چند ساعت و چند هفته.بزودی یعنی به محض این‌که بررسی‌های ما کامل شود این اقدام را انجام خواهیم داد».

تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی دیگر از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر