انحلال قریب الوقوع کابینه نفتالی بنت-راهبرد معاصر

انحلال قریب الوقوع کابینه نفتالی بنت

اختلافات جدیدی که بین احزاب ائتلاف کابینه نفتالی بنت در حال آشکار شدن است کم‌کم شکاف‌های موجود بین این احزاب را برای انحلال ائتلاف کابینه فراهم می‌کند و همین اختلافات می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور به انحلال کنست و انتخابات پیش از موعد منجر شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 04
کد خبر: ۱۰۴۳۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که هنوز ۴ ماه بیشتر از زمان تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی نمی‌گذرد، این کابینه که مجموعه‌ای از احزاب متضاد را در خود جمع کرده، به اختلافاتی رسیده است که می‌تواند به عمر کوتاه این کابینه پایان دهد. کابینه «بنت» مهمترین خطر انحلال را که تصویب بودجه سالانه بود، پشت سر گذاشته است، اما اختلافات جدیدی رخ نموده که می‌توانند باعث فروپاشی کابینه و انحلال کنست شده، رژیم صهیونیستی را به سمت انتخابات جدید گسیل کند.

اختلافات جدید موجود در کابینه

براساسا نظرسنجی‌هایی که طی ماه‌های اخیر در رژیم صهیونیستی انجام شده، اکثریت قابل توجهی از صهیونیست‌های ساکن فلسطین اشغالی از عملکرد «نفتالی بِنِت» رضایت ندارند. این عدم رضایت به ویژه در عرصه مقابله با کرونا و سفری که «بِنِت» به سازمان ملل داشت خود را به خوبی نشان داده است. این کلیت در کنار دو اختلاف جدی که در حال حاضر بین احزاب حاضر در ائتلاف کابینه به وجود آمده مهمترین خطراتی هستند که می‌توانند هر کدام به طور جداگانه کابینه رژیم اسرائیل را به انحلال نزدیک کنند.

هشدار حزب فلسطینی «راعم»

نخستین اختلاف که می‌تواند کابینه «بِنِت» را به انحلال برساند اختلافی است که حزب فلسطینی «راعم» به ریاست منصور عباس با کابینه دارد و نسبت به عواقب آن نیز هشدار داده است.

طی روز‌های گذشته، «ولید طه» عضو حزب فلسطینی «راعم» در کنست رژیم صهیونیستی اعلام کرد عدم توجهی که در حال حاضر در کابینه نسبت به درخواست‌های حزب متبوعش در خصوص بودجه وجود دارد، می‌تواند بستر خروج حزب «راعم» از کابینه و در نتیجه انحلال کابینه را فراهم آورد.


او در مصاحبه‌ای با شبکه ۷ عبری گفت: ما خواسته‌های زیادی از بودجه داریم و نیامده‌ایم مگر آنکه به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کنیم. ما وارد ائتلاف کابینه شدیم تا به عنوان شرکایی اثر گذار، مسائلی را که برای جامعه فلسطینیان ساکن سرزمین ۱۹۴۸ مهم است پی گیری کنیم و اگر این مسائل تغییری نیابند به سمت صندوق‌های رأی خواهیم رفت تا بودجه به سمت یک برنامه سیاسی فراگیر هدایت شود. نتایج میدانی اشاره به آن دارند که فلسطینی‌های ۱۹۴۸ از اوضاع کنونی رضایت ندارند. ما نیاز داریم که در مسئله جمع آوری اسلحه در جامعه فلسطینی‌های ساکن ۱۹۴۸ قوی‌تر از این عمل کنیم.

به طور خلاصه اعضای حزب فلسطینی «راعم» کابینه را تهدید کرده‌اند اگر رضایت جامعه فلسطینی‌های ساکن سرزمین‌های ۱۹۴۸ را به دست نیاورند از ائتلاف خارج خواهند شد.

اختلاف حزب «مرتس» بر سر لایحه مهاجرت

دومین اختلاف به وجود آمده در کابینه «بِنِت» مربوط به اختلاف حزب چپگرای «مرتس» با اعضای کابینه است. حزب مذکور به دنبال تصویب لایحه‌ای در کنست در خصوص مهاجرت به رژیم صهیونیستی است. «مرتس» این لایحه را از یک ماه قبل ارائه کرده است و به دنبال به دست آوردن توافق در ائتلاف کابینه برای تصویب این لایحه است. اما این توافق و اتفاق نظر در کابینه به وجود نیامده است و در شرایط موجود «سمحا روتمان» از حزب «مرتس» تهدید کرده است در صورتی که این لایحه به نتیجه نرسد از ائتلاف کابینه خارج خواهد شد.



در همین راستا «آیلیت شاکید» وزیر داخلی کابینه رژیم صهیونیستی از «روتمان» خواسته است تا رأی گیری در خصوص این لایحه را به تعویق بیاندازد. گفته می‌شود «شاکید» به «روتمان» پیشنهاد داده است تا در صورتی که قانون شمول خانوادگی یکسال دیگر تمدید شد، تیمی مشترک برای آماده کردن قانون پایه «مهاجرت» تشکیل شود. «روتمان» نیز مشروط به اینکه رأی گیری در خصوص قانون شمول خانوادگی تصویب شود حاضر است تیم کارشناسی تشکیل شود.

محافل نزدیک به «شاکید» می‌گویند اگر مخالفان آماده تصویب این قانون نشوند آنچنان که یکسال قبل تصویب نشد دیگر چیزی برای گفتن باقی نخواهد ماند». برخی اعضای کابینه می‌گویند اگر مخالفان دولت از قانون مهاجرت حمایت کنند این قانون بدون حمایت حزب «مرتس» و حزب فلسطینی «راعم» نیز به تصویب خواهد رسید.


حال «میشل روزین» رئیس فراکسیون حزب «مرتس» با آگاهی از این اطلاعات کابینه را تهدید به انحلال کرده، گفته است: «گویا برخی اعضای کابینه خواستار انتخابات پیش از موعد در زمانی نزدیک هستند». این اظهارات نشان از آن دارند که «مرتس» در صورتی که قانون مهاجرت آنگونه که می‌خواهد به تصویب نرسد و قانول شمول خانوادگی دوباره در کنست تصویب شود از ائتلاف کابینه خارج خواهد شد و نتیجه این خروج انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودرس خواهد بود.

این دو اختلاف برای انحلال کابینه رژیم صهیونیستی خطر قابل توجهی را به وجود آورده‌اند. نگاهی به گذشته نشان می‌دهد بعید است هیچ یک از دو طرف از موضع خود در قبال مسائلی که مطرح کرده‌اند، کوتاه بیایند لذا به نظر می‌رسد در صورتی که راه حلی میانه برای اختلافات عرب‌های فلسطینی کابینه رژیم صهیونیستی با اعضای دیگر و اختلافات حزب «مرتس» بر سر قانون پایه مهاجرت پیدا نشود، انحلال کابینه قریب‌الوقوع خواهد بود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر