نگرانی از آغاز مذاکرات وین برای احیای برجام تل آویو را به تکاپو انداخت-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

نگرانی از آغاز مذاکرات وین برای احیای برجام تل آویو را به تکاپو انداخت

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از نگرانی شدید مقامات این رژیم از آغاز مذاکرات وین برای احیای برجام و سفر هفته آینده مشاور امنیت داخلی و رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل به آمریکا، خبر می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - 2021 September 29
کد خبر: ۱۰۳۸۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از نگرانی فزاینده رهبران سیاسی اسرائیل در خصوص از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای امضا شده با ایران در سال ۲۰۱۵ (برجام)، در سایه تداوم پیشرفت‌های ایران در غنی‌سازی اورانیوم خبر می‌دهند و به پیشرفت خود ادامه می دهد ، نگران است.

شبکه کان ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این خصوص اعلام کرد: «اسرائیل به دنبال چارچوب‌بندی مذاکرات وین در یک بازه زمانی مشخص و متقاعد کردن کشورهای شرکت‌کننده به ضرورت تعیین یک سقف زمانی برای مذاکرات در سایه نگرانی از تداوم تماس قدرتهای بزرگ با تهران و مذاکرات با هدف احیای توافق هسته ای ایران است».

بنا بر این گزارش، به همین دلیل، قرار است «ایال حولاتا» مشاور امنیت داخلی و رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل، هفته آینده به واشنگتن سفر کند تا با «جیک سالیوان» همتای آمریکایی و سایر مقامات دولت این کشور در این‌ خصوص گفت‌وگو و رایزنی کند.

این شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی در ادامه گزارش خود اعلام کرد که حولاتا در این سفر، به دنبال هماهنگی با واشنگتن و آگاهی از ماهیت رویکردهای آمریکایی در خصوص توافق هسته‌ای با ایران و راهبردی است که واشنگتن در مرحله آتی اتخاذ خواهد کرد.

این شبکه تلویزیونی در ادامه به سفر اخیر سالیوان به عربستان سعودی و امارات و رایزنی او با مقامات این دو کشور در خصوص اوضاع منطقه‌ای از جمله تحولات اخیر یمن و «تهدید مشترک ایران» و نیز مذکرات دوجانبه اخیر عربستان سعودی با ایران با هدف اعتمادسازی اشاره کرد.

کان ۱۱، به نقل از یک مقام عالی‌رتبه در دولت رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «تمایل شدیدی در جهان برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد‌ _اما این‌که ابرقدرت ها بخواهند یا نخواهند_ بستگی به موقعیت ایران دارد. رهبری سیاسی در اسرائیل نیز قصد دارد هماهنگی خود را با دولت آمریکا، در این زمینه تقویت کند».

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز در خصوص استراتژی اسرائیل در قبال مذاکرات وین، به نقل از این مقام اسرائیلی که در حاشیه سخنرانی «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این روزنامه مصاحبه کرد، نوشت: «اسرائیل عملیات فشرده‌ای علیه توافق با ایران انجام نمی دهد، اقدامی که دفعه قبل شکست خورد».

وی با اشاره به این‌‌که اتخاذ چنین سیاستی که در دوره دولت نتانیاهو نتایج معکوس داشت، اشتباه است، تاکید کرد: «ما باید بر مسیری که برای مقابله با ایران طی می کنیم تمرکز کنیم، خواه توافق شود یا نه».

این منبع آگاه که خواست نامش فاش شود، دتصریح کرد: «ما نمی‌توانیم آینده اسرائیل را به مسأله دستیابی توافق با تهران منوط کنیم».

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیرش به نیویورک و دیدار با همتایان اروپایی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، با بیان این‌که سیاست قطعی دولت جدید ایران، گره نزدن اقتصاد داخلی به برجام است، تصریح کرد:« آمریکا باید بداند، همه بده بستان‌ها یک بار در مذاکرات برجام انجام شد ولذا مذاکرات وین نه برای توافقی جدید، بلکه برای اطمینان از بازگشت کامل و تضمین شده آمریکا به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است».

وی در خصوص زمان آغاز مذاکرات وین به منظور احیای برجام اظهار داشت: «آنها دوست دارند بگویند بزودی یعنی چه چند ساعت و چند هفته.بزودی یعنی به محض این‌که بررسی‌های ما کامل شود این اقدام را انجام خواهیم داد».

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از این توافق خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی دیگر از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار