به گزارش راهبرد معاصر، «احیای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان» یکی از مصوبات وزارت ورزش در دوره مسعود سلطانی فر بود، مصوبهای که ۲۰ مردادماه ۹۷ در نشست مشترک وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک مورد توجه و تاکید قرار گرفت تا آن حد که مقرر شد اقدامات قانونی و اجرایی برای احیای آن به سرعت انجام شود.
طی این مدت اگرچه خیلی کُند اما با تعیین سرپرست و محلی برای استقرار ساختمان اقداماتی جهت خروج فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان از کمای چند دههای خارج شد با این حال بی برنامگیها و بی توجهیها منجر به این شده که بعد از گذشت ۳۹ ماه این فدراسیون به همان خانه اول بازگردد و شرایط نابسامان و بلاتکلیفی که برای فعالیت داشت.
حرکت رو به جلویی که خیلی زود متوقف شد
لزوم عمل به مصوبه احیای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان تعیین سرپرست برای آن بود با این حال ۵ ماه طول کشید تا پیرو این مصوبه سرپرست فدراسیون هم انتخاب و معرفی شود. الهه عرب عامری گزینه منتخب وزیر ورزش بود که دی ماه ۹۷ حکم سرپرستی خود را از وی گرفت اما این حکم و ابلاغ رسمی آن هم کمک حال فدراسیون و مشتاقانش برای آغاز به کار نبود.
در واقع روند کُندی که در رابطه با آغاز به کار فدراسیون بینالمللی ورزش زنان وجود داشت، بعد از انتخاب سرپرست هم ادامه داشت طوری که تنها اقدام انجام شده بعد از آن مشخص شدن دفتر کار بود که آنهم بعد از سخت پسندیهای زیاد خانم سرپرست، کش و قوس فراوان و سنگ اندازی هیات گلف به سرانجام رسید.
تابستان سال ۹۸ بود که با پیشنهاد وزارت ورزش و موافقت سرپرست فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان، یکی از واحدهای طبقه اول در ساختمان چهار طبقه معروفِ مجموعه ورزشی انقلاب در اختیار این فدراسیون قرار گرفت. البته این ساختمان نیازمند اقدامات نوسازی و بهسازی بود تا از ویژگیهای متناسب برای فدراسیونی در سطح بینالمللی، برخوردار شود. این موضوع در کنار زمانی که تخلیه هیات گلف استان تهران گرفت مانعی بزرگ در مستقر شدن به موقع سرپرست فدراسیون بینالمللی ورزش زنان در محل کارش ایجاد کرد.
در هر صورت اردیبهشت ماه سال ۹۹ بود که فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان با در اختیار گرفتن دفتر محل کار و استقرار مسئولانش در آن، وارد پروسه جدیدی از حیات خود شد اما حرکت رو به جلو این فدراسیون برای انجام دیگر فعالیتهای و اقدامات لازم جهت احیای کامل همینجا متوقف شد!
استعفای سرپرست چند شغله
بعد از آن تعیین سرپرست، انتخاب ساختمان و استقرار در آن آخرین قدمی بود که در رابطه با مصوبه احیای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان برداشته شد، به هر حال لزوم نتیجه گیری از این مصوبه مکاتبه با کشورهایی که در زمان حیات این فدراسیون عضو آن به حساب میآمدند، بود و اینکه شرایط برای انتخابات دوباره و تعیین هیات مدیره جدید و … مهیا شود اما پیش از انجام این اقدامات ابتدایی و ضروری، سرپرست فدراسیون از سمت خود کنارهگیری کرد.
البته استعفای الهه عرب عامری اتفاق امروز و دیروز نیست، وی در روزهای پایانی حضور مسعود سلطانی فر در وزارت ورزش اعلام کنارهگیری کرد اما وزارت ورزش از اطلاع رسانی آن امتناع کرد.
طاهره طاهریان نایب رئیس کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید این موضوع گفت: خانم عرب عامری ملزم به حضور تمام وقت در دانشگاه بود به همین دلیل از سرپرستی فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان استعفا داد، بعد از آن اما فرد دیگری جایگزین وی نشد.
وی تصریح کرد: بعد از استقرار در مجموعه ورزشی انقلاب، سرپرست فدراسیون همراه با خانم مهسا حسینی که از قدیمیهای ورزش هستند و آقای ناصربخت که از طرف وزارت ورزش به عنوان خزانهدار معرفی شده بود، فعالیتهای خود را در فدراسیون آغاز کردند اما هنوز به نتیجه واحد و قابل اتکایی نرسیده بودند که استعفای خانم عرب عامری مطرح شد. بعد از آن هم سرپرست دیگری تعیین نشد تا کارها ادامه پیدا کند.
وزارت ورزش مصوبه خود را روی زمین گذاشته
استعفای الهه عرب عامری از سرپرستی فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان اتفاق عجیبی نبود کما اینکه خبرگزاری مهر هم پیش از آن در گزارشی با عنوان «خانم سرپرست چشم فدراسیون را هم کور کرد / چند شغله به احیا نمیرسد» این انتقاد را مطرح کرد که او جز صحبت و اظهار نظر در مورد اهمیت این فدراسیون و لزوم توجه مدیران وزارت و کمیته به آن نتوانسته اقدام نتیجه بخشی داشته باشد و این هم به خاطر پرمشغله بودن وی است یا احیاناً کم کار بودنش!
قطعاً به همین دلیل بوده که مسعود سلطانی فر بدون پافشاری با استعفای عرب عامری موافقت کرد بدون اینکه اقدام دیگری برای تعیین سرپرست جدید داشته باشد طوری که امروز این فدراسیون با وجود مصوبهای که ۳۹ ماه پیش برای احیایاش زودهنگامش صادر شد بدون سرپرست است.
ادامه حیات یا بازگشت به کٌما؟
گسترش تقویت و هویت بخشی ورزش زنان مسلمان با حفظ حدود فرهنگی و شرعی هدف از تصویب احیای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان در مردادماه سال ۹۷ بود در حالی که این فدراسیون سال ۸۹ بعد از دو دهه فعالیت به دلایل نامشخص تعطیل و فعالیتهای آن لغو شد و با شرایطی که امروز دارد مشخص نیست اصلاً وزارت ورزش و متصدی آن تصمیمی برای عمل به مصوبه وزارت قبل دارد یا نیازی به فعالیت این فدراسیون در بدنه ورزش نمیبیند.
فدراسیون بینالمللی ورزش زنان سال ۱۳۶۹ با حمایت تمام قد رئیس وقت کمیته بینالمللی المپیک، رئیس وقت شورای المپیک آسیا و رئیس جمهوری وقت ایران در تهران و تشکیل و آغاز به کار کرد. آن زمان الگوهای رایج پوشش ورزشکاران زن در سطح جهان با مذهب و اعتقادات زنان مسلمان مغایرت داشت و به همین دلیل محدودیتهایی برای این دسته از ورزشکاران جهت حضور در مسابقات بینالمللی و بعضاً ملی ایجاد شده بود. تشکیل فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان و به خصوص راه اندازی «بازی های اسلامی بانوان» اما خلأ ناشی از محدودیتهای حضور بانوان در میادین بینالمللی و با حجاب اسلامی را کامل پُر کرد.
بعد از لغو فعالیتهای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان و با توجه متفاوت شدن شرایط حضور بانوان در میادین بینالمللی اما هیچ تاثیر منفی در وضعیت زنان ایران و حتی جهان ایجاد نشد کمااینکه طی ۱۱ سال گذشته اولینهای زیادی را در میادین بینالمللی مانند المپیک رقم زدند.
اصلاً به همین دلیل بود که بعد از مصوب شدن احیای فدراسیون بینالمللی ورزش زنان و انتخاب سرپرست برای آن، خبرگزاری مهر انتقاداتی مطرح کرد مبنی بر اینکه «فدراسیون بینالمللی ورزش زنان کدام بار را از دوش ورزش بر میدارد؟»
حالا هم مشخص نیست در رابطه با فدراسیون بینالمللی ورزش زنان مسلمان وزیر جدید ورزش دنباله رو راه وزیر قبل خواهد بود یا عادت همیشگی در ورزش مبنی بر اینکه موضوعی مصوب شود، برای آن حکم صادر شود اما به امان خدا سپرده شود و هیچ وقت نتیجهای نداشته باشد./مهر