واکنش خطیب زاده به اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپا در آستانه مذاکرات وین-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

واکنش خطیب زاده به اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپا در آستانه مذاکرات وین

سخنگوی وزارت امور خارجه در آستانه مذاکرات وین به تشریح رویکرد ایران، آمریکا و سه کشور اروپایی پرداخت و نوشت: آن‌ها روایت‌های تحریف شده سر هم کرده و بر تحریم‌ها می‌افزایند، ولی ایران تیم مذاکره‌کننده جدی و سطح بالا تشکیل می‌دهد و خواستار توافق خوب فوری و اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 25
کد خبر: ۱۱۱۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (پنجشنبه) در توئیتی در مقایسه رویکرد و اقدامات آمریکا/ تروئیکای اروپا و جمهوری اسلامی ایران نوشت: در آستانه گفتگو‌های وین، آمریکا و تروئیکای اروپایی بیانیه‌های متقلبانه صادر می‌کنند، بر تحریم‌ها می‌افزایند، روایت‌های تحریف شده سرهم می‌کنند، در برابر تهدیدات اسرائیل سکوت می‌کنند.

وی افزود: ایران، تیم مذاکره‌کننده جدی و سطح بالا تشکیل می‌دهد. خواستار توافق خوب فوری و اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ می‌شود و رایزنی‌های منطقه‌ای انجام می‌دهد.

خطیب‌زاده اضافه کرد:کافی است اولویت‌های دو طرف را مقایسه کنید.



انگلیس، آلمان و فرانسه شامگاه چهارشنبه بیانیه‌ای مشترک خطاب به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) منتشر کردند و در آن به تکرار ادعا‌ها درخصوص ماهیت برنامه هسته‌ای کشورمان پرداختند.

این سه کشور در ابتدای بیانیه خود از جدیدترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و همچنین کار حرفه‌ای و به گفته آنها، بی طرفانه آژانس در انجام وظایفش مبنی بر نظارت و راستی آزمایی در ایران قدردانی کردند.

آن‌ها در ادامه با طرح این ادعا که ایران طی دو سال گذشته به آنچه "تنش زایی نظام‌مند هسته ای" خوانده شده، ادامه داده است مدعی شدند که تهران با توسعه ظرفیت‌های هسته‌ای خود جامعه جهانی را در معرض خطر جدی قرار داده است.

تروئیکای اروپا مدعی شدند: ایران هیچ توجیه غیرنظامی برای غنی سازی ٢٠ و ٦٠ درصد ندارد و همچنین تولید اورانیوم با غنای بالا برای یک کشورِ بدون تسلیحات هسته‌ای بی سابقه است. به علاوه، اقدام اخیر ایران در نصب زیرساخت‌های سانتریفیوژ‌های پیشرفته تحولی نگران‌کننده است و این رویداد می‌تواند غنی‌سازی در سطوح بالاتر را برای ایران آسان‌تر کند.

آن‌ها در بیانیه مشترک خود مدعی شدند که اقدامات هسته‌ای اخیر ایران موجب کاهش ارزش‌های برجام در زمینه عدم اشاعه به شکلی بازگشت‌ناپذیر شده است.

این کشور‌ها همچنین مدعی کاهش همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شدند و ادعا کردند: این امر باعث کمتر شدن توانایی آژانس برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران شده است.

آن‌ها با بیان این که ۹ ماه است که تهران تمامی اقدامات شفاف‌سازی و راستی‌آزمایی مورد توافق ذیل برجام و پروتکل الحاقی را به حالت تعلیق درآورده است از ایران خواستند که دسترسی‌های آژانس اتمی را مجددا برقرار و به طور کامل با آن همکاری کند.

آن‌ها به علاوه خواستار بازگرداندن دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به مجتمع کرج شدند تا بررسی کند که آیا تولید لوله‌های روتور سانتریفیوژ و بیلوز‌ها از سر گرفته شده است، یا خیر و دوربین‌های جایگزین را نیز نصب کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان در بخش پایانی این بیانیه به از سرگیری مذاکرات برجامی در وین اشاره کرده و آورده اند: ما به عنوان تروئیکای اروپا با حسن نیت به این مذاکرات بازمی گردیم و بر این باوریم که امکان دستیابی به یک تفاهم و اجرای آن به گونه‌ای که موجب بازگشت ایران به پایبندی کامل به برجام و بازگشت ایالات متحده به این توافق شود، وجود دارد. ما متقاعد شده ایم که به نفع تمام طرف هاست که هرچه سریعتر این کار انجام شود. در حقیقت بازگشت به اجرای کامل برجام در راستای امنیت ملی همگان، از جمله ایران است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر