عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

تمرکز کمیسیون مشترک برجام بر رفع موثر تحریم‌ها علیه ایران

گزارش‌ها حاکیست که طرف‌های مقابل اهمیت رفع تحریم‌ها برای ایران را درک کرده و به طور جدی روی این مساله متمرکز هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۰۷ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 28
کد خبر: ۱۱۵۶۱۲

به گزارش راهبرد معاصر روز دوم از هشتمین دور مذاکرات وین در حالی پیگیری می‌شود که دیپلمات‌ها و کارشناسان ارشد کشورهای مشارکت کننده به طور فعالانه مشغول گفت‌وگو و رایزنی درباره چگونگی رفع موثر تحریم‌ها علیه ایران هستند.

کارشناسان ایران و گروه ۱+۴ از صبح امروز (سه‌شنبه) در هتل کویورگ وین گردهم آمده و سخت مشغول بررسی سازوکارها و چارچوب‌هایی هستند که بر اساس آن رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران راستی آزمایی شود.

آن ها همچنین در حال تبیین و تدوین شاخص‌ها و ملاک‌هایی هستند که طبق آن احتمال خروج مجدد ایالات متحده از برجام به حداقل رسیده و نتواند تحریم‌های جدیدی را برخلاف توافق صورت گرفته اعمال کند. موضوعات مربوط به تحریم‌های مالی و بانکی هم قرار است در یکی دو روز آینده از سوی مذاکره کنندگان پیگیری شود.

در نشست روز گذشته (دوشنبه) کمیسیون مشترک برجام همه نمایندگان کشورهای شرکت کننده بر اولویت داشتن موضوع لغو تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه تاکید کردند. «علی باقری کنی» مذاکره کننده ارشد ایران می‌گوید هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

وی بر همین اساس تاکید کرد که در صورت حصول توافق وین، طرف نقض کننده برجام باید تحریم‌ها را بردارد، این اقدام توسط ایران راستی آزمایی و سپس اقدامات هسته‌ای ایران در چارچوب توافق برجام انجام شود.

گزارش‌ها حاکیست که طرف‌های مقابل اهمیت رفع تحریم‌ها برای ایران را درک کرده و به طور جدی روی این مساله متمرکز هستند. مذاکره کننده ارشد ایران می‌گوید که رمز موفقیت گفت‌وگوهای وین دستیابی به توافق در زمینه لغو موثر تحریم های ظالمانه علیه ایران است. او می‌گوید اگر این موضوع پیشرفت کند به نظر ما می‌تواند مسیر دست یابی به توافق را در آینده تسهیل کند.

در همین حال «میخائیل اولیانوف» مذاکره کننده ارشد روسیه بعد از ظهر امروز در توئیتی به برگزاری جلسات کارشناسی رفع تحریم‌ها اشاره و تصریح کرد که ما شاهد پیشرفت‌های تردید ناپذیری در روند گفت‌وگوها هستیم. وی خاطر نشان کرد که موضوع لغو تحریم‌ها به نحو فعالانه‌ای در جلسات پیگیری می‌شود.

مذاکرات به تعبیر انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که مسئولیت هماهنگی جلسات برجام را برعهده دارد نیز در مسیر درستی حرکت می‌کند. او می‌گوید که اگر در روزها و هفته‌های آینده سخت کار کنیم می توانیم به نتیجه مثبت برسیم. این مقام اروپایی خاطر نشان کرد که تمام هیات ها و مذاکره‌کنندگان روی احیای توافقات سال ۹۴ متمرکز هستند.

این سخنان از سوی وزیر امور خارجه ایران نیز امروز تصدیق شد و اعلام کرد: مذاکرات در مسیر خوبی قرار دارد. مهم این است که ما متن مشترک و واحدی در اختیار داریم که تیم مذاکره کننده ما بر روی آن تمرکز کرده و طرف‌های مقابل نیز نسبت به موضوعاتی که ما در درون پرانتز قرار دادیم، یعنی موضوعات اختلافی، متمرکز شده‌اند.

وی با بیان اینکه جمع‌بندی لازم در دو دور قبلی مذاکرات دولت جدید انجام شده است، گفت: ما سرگرم توافق بر نقاط اختلافی که در داخل پرانتز متن ذکر شده است، هستیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اتحادیه اروپا و آقای مورا هم فعالانه تلاش می‌کنند که به نقش هماهنگ خود ادامه دهند، گفت: اگر طرف‌های مقابل، مذاکراتی که در این مرحله شروع شده است را با حسن نیت ادامه بدهند، دست یافتن به یک توافق خوب برای همه طرف‌ها شدنی است و می‌توانیم این هدف را محقق کنیم. وی بیان داشت: اگر جدیت در کنار حسن نیت در طرف های مقابل دیده شود، رسیدن به توافق خوب در آینده‌ای نزدیک متصور است.

مذاکرات در روزهای آینده با محور رفع تحریم‌ها ادامه خواهد داشت و هیات‌ها امیدوارند که در آینده‌ای نزدیک به توافق نهایی دست یابند. البته در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ میلادی یعنی ۳۱ دسامبر، ۱ و ۲ ژانویه مذاکرات به مدت سه روز متوقف و دوباره از سوم ژانویه (۱۳ دی) پیگیری می‌شود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده