ژنرال بازنشسته آمریکایی: آمریکا از ایران برای توافق مشتاق‌تر است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ژنرال بازنشسته آمریکایی: آمریکا از ایران برای توافق مشتاق‌تر است

جک کین گفت:دلیل اینکه این توافق در آن زمان نیز به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت همین بود که آمریکا بسیار مشتاق بود به هر قیمتی به توافق برسد و اکنون نیز تا حدی در همین شرایط هستیم.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۹ - ۰۸ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 29
کد خبر: ۱۱۵۷۸۸

به گزارش راهبرد معاصر «جک کین» ژنرال بازنشسته آمریکایی روز چهارشنبه گفت، در مذاکرات وین، آمریکا کارت خوبی دربرابر ایران ندارد.

کین در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» گفت:‌ «دولت آمریکا نسبت به دولت ایران برای حصول توافق مشتاق‌تر است و این بخشی از مشکل است. در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ نیز که توافق اصلی حاصل شده وضع به همین شکل بود».

این تحلیل‌گر مسائل راهبردی فاکس نیوز مدعی شد:‌ «دلیل اینکه این توافق در آن زمان نیز به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت همین بود که آمریکا بسیار مشتاق بود به هر قیمتی به توافق برسد و اکنون نیز تا حدی در همین شرایط هستیم».

این ژنرال چهارستاره آمریکایی گفت: «اکنون ایرانی‌ها اورانیوم با غنای شصت درصد تولید می‌کنند و ذخایر آن‌ها نیز حدود ده تا یازده برابر چیزی است که در توافق لحاظ شده است. دولت آمریکا به دنبال این است که آن‌ها را تا جایی که می‌تواند به توافق اصلی برگرداند و در مقابل به‌نظر می‌رسد ایرانی‌ها قرار نیست نرمش چندانی داشته باشند».

کین افزود:‌ «ایرانی‌ها این را می‌خواهند که کل تحریم‌ها لغو شوند و این چیزی است که از سوی آن‌ها روی میز است. قرار است اوضاع چنین باشد و این یک فرصت از دست رفته [برای آمریکا] است».

او در ادامه گفت: «بایدن می‌خواهد هرکاری که ترامپ کرده بود رد کند و این‌طور فکر می‌کنم که کمپین فشار حداکثری و تحریم‌ها علیه ایران، تأثیر به‌سزایی بر اقتصاد آن‌ها داشت و بله! آن‌ها [در آن زمان] پای میز مذاکره نیامدند».

کین مدعی شد: «اما در آن زمان آمریکا اهرم فشار متحدان منطقه‌ای و توافقات ابراهیم را در دست داشت و این قوی‌ترین موضعی بود که آمریکایی‌ها در خاورمیانه داشتند».

او در ادامه گفت: «دولت جدید [آمریکا] روی کار آمد و از همه این‌ها فاصله گرفت و این مسئله بسیار مایه تأسف است. رک بگویم که ما کارتی قوی در برابر ایران در مذاکرات [وین]‌ نداریم».

به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ به منظور رفع تحریم‌ها علیه ایران با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دی ماه در شهر وین آغاز شد. در این نشست روند مذاکرات مورد ارزیابی قرار گرفت و خصوص نحوه ادامه گفت‌وگوها بحث و تبادل نظر شد.

«علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در نشست روز دوشنبه با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستی‌آزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفت‌وگوها آمادگی کامل دارد.

در این نشست، تمامی هیأت‌ها به پیشرفت حاصل‌ شده در دور پیشین گفت‌وگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنی‌های فشرده اعلام آمادگی کردند و همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. در پایان نشست مقرر شد که مذاکرات و کار بر روی متن از روز سه‌شنبه هفتم دی ماه در سطوح و فرمت‌های مختلف ادامه یابد

جک کین، ژنرال بازنشسته آمریکایی درباره «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز گفت: «او به وضوح چیزی که می‌خواهد به آمریکا تحویل داده و اعلام کرده که خواستار یک معاهده و یک توافق با ایالات متحده درباره عدم گسترش ناتو است».

کین افزود: «او (پوتین) می‌خواهد مطمئن شود که هیچ تسلیحات یا کمک حیاتی به اوکراین نمی‌رسد. او می‌خواهد پایگاه‌های ناتو در شرق اروپا تقویت شوند و نمی‌خواهد که ناتو هیچ تسلیحات میان‌برد هسته‌ای در این منطقه مستقر کند».

این مقام سابق پنتاگون گفت:‌ «ما باید کارت‌های خود را در این زمینه بازی کنیم. ما نباید درمورد هیچ کدام از این مسائل کنار بکشیم. می‌توانیم با پوتین توافق کنیم که گفت‌وگوهایی سالانه درباره ترتیبات امنیتی داشته باشیم و اینکه چه کاری باید انجام شود که تضمین شود تفسیر اشتباهی صورت نمی‌گیرد».

او در ادامه گفت: «اما تصمیم کشورهای اروپایی که بخواهند به لحاظ نظامی و سیاسی با کدام طرف متحد شوند، به خود آن‌ها و نه آقای پوتین بستگی خواهد داشت»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار