ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم بقائی: عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود نیویورک‌تایمز: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود عراقچی: گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا در فضای احترام متقابل انجام شد ترامپ گوشی‌های هوشمند را از تعرفه‌ها معاف کرد واکنش اولیانوف به مذاکره ایران و آمریکا عراقچی: به مبنای مذاکراتی با آمریکا نزدیک شدیم عراقچی: در هنگام خروج، با هیئت آمریکایی چند دقیقه‌ای گفت‌و‌گو کردیم + فیلم وزیر خارجه عمان: فضای مذاکرات ایران و آمریکا دوستانه بود مذاکرات مسقط پایان یافت/ موافقت ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها در هفته آینده اسلامی: اگر غنی‌سازی اورانیوم را انجام نمی‌دادیم، قادر به راه‌اندازی راکتور‌های خود نبودیم تعلیق بودجه ۲۱۰ میلیون دلاری پرینستون و لغو صد‌ها ویزای دانشجویی در آمریکا بقائی: انتظار نداریم این دور از مذاکرات ایران و آمریکا طولانی باشد ۱۰۰ کشته در حمله نیرو‌های واکنش سریع به یک اردوگاه در سودان تاکید عبدالسلام بر شکست تمام عیار آمریکا در یمن

ویتکاف: برای دستیابی به توافق، به مصالحه نیاز است

استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا که قرار است فردا نماینده آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم عمان باشد به وال استریت ژورنال گفت که خواسته آغازین دولت آمریکا این است که تهران برنامه هسته‌ای خود را حذف کند، اما او پذیرفت که ممکن است برای دستیابی به توافق، به مصالحه نیاز باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۲ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 11
کد خبر: ۲۷۵۴۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، گفت: خط قرمز دولت ترامپ با ایران این است که این کشور توانایی تولید سلاح هسته‌ای پیدا کند.

ویتکاف، که مذاکرات روز شنبه در عمان را برای ایالات متحده رهبری خواهد کرد، به وال استریت ژورنال گفت که خواسته آغازین دولت این است که تهران برنامه هسته‌ای خود را حذف کند، اما او پذیرفت که ممکن است برای دستیابی به چنین توافقی به مصالحه نیاز باشد.

وی در جمع‌بندی پیام خود به طرف ایرانی گفت: «من فکر می‌کنم موضع ما با برچیدن برنامه شما آغاز می‌شود. این موضع امروز ما است. به هر حال، این بدان معنا نیست که در حاشیه، راه‌های دیگری برای سازش بین دو کشور پیدا نمی‌کنیم.»

نماینده آمریکا گفت، اگر ایران از حذف برنامه هسته‌ای خود امتناع کند، موضوع را با رئیس جمهور ترامپ مطرح خواهد کرد تا نحوه ادامه کار را تعیین کند و احتمالاً کاخ سفید را با انتخاب سختی در مورد اینکه چقدر از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را می‌تواند تحمل کند، مواجه خواهد کرد.

به نوشته وال استریت ژورنال برخی تحلیلگران می‌گویند که فشار برای حذف کامل برنامه ایران، نسخه‌ای برای یک بن بست و احتمالاً یک درگیری نظامی است. رابرت آینهورن، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا در زمینه منع اشاعه، می‌گوید: «دولت ترامپ در موقعیت خوبی برای مذاکره درباره یک توافق قوی قرار دارد، توافقی که بتواند به طور قابل راستی‌آزمایی از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای برای مدت زمان قابل توجهی جلوگیری کند.»

ایران بار‌ها اعلام کرده برنامه هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز است و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز آن را تایید کرده‌اند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه پیش از آغاز مذاکرات گفت: ما نه پیش داوری می‌کنیم و نه پیش بینی می‌کنیم. ما قصد داریم روز شنبه نیات و جدیت طرف مقابل را ارزیابی کنیم و حرکات بعدی خود را بر اساس آن تنظیم کنیم.

ویتکاف هم گفته که جلسه اولیه «در مورد اعتمادسازی است. صحبت در مورد این است که چرا رسیدن به توافق برای ما بسیار مهم است، نه شرایط دقیق معامله.»

ترامپ درباره مذاکرات روز شنبه گفته است که مذاکرات رو در رو برای امضای توافق ضروری است. مقامات ایرانی گفته‌اند که مذاکرات اولیه غیرمستقیم خواهد بود و مقامات عمانی بین دو طرف میانجیگری خواهند کرد. ویتکاف گفت که امیدوار است این مشکل را حل کند و «پارامترها» را برای مذاکرات آینده تعیین کند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار