عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

اردوغان: خرید «اس-۴۰۰» قطعی است

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه دریافت سامانه پدافندی «اس-۴۰۰» از روسیه قطعی است، گفت آنکارا در تولید سامانه «اس-۵۰۰» هم مشارکت خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 19
کد خبر: ۱۱۵۷۹
به گزارش راهبرد معاصر ، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه شنبه شب گفت قرارداد خرید سامانه پدافندی «اس-۴۰۰» از روسیه قطعی است و آنکارا در تولید نسل بعدی این سامانه روسی، سامانه دفاعی «اس-۵۰۰» هم مشارکت خواهد داشت.

ترکیه یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و در پروژه تولید جنگنده «اف-۳۵» با آمریکا و چند عضو دیگر این پیمان مشارکت دارد. واشنگتن با ادعای اینکه خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه توسط یک کشور عضو ناتو، می‌تواند به تضعیف شبکه پدافندی این پیمان و همچنین لو رفتن توانمندی‌های رادارگریزی اف-۳۵ منجر شود، تحویل این جنگنده‌ها با آنکارا را به حالت تعلیق درآورده و ترکیه را برای لغو قرارداد اس-۴۰۰ تحت فشار قرار داده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، اردوغان که در یک برنامه تلویزیونی در استانبول به سوال دانشجویان پاسخ می‌داد، در مورد تهدید آمریکا مبنی بر خودداری از تحویل اف-۳۵ به ترکیه، واشنگتن را به وقت‌کشی متهم کرد و گفت: «آن‌ها فعلا دارند توپ را در زمین می‌چرخانند و کمی از خود بی‌میلی نشان می‌دهد. اما دیر یا زود، ما اف-۳۵‌ها را دریافت خواهیم کرد. عدم تحویل آن‌ها جزو گزینه‌ها نیست.»

در روزهای گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه آنکارا تحت فشار واشنگتن از مسکو خواسته تحویل اس-۴۰۰ را به تأخیر بیاندازد. اما مقام‌های ترکیه‌ای با رد این گزارش‌ها، اعلام کرده‌اند که به محض آنکه این سامانه آماده باشد، آنکارا آن را تحویل خواهد گرفت. انتظار می‌رود اولین محموله اس-۴۰۰ تا پایان سال جاری میلادی به ترکیه تحویل داده شود. (جزئیات بیشتر)

مقام‌های روس تاکنون در مورد ادعای اردوغان مبنی بر مشارکت ترکیه در پروژه تولید سامانه اس-۵۰۰ اظهار نظری نکرده‌اند.

منبع : فارس
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده