ادعای فایننشال تایمز از میانجیگری قطر بین ایران و آمریکا-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

ادعای فایننشال تایمز از میانجیگری قطر بین ایران و آمریکا

روزنامه انگلیسی مدعی شده قطر به درخواست واشنگتن و تهران به عنوان یک واسطه در ارتباط با مذاکرات وین عمل کرده، تا بین دو طرف اعتمادسازی کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 08
کد خبر: ۱۲۵۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر «فایننشال تایمز» به نقل از افراد مطلع مدعی شد قطر نقش خود را برای میانجیگری بین ایالات متحده و ایران تشدید کرده است.

به ادعای این روزنامه انگلیسی، قطر به درخواست واشنگتن و تهران به عنوان یک واسطه عمل کرده و مذاکرات در پایتخت اتریش را تکمیل می‌کند تا بین دشمنان دیرینه اعتمادسازی کند. طبق این گزارش، دوحه پیام‌هایی را بین بازیگران اصلی منتقل کرده و برای رفع نگرانی‌های ایران، از جمله موارد مربوط به درخواست این کشور مبنی بر ارائه تضمین از سوی دولت بایدن در این خصوص که هیچ دولت آینده ایالات متحده نمی‌تواند به‌طور یکجانبه از توافق مانند ترامپ خارج شود، تلاش کرده است.

فایننشال تایمز به نقل از یک دیپلمات مطلع از نقش قطر ادعا کرد، مقامات قطری همچنین برای تسهیل گفت‌وگوهای مستقیم بین واشنگتن و تهران، در صورت حصول توافق، تلاش کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود که هر گونه موضوع باقی مانده، مانند تبادل زندانیان و رفع تحریم‌های اضافی، در آینده قابل بررسی است.

این دیپلمات گفت: هر دو طرف واقعاً به توافق نیاز دارند و تمایل در هر دو طرف وجود دارد، اما بزرگترین مشکل اعتماد است؛ هر کدام فکر می‌کنند طرف مقابل آن را نمی‌خواهد، که درست نیست.

طبق این گزارش، یک مقام ارشد آمریکایی هم گفت که قطر در حمایت از تلاش‌ها برای ازسرگیری اجرای کامل برجام فوق‌العاده مفید بوده است. به ادعای این نشریه، یک مقام ایرانی از گفت‌وگو درباره نقش خاص قطر خودداری کرد، اما گفت که قطر و یکی دو کشور دیگر در برخی موارد پیام‌هایی [از سوی آمریکا] آورده‌اند.

این دیپلمات مورد استناد فایننشال تایمز همچنین مدعی شد که هم آمریکا و هم ایران می‌خواهند در صورت دستیابی به توافق به مذاکرات ادامه دهند. این دیپلمات مدعی شد: بزرگترین اشتباه در توافق ۲۰۱۵ توقف مذاکرات پس از امضای آن بود. در ابتدا، هیچ یک از طرفین به یکدیگر اعتماد نداشتند و به نشانه‌هایی از حسن نیت نیاز داشتند، اما اکنون حرکت‌های مثبتی وجود دارد. ایرانی‌ها اکنون بایدن را فردی می‌دانند که می‌توانند با او مذاکره کنند.

طبق این گزارش، این دیپلمات که از گفت‌وگوهای قطر مطلع است، گفته که تهران ابتدا می‌خواست اختلافاتش با آمریکا در توافقی برای احیای توافق هسته‌ای به صورت جمعی در نظر گرفته شود. اما پیام اروپایی‌ها، قطری‌ها و دیگر میانجیگران این بود که «این بسیار دشوار خواهد بود، (ابتدا) بر سر برجام که هر دو طرف به آن نیاز فوری دارند توافق کنند و موضوعات دیگر را برای گفت‌وگوهای جداگانه حفظ کنند یا به گفت‌وگوها درباره موضوعات دیگر، مانند تحریم‌های دیگر، پس از امضای توافق ادامه دهند».

به نوشته تایمز، مقامات ایرانی گفته‌اند که مسائل باقی‌مانده شامل درخواست‌های تهران برای تضمین از آمریکا است که کارشناسان گفتند تقریبا غیرممکن است که بایدن تضمین کند هیچ دولت آینده آمریکا از توافق خارج نخواهد شد.

این دیپلمات در ادامه گفت: «نگرانی بدون (دریافت) تضمین این است که ایرانی‌ها با یک چشم باز وارد شوند و آماده باشند که تا دو سال دیگر آمریکا دوباره آن (توافق) را ترک کند». به ادعای وی، «ایرانی‌ها می‌توانند از این دو سال برای گسترش اعتماد و روابط با اتحادیه اروپا و آسیا و ایجاد اعتماد بنیادی بیشتر و مذاکرات دیگر با آمریکا استفاده کنند»./فارس 

کلمات کلیدی: آمریکا ایران
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده