سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

سه فاکتور اصلی ابتلا به زوال عقل

بر اساس تحقیقات جدید، نزدیک به نیمی از موارد زوال عقل ممکن است با ده‌ها عامل خطر قابل تعدیل مرتبط باشد که مهمترین آن‌ها فشار خون بالا، چاقی و عدم فعالیت بدنی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 12
کد خبر: ۱۲۵۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، یافته‌ها حاکی از آن است که می‌توان از بخش بزرگی از موارد زوال عقل پیشگیری کرد.

«مارک لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا، گفت: «افراد می‌توانند با انجام اقداماتی خطر ابتلاء به زوال عقل را افزایش یا کاهش دهند».

تحقیقات قبلی ۱۲ عامل پرخطر قابل اصلاح را شناسایی کردند که تصور می‌شود عامل تقریباً ۴۰ درصد موارد زوال عقل در سراسر جهان هستند. این موارد شامل سطح تحصیلات پایین، کاهش شنوایی، آسیب مغزی تروماتیک، فشار خون بالا، مصرف بیش از حد الکل، چاقی، سیگار کشیدن، افسردگی، انزوای اجتماعی، عدم فعالیت بدنی کافی، دیابت و آلودگی هوا هستند.

در مطالعه کنونی، محققان دریافتند سه عامل مرتبط با قلب، بیشترین خطر را با زوال عقل دارند: فشار خون بالا در ۶.۷ درصد؛ چاقی تا ۷ درصد؛ و عدم فعالیت بدنی تا ۶.۷ درصد موارد ابتلاء به زوال عقل نقش دارند.

به گفته محققان، حفظ یک سبک زندگی فعال شناختی و فیزیکی و کنترل فاکتور‌های خطر از طریق دارو، در طول زندگی برای سلامت مغز در آینده حیاتی است و احتمالاً بر بسیاری از عوامل خطر مورد بررسی در این مطالعه تأثیر می‌گذارد./مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر