پاشنه آشیل قاچاق کتاب در مجلس است-راهبرد معاصر

پاشنه آشیل قاچاق کتاب در مجلس است

فواکه در پاسخ به اینکه برخی از ناشران متضرر در موضوع قاچاق کتاب معتقد هستند که رأی صادره در پرونده نخست تناسبی با جرم نداشته است،‌ گفت:‌ به نظر بنده رأی صادره در آن پرونده با جرم تناسب داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 02
کد خبر: ۱۲۶۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، امیرحسین فواکه، وکیل اتحادیه ناشران در موضوع قاچاق کتاب، از ارائه چهار پرونده به دادگاه از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: حل مشکلات حقوقی قاچاق کتاب در مجلس و با قانون‌گذاری شدنی است.

امیرحسین فواکه، وکیل پرونده اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در موضوع قاچاق کتاب، با اشاره به وضعیت پرونده‌های قاچاق کتاب گفت:‌ از ابتدای سال جاری تاکنون چهار پرونده به دادگاه ارائه شده که از این میان برای دو پرونده جلسه رسیدگی تشکل شده است. یکی از این جلسات منجر به صدور رأی شده که مورد اعتراض شخص خاطی قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد:‌ پرونده دوم نیز بررسی شد، ولی تصمیمی گرفته نشده است. در انتظار صدور رأی از سوی قاضی محترم پرونده هستیم. دو پرونده دیگر نیز در انتظار برگزاری جلسه رسیدگی هستند.

 

فواکه در پاسخ به اینکه برخی از ناشران متضرر در موضوع قاچاق کتاب معتقد هستند که رأی صادره در پرونده نخست تناسبی با جرم نداشته است،‌ گفت:‌ به نظر بنده رأی صادره در آن پرونده با جرم تناسب داشته است.

 

وکیل پرونده قاچاق کتاب، حساسیت مراجع قضایی روی موضوع قاچاق کتاب را راضی‌کننده دانست و گفت: مراجع قضایی از سال گذشته تاکنون با تشکیل پرونده بزرگی از قاچاق کتاب که در حال جمع‌آوری مدارک و مستندات موجود است،‌ نسبت به موضوع قاچاق کتاب حساس شدند،‌ پیش از این نیز حساسیت نسبی وجود داشت،‌ بعدها که ابعاد پرورنده را مشاهده کردند، متوجه شدند که اتفاقاً جرم مهمی است.

 

فواکه با اشاره به مشکل قانون‌گذاری در موضوع قاچاق کتاب افزود: مشکلی که وجود دارد،‌ مشکل قانون‌گذاری است،‌ مراجع قضایی با توجه به قوانین موجود به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند‌، در همه کشورهای دنیا بحث مالکیت فکری پیشرفت بسیاری داشته است، زیرا این بحث در حوزه رشته‌های نوپای علم حقوق است،‌ ولی کشور ما تازه با این مباحث رودرو می‌شود، یکسری از قوانین ما روزآمد و کارآمد نشده است،‌ بنابراین اصل کار در حوزه مجلس است‌، نه سیستم قضایی. لایحه جامع مالکیت فکری مدت‌هاست در مجلس مسکوت باقی مانده و جزو اولویت‌های مجلس به شمار نمی‌رود. با توجه به وسعت ابزار ارتباط جمعی وروش‌های نشر آثار اعم از فضای سایبری، مجازی و... باید قوانین را روزآمد کنیم.

 

وی با اشاره به پرونده اصلی قاچاق کتاب که با شکایت بیش از 20 ناشر همراه است و پرونده بسیار بزرگی به شمار می‌رود،‌ گفت: این پرونده در حال طی کردن مقدمات اجرایی است، باید تحقیقات دادسرا در این زمینه تمام شود و چون ابعاد وسیعی دارد و نفرات زیادی هم در آن درگیر هستند، تا تحقیقات نسبت به همه ابعاد مرتبط تکمیل شود، زمان می‌برد. دقیقاً نمی‌توان گفت‌،‌ ارسال این پرونده به دادگاه چقدر زمان می‌برد ولی ما در حال تکمیل پرونده هستیم. یکسری از متهمان این پرونده با قرار تأمین بیرون آمده‌اند،‌ یکسری هم فراخوانده شده و توضیحات خود را ارائه کرده‌اند تا جاییکه اطلاع دارم هیچ متهم فراری نیز در این پرونده وجود ندارد.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار