ارز ترجیحی دارو‌ها حذف می‌شود؟-راهبرد معاصر
شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها

ارز ترجیحی دارو‌ها حذف می‌شود؟

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: تصمیم گرفته‌ایم منابع حاصل از آزادسازی نرخ ارز یا منابع یارانه‌ای که برای ارز ترجیحی تخصیص می‌یابد را به بیمه‌ها منتقل کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 11
کد خبر: ۱۲۸۹۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، محمد هاشمی درباره بحث حذف ارز ترجیحی دارو‌ها اظهار کرد: همانطور که بار‌ها بیان شده است برنامه‌ای برای حذف ارز ترجیحی نداریم و هدفمان انتقال منابع به بیمه‌ها است که این نکته را بار‌ها هم اعلام کرده‌ایم، اما برخی رسانه‌ها به ذائقه خود مطالب را منتشر می‌کنند و به حقایق نمی‌پردازند.

وی افزود: آنچه ما در برنامه‌ریزی‌مان درباره جابجایی ارز ترجیحی با ارز نیمایی داریم، این است که ارز ترجیحی فساد زیادی دارد، از جمله این فساد‌ها می‌توان به قاچاق معکوس، عدم واردات ۱۰۰ درصدی دارو‌هایی که ارز ترجیحی گرفتند، فساد‌هایی که در خروج دارو از زنجیره اتفاق میفتد، ایراداتی که در زنجیره توزیع دارو وجود دارد و... اشاره کرد؛ بنابراین تصمیم گرفتیم منابع حاصل از آزادسازی نرخ ارز یا منابع یارانه‌ای که دولت برای ارز ترجیحی می‌دهد را به بیمه‌ها منتقل کنیم؛ یعنی دولت منابع را به بیمه‌ها می‌دهد و بیمه‌ها متعهد می‌شوند که دارو‌ها را پوشش دهند. در نتیجه هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و یک کار داخلی درون دولت اتفاق میفتد.

وی ادامه داد: دولت قبلا منابع را برای تخصیص ارز ترجیحی می‌داد و در اختیار بانک مرکزی و وزارت بهداشت قرار می‌گرفت و در نهایت به شرکت‌ها داده می‌شد، در واقع با اعتماد کردن به شرکت‌های واردکننده، منابع ارزی در اختیار آن‌ها قرار می‌گرفت و متاسفانه بعضا نتیجه این اعتماد، منجر می‌شد به اینکه بسیاری از دارو‌ها وارد نمی‌شد و یا اینکه وارد می‌شد و قاچاق معکوس رخ می‌داد یا داخل زنجیره گم می‌شد. با این اقدام اعتبار به بیمه‌ها داده می‌شود و دارو با قیمت واقعی وارد می‌شود و بیمه‌ها هزینه دارو را پوشش می‌دهند. در این شرایط یارانه برای دارو صرف نشده و در محل بیمه‌ها هزینه شده و مخارج بیمار را پوشش می‌دهند.

هاشمی در پایان تاکید کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بیمه‌ها تضمین دهند که اگر اعتبار را دریافت کردند هزینه کنند و دولت و سازمان برنامه و بودجه متعهد شوند که این منابع را تخصیص دهند. بعد از ایجاد این شرایط، آزادسازی نرخ ارز و انتقال یارانه دارو به بیمه‌ها اتفاق خواهد افتاد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده